Speltips: Burnley-Tottenham

Det var ett tag sedan jag skrev här i bloggen. Mitt senaste blogginlägg handlar om matchen mellan Everton och Swansea, vilken spelades måndagen den 18/12. Swansea gjorde matchens första mål i den 35:e minuten. Everton lyckades kvittera precis innan halvtidsvilan på returen från Rooneys straffspark. Hemmalaget vände på steken i mitten av den andra halvleken genom ett fint långskott signerat Sigurdsson. Everton fick ännu en straff i slutet av den andra. Den gången lyckades Rooney förvalta straffen bättre i och med att han dundrade in 3-1, vilket också blev slutresultatet. 3-1 innebär en vinst på bloggens senaste spel (Everton -0,75).

Spel: Burnley +1 @ 1,952

Bookie: Pinnacle

Värdering: 4/5U

Burnley kommer till spel utan Tarkowski, Ward, Brady och Heaton. Det är tveksamt om Marney och Walters kan spela.

Tottenhams skadelista: Alderweireld och Wanyama.

Burnley presterar alltjämt fina resultat. Man har visserligen inte mött särskilt svåra motståndare den senaste tiden. Bournemouth, Leicester, Watford, Stoke och Brighton, vilka är de lag som Burnley har mött den senaste tiden, är ju relativt enkla motståndare. Det är samtidigt inte några lag som Burnley (eller något annat lag för den delen) bara kan plocka tre poäng mot utan att blinka. Burnley har, de fem senaste matcherna, tagit tio av femton möjliga poäng. Tre segrar, en förlust och ett kryss, med andra ord. Vunnit har man gjort mot Bournemouth, Watford och Stoke. Leicester var det lag man förlorade mot och krysset kom mot Brighton. Vinsten mot Bournemouth var imponerande på så sätt att det var en bortaseger. Det var också den match som bröt Bournemouths tre matcher långa förlustfria svit. Segrarna mot Watford och Stoke var knappa och matcherna var jämna. Resultaten i sig är inte särskilt imponerande, men Burnley visade upp fint spel och kontrollerade, trots de jämna matchbilderna, båda matcherna. På hemmaplan har Burnley presterat som bäst. Fyra trepoängare de fem senaste matcherna är ett fint facit. Allt som allt har Burnley en fin resultatrad. Jag har däremot tyvärr inte haft tid att se alla lagets matcher. De gånger jag väl har kollat har jag emellertid blivit både imponerad och överraskad av det lugn laget visar upp. Det är svårt att tro att Burnley var ett bottenlag förra säsongen.

Tottenham har haft det lite tuffare. Man ligger i dagsläget på sjunde plats i PL-tabellen, ett poäng efter sjätteplacerade Burnley. Tottenham kommer närmast från en förödmjukande 4-1-förlust mot Manchester City. City är visserligen ligans i särklass bästa lag just nu. Det är å andra sidan ingen ursäkt för att förlora med hela 4-1. Man kan nog därför räkna med att Tottenhams självförtroende är lågt just nu. Självförtroendet lär inte vara högre på grund av de tidigare resultaten. Om man bortser från förlustmatchen mot City har Tottenham bara vunnit två av fyra matcher (de andra två matcherna resulterade i ett kryss och en förlust). Detta trots att spelschemat har varit enkelt. Faktum är att Tottenham, likt Burnley, har mött Leicester, Watford, Stoke och Brighton på sistone. Det betyder i sin tur att Tottenham har tagit exakt lika mycket poäng mot de fyra sistnämnda lagen som Burnley har gjort under samma tidsperiod. Nog om resultaten. Spelet har inte heller varit något att hurra över. Tottenham har, sett till helheten, fått de resultat man förtjänat.

Detta talar för att Burnley fixar minst ett kryss ikväll:

1. Tottenhams bortaspel. Tottenham inledde säsongen fint på bortaplan med fyra raka segrar. Därefter har lagets bortaresultat varit dyster läsning. Fyra förluster och ett kryss är vad Tottenham har presterat de fem senaste bortamatcherna. Tre av matcherna förlorade man visserligen mot lag som är betydligt bättre än Burnley (Manchester United, Arsenal och Manchester City), men jag tycker ändå att förlusterna säger mycket om Tottenhams svårigheter att spela fotboll på resande fot.

2. Burnleys hemmaspel. Burnley har, som jag tidigare nämnde, en fin hemmaform. Det fina hemmaspelet har varit en röd tråd den här säsongen. Fem segrar, två kryss och två förluster är hemmaresultat som få PL-lag kan stoltsera med den här säsongen.

3. Likartade prestationer den senaste tiden. Burnley och Tottenham har som sagt mött nästan identiskt motstånd den senaste tiden med nästan identiska resultat. Detta vittnar om att skillnaden mellan lagens prestationer kanske inte är så stor som man skulle kunna tro.

4. Tabellplaceringen. Jag brukar normalt sett inte fästa någon större vikt vid tabellplaceringen när jag analyserar ett potentiellt spel. Det här får bli ett undantag. Burnley ligger ju faktiskt en placering före Tottenham i PL-tabellen efter 18 spelade matcher. Även detta tyder på att skillnaden mellan Burnley säsongen 2017/18 och Tottenham säsongen 2017/18 inte försumbar.

5. Burnleys spel mot storklubbarna. Burnley har för vana att prestera bra resultat mot PL:s storklubbar. Man har hittills mött fem storklubbar. Laget har bara förlorat två av dessa fem matcher. Den enda gången Burnley har förlorat med mer än ett mål den här säsongen var när man föll med 3-0 borta mot Manchester City. En hemmamatch mot Tottenham är dessutom betydligt enklare än en bortamatch mot Manchester City.

6. Förra matchen lagen emellan. Senaste gången lagen möttes var för snart fyra månader sedan. Den 27:e augusti, närmare bestämt. Slutresultatet blev 1-1. Den gången spelade Tottenham på hemmaplan. Att Burnley (som är mycket bättre hemma än borta) lyckades med att spela oavgjort borta mot Tottenham (som i sin tur är som bäst på hemmaplan) tyder på att Burnley har vad som krävs för att utmana Tottenham.

Tottenham är naturligtvis favoriter ikväll. Jag tycker däremot att spelbolagen har övervärderat Tottenhams chanser. Burnley har mycket större möjligheter än vad oddsen antyder. Jag väljer därför att lägga en hög insats på Burnley +1.

Nu återstår det bara för mig att önska alla bloggläsare en god jul. Nästa inlägg kommer någon gång under mellandagarna (troligen annandag jul, den 26/12).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt