Speltips: Shakhtar Donetsk-Manchester City

Gårdagens match mellan Chelsea och Atletico Madrid var länge mållös. I början av den andra halvleken tog dock bortalaget ledningen genom Saul. Atleticos glädje blev däremot kortvarig. Det dröjde mindre än tjugo minuter innan Chelsea kvitterade med hjälp av ett dråpligt självmål signerat Savic. Slutet av matchen var intensiv och innehöll flera målchanser. Inget av lagen lyckades emellertid ta ledningen och matchen slutade 1-1. Detta betyder att tisdagens bloggspel, Atletico +0,25, resulterade i en halv vinst.

Spel: Shakhtar Donetsk-Manchester City, Ö2,5 @ 1,93

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Shakthar Donetsks startelva (4-2-3-1):
Pyatov - Butko, Ordets, Rakitsky, Ismaily - Fred, Stepanenko - Marlos, Taison, Bernard - Ferreyra.

Manchester Citys startelva (4-3-3):
Ederson - Danilo, Adarabioyo, Mangala, Foden - Gundogan, Fernandinho, Toure - Bernardo Silva, Jesus, Sane.

Det blir ganska meningslöst för mig att gå in på en djup analys av Shakthars form utifrån deras ligaresultat eftersom jag inte följer den ukrainska ligan överhuvudtaget. Klart är i alla fall att Shakthar toppar den ukrainska högstadivisionen, fyra poäng före närmaste konkurrenten Dynamo Kiev (som i och för sig har en match mindre spelad). CL-matcherna är dock av större intresse. Shakthar ligger tvåa i gruppspelstabellen och har därmed klarat sig överraskande bra med tanke på att gruppen, som förutom Shakthar och Manchester City innehåller Napoli och Feyenoord, är väldigt svår. Den största meriten är utan tvekan 2-1-segern hemma mot Napoli. Shakthars utnyttjande av hemmaplansfördelen har varit en röd tråd för Shakthars del den här CL-säsongen. Förutom segern mot Napoli har man också vunnit hemma mot Feyenoord (3-1). På bortaplan har det inte gått lika bra. Där har Shakthar förlorat mot både Manchester City (2-0) och Napoli (3-0). Feyenoord lyckades man dock besegra även på bortaplan. Spelet har också visat tydliga skillnader beroende på om matchen har spelats hemma eller borta. Shakthar spelar som bäst fotboll på hemmaplan och har en helt annan trygghet när man spelar hemma.

Manchester Citys resultatrad i ligaspelet innehåller idel segrar. Fem raka segrar (hemma- och bortamatcher inräknade) och fem raka bortasegrar är vad City har presterat på sistone. CL-spelet har sett lika bra ut. City har vunnit samtliga fem CL-matcher den här säsongen och kan redovisa den överlägsna målskillnaden +10. Det är samtidigt inte så enkelt att City bara har spelat bra fotboll hela tiden. Detta gäller både ligaspelet och CL-spelet. I vissa matcher har City inte presterat bra spel under stora delar av matchen. Det finns några bra exempel på det från de senaste matcherna. I bl.a. matcherna mot Huddersfield och West Ham tog City segern med blotta förskräckelsen. Förmågan att kunna vinna matcher utan att spela bra fotboll är dock något som kännetecknar ett mästarlag. Detta har City varit väldigt bra på den här säsongen.

Bl.a. följande talar för att kvällens match blir målrik:

1. Citys laguppställning. City ställer ikväll upp med bl.a. Adarabioyo och Foden i backlinjen. Ingen av dem har spelat PL-fotboll och de är inte ens nära att vara ordinarie spelare. Detta bör givetvis försvaga Citys försvarsspel. City har samtidigt ställt upp med tre starka offensiva spelare på topp, nämligen Bernardo Silva, Jesus och Sané.

2. Statistiken. Både Shakthar och City är vanligen inblandade i målrika matcher. Detta gäller både lagens respektive ligaspel och CL-spelet. Det är sällan matcherna innehåller mindre än tre mål.

3. Lagens motivation. Manchester City har redan säkrat förstaplatsen i CL-gruppen och har med all sannolikhet tankarna inställda på söndagens derby mot Manchester United. Detta har också visat sig i laguppställningen (se p. 1). Shakthar behöver en poäng för att säkra en slutspelsplats. Jag tror att det här kommer att leda till att City har en avslappnad inställning till matchen medan Shakthar gör sitt yttersta för att vinna. City bör med andra ord inte vara lika dominanta som vanligt vilket resulterar i en svängig matchbild som ökar antalet målchanser åt båda hållen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt