Speltips: Everton-Manchester United

Nytt år, nytt blogginlägg. Lördagens blogginlägg handlade om matchen mellan Sampdoria och SPAL. Matchen var länge mållös. Sampdoria spelade inte särskilt fin fotboll i den första halvleken. Om det var något lag som skulle ta en tidig ledning så var det bortalaget. Halvtidsresultatet blev dock 0-0. Även den andra halvleken såg ut att bli mållös. Inga mål gjordes under ordinarie tid. På tilläggstid slog emellertid Sampdoria till två gånger om. Först 1-0 i den 92:a minuten på straff. Två minuter senare var det dags igen. Då utökades ledningen till 2-0. Båda målen gjordes av Quagliarella. 2-0 blev slutresultat vilket innebär att Sampdoria -0,75, vilket var lördagens bloggspel, gav full utdelning.

Spel: Everton-Manchester United, Ö2,5+BLGM @ 2,87

Bookie: bet365

Värdering: 4/5U

Evertons skadelista: McCarthy (tveksam), Bolasie (tveksam), Baines, Stekelenburg, Barkley, Coleman och Funes Mori.

Manchester Uniteds reser till Liverpool utan Young, Lukaku, Ibrahimovic, Fellaini, Bailly och Carrick. Det är tveksamt om Darmian, Smalling och Valencia kan spela.

Evertons form är inte mycket att skryta med. Två segrar, två oavgjorda och en förlust är vad Everton har presterat de fem senaste matcherna. Detta är typiskt sett inget dåligt facit för ett mittenlag i en så pass jämn liga som PL. Om man beaktar vilka lag Everton har mött blir bilden en annan. Den enda tuffa motståndaren Everton har ställts inför på sistone är Chelsea. I övrigt har man mött relativt enkla motståndare. Newcastle och Swansea är bottenlag som Everton ska besegra, vilket man också gjorde. 0-0 i hemmamatchen mot Chelsea är ett fullt godkänt resultat med tanke på motståndets kvalité. 0-0 borta mot West Bromwich och 2-1 borta mot Bournemouth är å andra sidan dåligt. På hemmaplan har det sett bättre ut. Everton har en drygt två månader lång förlustfri svit hemma på Goodison Park. Fyra segrar de fem senaste matcherna är också något som imponerar. Motståndet har dock även här varit av enkel art.

Manchester United befinner sig just nu i en krisartad situation. Tre raka kryss mot motståndare som United borde slå utan problem signalerar att något inte står rätt till. Innan de raka kryssen tog man två raka segrar. Segrarna kan däremot inte värderas särskilt högt med tanke på att även dessa lag är lag som United ska kunna slå alla dagar i veckan. Manchester United har med andra ord mött fem relativt enkla motståndare (Bournemouth, West Bromwich, Leicester, Burnley och Southampton) och endast tagit med sig 9 av 15 möjliga poäng. Det krävs inga stora kunskaper om PL för att inse att det naturligtvis är ett dåligt facit. På bortaplan har det gått bättre. Skillnaden är dock begränsad. De fem senaste bortamatcherna har man tagit tio poäng de fem senaste jämfört med nio poäng de fem senaste matcherna överhuvudtaget. På bortaplan har United ställts inför större utmaningar än de fem senaste matcherna överhuvudtaget. Chelsea och Arsenal är ju inte direkt några enkla motståndare. Slutsatsen blir då att United har problem just nu. Det är fortfarande oklart om det rör sig om ett problem med hemmaspelet eller problem med spelet överhuvudtaget. Jag tror på det sistnämnda.

Jag tycker att mycket, bl.a. följande, talar för ett spel på Ö2,5+BLGM:

1. Uniteds försämrade försvarsspel. En viktig orsak till att Manchester Uniteds senaste resultat lämnar en del att önska är lagets försämrade försvarsspel. Två insläppta mål mot både Leicester och Burnley är tydliga statistiska tecken på att Uniteds försvarsspel har blivit sämre. Den spelmässiga defensiva insatsen har inte heller varit särskilt övertygande. Ängsligt och slarvigt försvarsspel börjar tyvärr bli utmärkande för Uniteds defensiva spel.

2. Uniteds defensiva avbräck. Om United har otur saknar man en hel ordinarie backlinje ikväll. Darmian, Smalling och Valencia är ju tveksamma och det står klart att Bailly kommer att missa matchen.

3. Evertons offensiva hemmaspel. Everton snittar 1,7 gjorda mål på hemmaplan den här säsongen. De fem senaste hemmamatcherna har man överträffat detta imponerande hemmasnitt. 3, 4, 2, 3 och 0 är det antal mål som Everton har gjort de fem senaste matcherna hemma på Goodison Park. Detta ger ett snitt på 2,4 gjorda mål. Det är imponerande, även med beaktande av att motståndet har varit relativt enkelt.

4. Statistiken. Två av Evertons fem senaste matcher och två av Evertons fem senaste hemmamatcher har varit Ö2,5+BLGM-matcher (matcher där ett spel på Ö2,5+BLGM hade gått in). Motsvarande siffra för Uniteds del är tre av de fem senaste matcherna och fyra av de fem senaste bortamatcherna.

Ö2,5+BLGM till nästan tre gånger pengarna är ett fynd. Jag tycker därför att det är värt att lägga en hög insats.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.