Speltips: Southampton-Crystal Palace

Spelåret 2018 fick ingen rolig start igår. Manchester United gjorde sitt för att bidra till målskörden. 0-1 av Martial i den 57:e och 0-2 av Lingard i slutet av den andra halvleken var det som slutligen gav United segern. Evertons anfallsspel var däremot iskallt, bortsett från enstaka ljusglimtar. Hemmalaget skapade knappt några chanser överhuvudtaget och gjorde följaktligen inga mål heller. 0-2 till United innebär att årets första bloggspel, Ö2,5+BLGM i Everton-Manchester United, gav noll utdelning.

Spel: Crystal Palace +0,5 @ 1,84

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Southamptons skador och avstängningar: Bertrand (kan troligen spela), Austin och Soares.

Crystal Palaces skadelista: Loftus-Cheek (tveksam), McArthur (tveksam), Schlupp (tveksam), Dann, Puncheon, Ward, Sakho och Wickham.

Southampton har inte plockat allt för många poäng på sistone. Tre förluster och två oavgjorda är de resultat man har med sig från de fem senaste matcherna. Det var drygt en månad sedan och nio matcher (!) sedan Southampton senast vann en match (4-1 hemma mot ett då krisande Everton). Om man ska agera djävulens advokat går det att argumentera för att Southamptons resultat inte är så dåliga som de ser ut vid en första anblick. Southampton har ju faktiskt haft tre riktigt tuffa bortamatcher den senaste tiden, mot Chelsea, Tottenham och Manchester United. Det är givetvis ingen som förväntar sig att Southampton ska ta mer än något enstaka poäng med sig från dessa tre matcher sammantaget. Southampton gjorde just detta, efter förluster mot Chelsea och Tottenham och ett kryss mot Manchester United. Hemmaförlusten mot Leicester (1-4) och den oavgjorda hemmamatchen mot Huddersfield (1-1) är å andra sidan riktigt usla resultat. Leicester är visserligen ett relativt bra fotbollslag, men det är aldrig okej att släppa in fyra mål och förlora med tre mot Leicester. Speciellt inte när Leicester är besökande lag. Jag såg inte hela den matchen, men efter att ha sett sammandrag från densamma kan jag konstatera att det rörde sig om en defensiv härdsmälta från Southamptons sida som var smärtsam att se. Southamptons försvarsspel under 1-1-matchen mot Huddersfield var inte i närheten lika dåligt som mot Leicester (vilket i och för sig inte direkt är någon bedrift). Den gången visade Southampton istället upp stora offensiva brister och en iögonfallande ineffektivitet. Southampton måste helt enkelt skärpa till sig för att undvika en nedflyttningsstrid i vår.

Crystal Palace ligger en poäng och två placeringar bakom Southampton i tabellen, men Palace är ändå ett lag som enligt min mening befinner sig i en bättre situation än kvällens hemmalag. Roy Hodgson, som efterträdde Frank de Boer september 2017 efter en katastrofal inledning av säsongen, är inte någon manager för framtiden. Klart är i alla fall att han har visat sig vara precis vad Crystal Palace behöver just nu. Under Hodgsons tid som manager för Crystal Palace har laget inte radat upp segrar, men förlusterna har i stort sett uteblivit. Lagets form är fin. Två segrar, två oavgjorda och en förlust är vad Crystal Palace har presterat de fem senaste matcherna. Detta trots ett relativt svårt spelschema, där man bl.a. har ställts inför Manchester City och Arsenal. Den kanske största skillnaden med Hodgson bakom rodret jämfört med De Boer är troligen lagets bortaspel. Det är snart två månader sedan Crystal Palace förlorade en bortamatch. Då föll man med 1-0 mot Tottenham (ett i sig bra resultat). Sedan dess har Crystal Palace vunnit en match och spelat tre oavgjorda matcher på bortaplan. Lagets spel kan beskrivas som funktionellt utan att vara särskilt underhållande. Crystal Palace jobbar stenhårt för varje poäng och åker nästan alltid hem med poäng i bagaget nuförtiden.

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande, talar för att Crystal Palace tar åtminstone en poäng ikväll:

1 Lagens form. Den stora skillnaden mellan Southampton och Crystal Palace är lagens formkurvor. Southampton har väldigt svårt att plocka poäng numera och har det svårt även mot de sämsta lagen i PL. Crystal Palace tar poäng nästan varje match, i princip oavsett motstånd.

2 Southamptons offensiva avbräck. Charlie Austin, som är Southamptons främste målskytt med sex gjorda mål, missar matchen på grund av avstängning. Austin har gjort 30 % av lagets mål den här säsongen och är naturligtvis väldigt viktig för Southamptons anfallsspel.

3 Palaces bortaspel. Under inledningen av säsongen var Crystal Palace ett bedrövligt bortalag. Numera är Palace dock stabila på bortaplan. Fyra raka matcher utan förlust är en bra trend som troligen kommer att förlängas ikväll.

4 Southamptons hemmaspel. Southampton har spelat elva hemmamatcher hittills under säsongen. Poängskörden är klen. Tre hemmasegrar efter elva matcher är naturligvis under all kritik. Det jag reagerar mest på är däremot jämförelsen mellan antalet hemmasegrar och antalet hemmaförluster. Southampton har förlorat fyra hemmamatcher den här säsongen. Det betyder att laget förlorar oftare än vad man vinner på hemmaplan. Bedrövligt, minst sagt.

Emot att Crystal Palace tar minst en poäng ikväll talar Crystal Palaces skadeläge. Crystal Palaces skadelista är lång och innehåller flera ordinarie spelare. Har laget otur kan man komma att tvingas klara sig utan fyra ordinarie backar. Som bäst kommer man att sakna tre ordinarie backar. Mittfältet är också ganska stukat. Där ser det dock inte lika farligt ut skademässigt. Jag tycker däremot att man ska passa sig för att ge Crystal Palaces skadeläge en allt för stor betydelse. Crystal Palace klarade ju sig faktiskt utan alla i nuläget skadade spelare under succématchen mot Manchester City (matchen slutade 0-0 och är den andra av totalt två matcher som City inte har vunnit den här säsongen).

Jag tycker att den här matchen i stort sett är helt öppen. Det kan gå hur som helst. Crystal Palace +0,5 till drygt 1,8 gånger pengarna känns därför som ett kanonspel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.