Speltips: Everton-Swansea

Sampdoria var en riktig besvikelse igår. Det som såg ut som ett så fint spel på förhand visade sig bli ett riktigt magplask. Sampdorias annars fina anfallsspel var uddlöst och man skapade knappt något överhuvudtaget. Sassuolo spelade inte heller någon fantastisk fotboll men lyckades dra det längsta strået till slut. Matri sköt in 0-1 i den 90:e minuten vilket också blev slutresultatet. Bloggspelet, Sampdoria -0,5, gav därmed noll utdelning.

Spel: Everton -0,75 @ 2,08

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Evertons startelva (4-2-3-1): Pickford - Kenny, Holgate, Willams, Martina - Gueye, Schneiderlin - Lennon, Rooney, Sigurdsson - Calvert-Lewin.

Swanseas startelva (4-3-3): Fabianski - Naughton, Fernandez, Mawson, Olsson - Fer, Mesa, Carroll - Dyer, Bony, Narsingh.

Everton är inne i en riktigt bra trend just nu. Laget har äntligen lyckats med att ta sig ur den dåliga period man befann sig i under inledningen av säsongen. Det var snart en månad sedan man förlorade en match. Tre av de fem senaste matcherna har resulterat i tre poäng. Everton har visserligen haft ett relativt enkelt spelschema på sistone. Newcastle, West Ham och Huddersfield, vilka är de lag som Everton har vunnit mot nyligen, är ganska enkla motståndare som ett Everton i bra form ska besegra utan problem. Jag tycker dock att dessa vinster är ett positivt besked från Evertons sida. Dels eftersom Everton tidigare var i dålig form, dels eftersom man i stort sett bara vann överlägsna segrar. En annan fin prestation som Everton har stått för den senaste tiden är 1-1-matchen borta mot Liverpool. Alla som följer Premier League någorlunda nära känner förmodligen till att Liverpool är riktigt vassa den här säsongen. Att spela 1-1 på ett kokande Anfield i ett Merseysidederby mot ett Liverpool i högform lär klassas som en av Evertons bästa prestationer under säsongen när Premier League 2017/18 summeras. Det är inte bara Evertons resultat som har förbättrats på sistone. Lagets spel har också genomgått en rejäl förbättring. Det är främst försvarsspelet som har höjt sig några snäpp. Anfallsspelet, med Rooney i spetsen (som för övrigt också är i god form för tillfället), har också förbättrats.

Swansea borde njuta av att spela i PL medan det varar. Jag tror nämligen att man kommer att vara ett av de lag som får spela i Championship nästa säsong. Swansea ligger i dagsläget på 20:e och sista plats i PL-tabellen och det finns inte något som tyder på att man kommer att klättra platser inom överskådlig framtid. Formen är urusel. Laget har bara tagit fyra av femton möjliga poäng de fem senaste matcherna. Detta trots att spelschemat har varit överkomligt, sett till helheten. Visst är det inte enkelt att möta Chelsea och Manchester City, vilket Swansea också visade prov på (man förlorade båda matcherna). Å andra sidan borde Swansea ha presterat bättre mot Bournemouth (0-0 hemma) och Stoke (2-1 borta). Den enda godkända prestationen från lagets senaste matcher hittar vi i matchen mot West Bromwich, som Swansea vann med 1-0. På bortaplan har spelet varit bedrövligt. Bortaresultaten kan liknas vid en röd matta. Swansea har förlorat fem raka bortamatcher och laget har bara mäktat med att ta fem poäng på bortaplan under hela säsongen. Detta innebär, föga förvånande, att Swansea är ett av PL:s i särklass sämsta bortalag. Den viktigaste förklaringen till varför Swansea har presterat så dåliga resultat är lagets klappusla anfallsspel. Swansea snittar ca 0,5 gjorda mål per match och i princip samtliga offensiva spelare har varit iskalla under hela säsongen.

Jag tror att Everton har väldigt goda möjligheter att vinna kvällens match och att man bör vinna med fler än ett mål. Följande talar för att Everton vinner matchen:

1. Lagens form. Everton och Swansea befinner sig i helt olika lägen formmässigt. Everton har precis vänt lagets tråkiga trend och Swansea är nere på botten både vad gäller tabellplaceringen och formen.

2. Evertons hemmaspel. Everton har spelat fin fotboll på hemmaplan den här säsongen. 62,5 % i vinstprocent och tre raka hemmavinster talar sitt tydliga språk.

3. Swanseas bortaspel. Swansea är som sagt ett av PL:s sämsta bortalag vilket man har visat gång på gång. Man har förlorat mot alla typer av lag på bortaplan den här säsongen. Swansea har fått se sig besegrade mot topplag (t.ex. Chelsea), mittenlag (t.ex. Burnley) och bottenlag (t.ex. Stoke).

4. Swanseas anfallsspel. Precis som jag nämnde tidigare besitter Swansea ett riktigt uselt anfallsspel. Jag skulle t.o.m. vilja påstå att man har PL:s sämsta anfallsspel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.