Speltips: Torino-Napoli

Hej igen. Det var ett tag sedan sist. I onsdags, närmare bestämt. Då handlade blogginlägget om ett spel på matchen mellan Newcastle och Everton (Everton +0,25). Rooney gjorde matchens första och enda mål i den 27:e minuten. 0-1-resultatet innebar en vinst på bloggspelet.

Spel: Torino +1 @ 1,775

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Torinos skadelista: Ansaldi, Bonifazi och Umar.

Napolis skadelista: Maksimovic, Ghoulam och Milik.

Torino har en tendens att spela jämna matcher mot i princip alla lag i hela ligan man har mött den här säsongen. Detta har givetvis varit en stor styrka när man har mött topplagen i Serie A medan det inte har varit speciellt bra när man har mött mitten- och bottenlagen. De jämna matcherna har tagit sig till uttryck genom att Torino har osedvanligt många oavgjorda matcher. Fyra av lagets fem senaste matcher och tre av de fem senaste hemmamatcherna renderade i oavgjorda resultat. Torinos senaste match, matchen mot Lazio i måndags, är dock ett undantag. Den matchen, som jag skrev om för snart en vecka sedan här i bloggen, slutade 1-3 i Torinos favör. Torinos form kan sammanfattas som att man har gjort det väldigt bra mot topplagen (1-1 borta mot Inter, 0-0 borta mot Milan, 1-3 borta mot Lazio) men att spelet mot övriga lag lämnar en del att önska, vilket 1-1-matchen mot Chievo är ett bra exempel på.

Napoli tappade nyligen förstaplatsen i Serie A till förmån för Inter vilket naturligtvis borde innebära att stämningen i laget och klubben inte är särskilt bra just nu. Lagets form lär inte göra att situationen känns bättre. Snarare tvärtom. Napoli har bara plockat med sig åtta av femton möjliga poäng från lagets fem senaste matcher. Detta är under all kritik för ett lag med Napolis förväntningar, kapacitet och förutsättningar. 0-0 mot Chievo och 0-0 mot Fiorentina är riktigt dåliga resultat med tanke på Napolis mål och ambitioner. Resultaten är inte heller särskilt bra objektivt sett. När Napoli väl har vunnit har det varit fråga om knappa segrar. Napoli, som tidigare brukade stoltsera med jordskredssegrar, vinner numera nästan uteslutande uddamålssegrar. Detta mot allt från bottenlag (t.ex. Genoa) till topplag (t.ex. Roma). Det kanske är överdrivet att tala om en kris för Napolis del. Klart är i alla fall att formen inte är bra och att Napoli måste höja sig om laget ska kunna hänga kvar i kampen om förstaplatsen i ligan.

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande, medför att Torino har goda chanser att få med sig minst ett kryss ikväll:

1. Torinos spel mot topplagen. Torino har hunnit med att möta fyra av Serie A:s topp 5-lag den här säsongen (Juventus, Roma, Inter och Lazio). Lagets samlade resultat mot topplagen är väldigt bra. Torino har endast förlorat en av dessa fyra matcher med fler än ett mål, då man förlorade med 4-0 borta mot Juventus. De andra matcherna har resulterat i en uddamålsförlust (0-1 hemma mot Roma), ett kryss (1-1 borta mot Inter) och en vinst (1-3 borta mot Lazio).

2. Torinos form. Torino vinner sällan fotbollsmatcher nuförtiden. Å andra sidan är det väldigt sällan man förlorar. Torino har bara förlorat tre matcher den här säsongen trots att 16 omgångar redan har spelats. Det var snart två månader laget senast förlorade en match (den 25/10 då man föll med 3-0 borta mot Fiorentina) och man har endast förlorat en hemmamatch den här säsongen (0-1 mot Roma). Dessa siffror talar sitt tydliga språk. Det ska mycket till för att Torino ska förlora en match överhuvudtaget.

3. Napolis form. Napoli är som sagt inte i någon bra form. Man har presterat undermåliga resultat mot såväl topplagen som mitten- och bottenlagen i ligan. När laget väl har vunnit på sistone har det i princip uteslutande varit fråga om uddamålssegrar.

4. Napolis bortaspel. Napoli har visserligen fyra bortasegrar bakom sig om man ser till de fem senaste bortamatcherna. Detta har å andra sidan i stort sett bara rört sig om vinster mot svaga lag såsom SPAL och Genoa. Man har dessutom bara tagit uddamålssegrar på bortaplan den senaste tiden. Senaste gången Napoli vann med mer än ett mål på bortaplan var nästan tre månader sedan (den 20/9 då man vann med 1-4 mot Lazio).

Min slutsats är att Torino med stor sannolikhet kommer att klara sig undan en flermålsförlust. Jag tror också att laget har goda möjligheter att fixa minst ett kryss. Oddset på Torino +1 känns därför fullt spelbart.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt