Speltips: Milan-Bologna

Sampdoria började gårdagens match mot Cagliari precis som jag hade hoppats på. Två snabba mål (11 och 19:e minuterna) från veteranen Quagliarella var en smakstart för Sampdoria och lördagens bloggspel (Sampdoria 0,0). Sampdoria släppte dock tyvärr in hemmalaget in i matchen och straffades för detta i början av den andra halvleken. Cagliari gjorde både ett och två mål inom loppet av fyra minuter och kvitterade därmed till 2-2, som också blev slutresultatet. Detta innebär pengarna tillbaka för gårdagens bloggspel.

Spel: Bologna +1 @ 1,99

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Milans startelva (4-3-3): Donnarumma - Abate, Musacchio, Bonucci, Rodriguez - Kessie, Montolivo, Bonaventura - Suso, Kalinic, Borini.

Bolognas startelva (4-3-3): Mirante - Torosidis, Gonzalez, Helander, Masina - Nagy, Pulgar, Donsah - Verdi, Destro, Palacio.

Milans form är inte mycket att skryta med. Laget, som storsatsade inför säsongen genom flera stora värvningar, ligger i dagsläget utanför topp 6 vilket måste anses som ett stort misslyckande. De fem senaste matcherna har inte gått Milans väg. Det enda man kan "stoltsera med" på sistone är bortasegern mot hopplöst usla Sassuolo. I övrigt är det mestadels bedrövliga resultat. Kronan på verket var krysset mot Benevento, som gav Benevento deras första poäng den här säsongen. Milans hemmaspel är inte heller särskilt bra. Man har bara klarat av att vinna en av de fem senaste hemmamatcherna och då var det bottenlaget SPAL som stod för motståndet. Det kanske är lite tidigt att tala om en kris för Milan redan nu, men något radikalt måste hända för att Milan ska kunna rädda säsongen från ett underkänt resultat.

För Bolognas del ser det bättre ut. Segrar mot Verona och Sampdoria, kryss mot Cagliari och förluster mot Crotone och Roma är vad man har presterat på sistone. Det skulle jag vilja beskriva som varken bra eller dåligt, sett till helheten. Förlusten mot Roma kan man knappast klandra Bologna för. Å andra sidan borde man ha presterat bättre mot Crotone och Cagliari. Samtidigt var det mycket starkt att vinna med hela 3-0 mot ett formstarkt Sampdoria. Fyra segrar och tre förluster är Bolognas bortafacit den här säsongen. Det är givetvis ett resultat som Bologna ska vara mycket nöjda med. Man har i och för sig i stort sett bara mött bottenlag på bortaplan hittills, men det betyder ändå inte att det bara är att åka iväg och plocka hem trepoängare hur lätt som helst. Bolognas har inte bjudit på något chockerande spel den här säsongen. Man har snarare varit väldigt stabila både offensivt och defensivt på så sätt att laget har gjort hyfsat många mål och släppt in relativt få.

Jag tycker att mycket, bl.a. följande, talar för att Bologna fixar minst ett kryss ikväll:

1. Bolognas bortaspel. Bologna har, som jag nämnde ovan, trivts väldigt bra på bortaplan den här säsongen. Flera segrar mot ganska svaga lag och uddamålsförluster mot några av de bästa lagen i ligan (Fiorentina, Roma och Atalanta) indikerar att Bologna klarar av att spela bortamatcher.

2. Milans hemmaspel. Milan har inte direkt rosat marknaden hemma på San Siro den här säsongen. Kryssen mot bottenlaget Genoa och formsvaga Torino och storförlusterna mot storlagskollegorna Roma och Juventus visar på ett tydligt sätt att Milans hemmaspel håller väldigt låg nivå.

3. Lagens respektive formkurvor. Milan är ett lag i spel- och resultatmässig kris medan Bologna sköter det bra och lunkar på i mitten av tabellen. Formen är med andra ord en väsentlig skillnad mellan kvällens kombattanter.

Visst ska Milan vara favoriter ikväll men det är helt fel att ge dem ca 65 % chans att vinna matchen. Bologna har ett stort självförtroende och ett fint bortaspel som har goda möjligheter att störa Milan rejält. Bologna +1 till nästan två gånger pengarna är därför taget.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt