Speltips: Watford-Leicester

Hej igen. Hoppas att ni har ett lugnt och trevligt julfirande. Annandagen innebär som bekant en hel del brittisk fotboll. Bara i PL spelas åtta matcher idag. I en av dessa matcher har jag hittat dagens bloggspel. Först ska dock matchen mellan Burnley och Tottenham, som jag skrev om i lördags, summeras. Burnleys försvarsspel såg för en gångs skull instabilt ut, vilket Tottenham utnyttjade. Kane hade en väldigt bra dag på jobbet och gjorde matchens alla mål. 0-3 till Tottenham innebär en förlust på lördagens bloggspel (Burnley +1).

Spel: Leicester 0,0 @ 2

Bookie: Pinnacle

Värdering: 4/5U

Watfords startelva (4-3-3): Gomes - Janmaat, Wague, Kabasele, Zeegelaar - Cleverley, Watson, Doucoure - Carrillo, Richarlison, Pereyra.

Leicesters startelva (4-4-2): Schmeichel - Dragovic, Maguire, Morgan, Chilwell - Mahrez, King, Albrighton, Ndidi - Okazaki, Vardy.

Watford är ett lag i fritt fall. Laget har förlorat fyra raka matcher. När man läser vilka lag Watford har förlorat mot känns formen ännu sämre än vad förlustsviten i sig antyder. Watford har nämligen bl.a. förlorat mot Brighton, Huddersfield, Crystal Palace. Nykomlingarna Brighton och Huddersfield, som dessutom ligger på den nedre halvan av tabellen, bjuder knappast på stort motstånd om man jämför med de flesta andra PL-lag. Crystal Palace är inte heller någon svår motståndare, även om man har höjt sig på sistone. På hemmaplan har Watford inte heller haft någon lycka. Tre förluster, ett kryss och ens seger är vad man har presterat de fem senaste hemmamatcherna. Hemmamotståndet har inte varit lika svagt som motståndet de fem senaste matcherna (hemma och borta sammantaget), men det har fortfarande varit ett överkomligt motstånd sett till helheten. Watfords senaste resultat visar med andra ord att något inte står rätt till. Spelet har inte heller varit särskilt övertygande. Anfallsspelet har varit svagt men har trots allt inte varit det största problemet. Watfords största problem är lagets försvarsspel, som har varit under all kritik under hela säsongen.

Leicester har skött sig bra på sistone. Laget har skrapat ihop tio av femton möjliga poäng de fem senaste matcherna, vilket får anses vara ett starkt facit. Detta stärks ytterligare när man ser vilka motståndare Leicester har mött. Leicester har ställts mot Manchester United, Southampton och Burnley den senaste tiden. Att Manchester United är en svår motståndare kräver ingen närmare förklaring. Southampton har visserligen inte nått lagets fulla kapacitet den här säsongen men är ändå ett lag att räkna med i PL-sammanhang. Burnley är en av säsongens största positiva överraskningar på så sätt att man med relativt små medel har visat upp ett starkt spel med en hög tabellplacering som följd. Det som imponerar mest på mig är dock Leicesters bortaspel. Faktum är att det är fyra månad sedan Leicester förlorade en bortamatch. Då förlorade man mot Manchester United. Totalt sett har Leicester förlorat två bortamatcher den här säsongen. Den andra förlusten kom mot Arsenal i premiären den 11:e augusti. Sedan den 26:e augusti, då laget förlorade mot United, har Leicester vunnit tre bortamatcher och kryssat fyra. Spelet då? Jo, det har gjort resultaten rättvisa. Firma Vardy och Mahrez har stundtals stått för prestationer som för tankarna tillbaka till guldsäsongen 2015/16 och de flesta andra spelare har gjort ett bra jobb.

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande, talar för att Leicester vinner matchen:

1. Watfords skadeläge. Watford har en del viktiga spelare otillgängliga. Deeney missar matchen p.g.a. avstängning. Även Femenia missar matchen. Ett tredje exempel på en viktig spelare som missar eftermiddagens match är Britos.

2. Watfords form. Watford är som sagt ett lag i usel form, kanske t.o.m. sämst form av alla lag i hela PL.

3. Leicesters bortaspel. Leicester har visat upp ett fint spel på bortaplan med fina siffror som resultat. Laget förlorar ytterst sällan på resande fot och kommer ofta hem med tre poäng i bagaget.

Det är märkligt att Leicester inte är oddsfavorit i den här matchen. Två gånger pengarna för Leicester 0,0 är därför ett fynd som förtjänar en hög insats.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.