Speltips: Swansea-Liverpool

Matchen mellan Southampton och Tottenham (som jag skrev om igår här i bloggen ) fick en fartfylld inledning. Tottenhambacken Davinson Sanchez hjälpte Southampton på traven när han gjorde matchens första (själv)mål i den 15:e minuten. Det dröjde inte lång tid innan Spurs kom tillbaka in i matchen igen. Kane gjorde 1-1-målet tre minuter efter Sanchez' dråpliga självmål. Gårdagens bloggspel, BLGM, gick därmed in utan problem redan i den 18:e minuten. Matchen innehöll inga fler mål och slutade därför 1-1, vilket för vår del i och för sig bara är av akademiskt intresse i sammanhanget.

Spel: Liverpool -1,5 @ 1,9

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Swanseas startelva (5-3-2): Fabianski - Naughton, van der Hoorn, Fernandez, Mawson, Olsson - Ki, Fer, Clucas - Dyer, Ayew.

Liverpools startelva (4-2-3-1): Karius - Gomez, Matip, van Dijk, Robertson - Can, Wijnaldum - Salah, Oxlade-Chamberlain, Mané - Firmino.

Swansea befinner sig längst ner i PL-tabellen. Det är ingen överraskning med tanke på att poängskörden är väldigt mager. 17 poäng efter 23 spelade matcher är ett facit som gör Swansea till en välförtjänt jumbo. Redan tabelläget tyder på att Swansea har stora problem. Man ska dock passa sig för att stirra sig blind på tabellen (Crystal Palaces klättring i tabellen den här säsongen är ett bra exempel på riskerna med att lägga för stor vikt vid tabelläget). Swanseas resultat ger ingen förändrad bild av var laget står idag. Poängsnittet de fem senaste matcherna är 1p/match. Om man vill hitta ljusglimtar i det poängsnittet går det att argumentera för att det åtminstone är en förbättring av poängsnittet (sett över hela säsongen) som laget hade precis innan de fem senaste matcherna (ca 0,66 p/match). En mer realistisk syn är däremot att en poäng per match är både svagt och dåligt. Det lär dessutom knappast räcka för att Swansea ska kunna undvika nedflyttning. Spelschemat har på sistone varit varken svårt eller enkelt (snarare typiskt medelsvårt). Swansea har mött riktigt tuffa motståndare i form av Liverpool och Tottenham men man har också ställts inför medelsvårt motstånd (Watford) och beskedligt motstånd (Crystal Palace och Newcastle). Spelet då? Det har helt enkelt inte fungerat överhuvudtaget. Anfallsspelet har varit skrattretande dåligt. Försvarsspelet har också varit dåligt, men det är inte lagets största problem. Den viktigaste förklaringen till varför spelet inte har fungerat är att Swansea har blivit ett misslyckat projekt, skulle man kunna säga. Att sälja Sigurdsson till Everton är ett av de sämsta besluten som Swanseas klubbledning har fattat den här säsongen. Visst var det en ekonomiskt gynnsam affär för Swansea, men man kan ifrågasätta lämpligheten i att låta lagets i särklass bästa spelare lämna klubben utan att ersätta honom med spelare med lika stora kvalitéer. Värvningarna av Bony och Roque Mesa och lånet av Renato Sanches har dessutom varit långt ifrån lyckat.

Liverpool lär må betydligt bättre än Swansea. Det finns flera saker som är positiva med Liverpools situation just nu. Värvningen av van Dijk har potential att förvandla lagets största svaghet (försvarsspelet) till en styrka. Det var exakt tre månader sedan Liverpool senast förlorade en match, vilket innebär att den förlustfria sviten nu är uppe i 14 matcher. Man har vunnit fyra raka matcher och är det enda laget som har besegrat serieledarna Manchester City den här säsongen. Det enda negativa som har hänt Liverpool den senaste tiden är att Coutinho lämnade klubben. Jag tror å andra sidan att Liverpool inte kommer att lida särskilt mycket av det. Lagets offensiva lagdel är bra även utan Coutinho i truppen. När det kommer till resultaten finns det ingenting att anmärka på. Liverpool har presterat fantastiskt fina resultat såväl borta som hemma. Man har vunnit mot topplag, mittenlag och bottenlag flera gånger om och har utan tvekan vad som krävs för att besegra vilket lag som helst i hela PL. Spelet har sett i stort sett lika fantastiskt ut som resultaten. Det offensiva spelet är bättre än någonsin och försvarsspelet ser inte lika dåligt ut som det brukade kunna göra tidigare.

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande, talar för att Liverpool vinner matchen med minst två mål:

1. Senaste matchen lagen emellan. Det var inte länge sedan Swansea och Liverpool möttes. Då spelade Liverpool på hemmaplan. Den matchen slutade 5-0 i Liverpools favör. Även om Liverpool hade hemmaplansfördelen då ger detta en god indikation på att Swansea är ett lag som passar Liverpool bra. Det är också uppenbart att Swansea har svårt för att möta Liverpool.

2. Liverpools nya lagbygge. Liverpool har sedan länge haft en offensiv lagdel i världsklass. Problemet har varit den defensiva lagdelen, som i stort sett bara har innehållit mediokra backar. Med van Dijk i laget får Liverpool äntligen en defensiv stjärna i truppen. Liverpool har aldrig varit lika kompletta tidigare under Klopp-eran.

3. Liverpools spel mot bottenlagen. Föregående säsonger har Liverpool gjort sig kända som ett lag som har svårt att ta sig an bottenlagen på grund av deras låga försvarsspel. Den här säsongen har vi däremot inte fått se en skymt av den problematiken. Numera kör Liverpool vanligtvis över PL:s sämsta lag utan problem. Flermålssegrar är mer regel än undantag.

4. Swanseas spel mot topplagen. En av Swanseas största svagheter är att möta topplagen i PL. Swansea har spelat sex matcher mot topp 5-lagen. Fyra av dessa sex matcher har man förlorat med mer än ett mål. En match resulterade i en uddamålsförlust och en match slutade oavgjort.

Jag är övertygad om att Swansea kommer att få det väldigt svårt idag och att Liverpool vinner matchen. Liverpool bör vinna med fler mål utan problem.

Passa också på att utnyttja Betfairs erbjudande som innebär att du får möjligheten att spela Liverpool -0,5 till hela åtta (!) gånger pengarna. Länk till erbjudandet hittar du här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.