Speltips: Newcastle-Burnley

Nu går det tungt för bloggen. Mitt förrförra bloggspel, Liverpool -1,5, gick käpprätt åt skogen och det efterföljande bloggspelet (mitt förra bloggspel) gav även det noll utdelning. Den här gången var spelet (BLGM i Roma-Sampdoria) visserligen inte lika långt ifrån att gå in, men en förlust är alltid en förlust. I det här läget kan jag inte göra annat än att jobba hårdare och lära mig av mina misstag för att förhoppningsvis bygga upp en vinstsvit igen. Det första steget i riktning mot en ny vinstsvit siktar jag på att ta redan ikväll, med hjälp av ett spel på matchen mellan Newcastle och Burnley.

Spel: Burnley +0,25 @ 2,02

Bookie: Pinnacle

Värdering: 4/5U

Newcastles startelva (4-4-1-1): Darlow - Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett - Atsu, Diamé, Merino, Kenedy - Pérez - Joselu.

Burnleys startelva (4-5-1): Pope - Bardsley, Long, Mee, Taylor - Arfield, Cork, Hendrick, Westwood, Gudmundsson - Barnes.

Newcastle lär njuta extra mycket när laget väl vinner. Det vore i alla fall rimligt med tanke på hur sällan man plockar tre poäng. Laget har en katastrofal höst bakom sig. December var inte heller en rolig period sett ur Newcastles synvinkel. Under 30/10 - 16/12 förra året spelade Newcastle nio PL-matcher. Resultatet? Åtta (!) förluster och ett kryss. Att detta är ett katastrofalt facit kräver ingen närmare förklaring. Resultaten framstår som ännu sämre när man beaktar att spelschemat under denna period inte var särskilt svårt. Newcastle har, från slutet av december till idag, genomgått en marginell förbättring resultatmässigt. Det är å andra sidan inte någon merit i sig. Det hade snarare varit anmärkningsvärt om Newcastle inte hade förbättrat sina resultat jämfört med lagets katastrofala facit 30/10 - 16/12. Förbättringen är som sagt marginell. En seger, två kryss och två förluster är en klen tröst för ett Newcastle som riskerar att få spela i Championship nästa säsong.

Burnley har också en tuff period bakom sig. Laget är nu uppe i sju raka segerlösa matcher, vilket naturligtvis är problematiskt. Det är i och för sig inte särskilt konstigt med tanke på att laget har ställts emot bl.a. Tottenham, Manchester United (två gånger) och Liverpool under den här perioden. Jag tycker därför att man överdriver det hela om man ser på Burnleys sju senaste matcher och drar slutsatsen att laget befinner sig i något slags krissituation. Så är nämligen inte fallet. Visst kan man kritisera enskilda resultat från den senaste tiden, exempelvis 1-0 borta mot Crystal Palace, men jag tycker att man tänka sig för innan man sågar Burnley utifrån deras senaste resultat. Burnleys sju senaste resultat är varken bra eller dåliga, sett till helheten. Något som jag tycker att Burnley har hanterat bra är däremot bortaspelet. Det fina med Burnleys bortaspel är inte att de går och vinner varje match. Burnley vinner tvärtom relativt sällan på bortaplan nuförtiden (även om man har många bortasegrar totalt sett under säsongen). Det som jag har fått upp ögonen för är snarare lagets stabila prestationer på bortaplan. Laget förlorar väldigt sällan en bortamatch och när man väl gör det är matcherna oftast så jämna att de lika gärna hade kunnat sluta oavgjort. Stabiliteten, i form av flera oavgjorda bortamatcher, resulterar visserligen inte i någon större poängskörd. Den kan däremot ligga till grund för ett spel.

Det som talar för Burnley ikväll är i huvudsak följande faktorer:

1. Burnleys stabila bortaspel. Burnley är, som jag precis nämnde, ett väldigt stabilt bortalag. Man förlorar i princip aldrig på bortaplan och när man väl gör det är det mot lag som är betydligt bättre än Newcastle (och som dessutom var i betydligt bättre form, jämfört med Newcastles nuvarande form, när de respektive matcherna spelades).

2. Ett Newcastle under isen. Newcastle är som sagt ett lag som har presterat eländiga resultat sedan slutet av oktober förra året. Den smärre förbättring av resultaten som vi har sett på senare tid lurar förhoppningsvis ingen. Newcastle har haft och har fortfarande stora problem. Så kommer det antagligen också att se ut framöver om ingenting drastiskt inträffar, såsom utvecklingen av ett vettigt anfallsspel.

3. Newcastles hemmaproblematik. Newcastles trogna hemmasupportrar har med all sannolikhet svårt att hantera det faktum att laget i deras hjärtan verkar sakna förmågan att visa upp ett vettigt spel på hemmaplan. Laget har, istället för att utnyttja hemmaplansfördelen, gång på gång presterat undermålig fotboll med lika undermåliga resultat som följd. Snart kanske till och med de mest hängivna supportrarna ger upp tanken på att stötta sitt Newcastle hemma på St. James' Park.

4. Den förväntade matchbilden. Jag ser framför mig en jämn matchbild där båda lagen tar för sig och skapar chanser. Huvudspelet och det fysiska spelet tror jag kommer att fälla avgörandet. Detta råkar vara några av de delar av spelet som Burnley behärskar bäst. Newcastle har å sin sida visat att jämna och fysiskt tuffa matcher inte är deras grej.

Jag har ingen förståelse för att Burnley är så stora underdogs i den här matchen. Enligt min mening är det här en 50/50-match och då blir givetvis Burnley +0,25 till drygt två gånger pengarna ett givet spel.

Obs! Glöm inte att följa #1x2live ikväll. Christopher Kviborg och Björn Johnson guidar er igenom livesändningen som bl.a. kommer att innehålla spelsnack, gratistävlingar m.m. Sändningen startade kl 20:00 så om ni inte redan tittar på den rekommenderar jag att ni gör det nu. Mer information hittar ni här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.