Speltips: Southampton-Burnley

Det var ett tag sedan jag skrev här så det känns meningslöst att ge en utförlig sammanfattning av den senaste matchen som avhandlades i bloggen. Det räcker med att säga att Manchester United vann med 2-0 mot Benfica i tisdags och att det senaste bloggspelet, United -1,25, renderade i full utdelning.

Idag är det dags för ett blogginlägg om Premier League igen. Southampton tar emot Burnley och jag har hittat ett intressant spel på bortalaget.

Spel: Burnley +0,75 @ 2,06

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Southamptons skadelista: Lemina och Pied.

Burnleys skadelista: Wood (tveksam), Marney, Walters och Heaton.

Southamptons fem senaste resultat (H= hemma och B= borta):

23/9 - Manchester United (H), 0-1

30/9 - Stoke (B), 2-1

15/10 - Newcastle (H), 2-2

21/10 - West Bromwich (H), 1-0

29/10 - Brighton (B), 1-1

Resultaten är inte smickrande för Southamptons del. Det är inte acceptabelt att spela 2-2 hemma mot Newcastle och att förlora med 2-1 mot ett svagt Stoke (som i och för sig är känt för att vara ett bra hemmalag). Hemmaförlusten mot United och bortakrysset mot Brighton är varken bra eller dåliga resultat. Hemmasegern mot West Bromwich är Southamptons enda positiva resultat den senaste tiden. En sketen 1-0-seger mot West Bromwich är alltså allt Southampton har att glädjas för vid en tillbakablick på de senaste resultaten. Det är svagt och ynkligt att man inte har lyckats få till bättre resultat. Å andra sidan har man fått vad man förtjänat. Southamptons spel har varit nästan lika bedrövligt som resultatraden.

Burnleys fem senaste resultat:

23/9 - Huddersfield (H), 0-0

1/10 - Everton (B), 0-1

14/10 - West Ham (H), 1-1

21/10 - Manchester City (B), 3-0

30/10 - Newcastle (H), 1-0

Burnleys resultatmässiga form ser betydligt bättre ut än Southamptons dito. 0-0 mot Huddersfield, 1-1 mot West Ham och 3-0 mot City är visserligen mediokra resultat, men i övrigt ser det riktigt bra ut för Burnleys del. Det är imponerande att vinna borta mot Everton (trots att Everton inte riktigt har gått att känna igen under inledningen av säsongen) och det är också bra att besegra Newcastle. Det som utmärker Burnley är den fina stabilitet som laget besitter. Lägstanivån är anmärkningsvärt låg och högstanivån duger den också. Spelet har inte direkt varit något finlir, men Burnley gör vad man ska och har också fått utdelning för det.

Det finns flera goda anledningar till varför Burnley har goda möjligheter att klara krysset (eller t.o.m. vinna) mot Southampton:

1. Southamptons form. Southampton är, som bekant, inte i särskilt bra form för tillfället. Resultaten från lagets fem senaste matcher talar sitt tydliga språk. Den dåliga formen bekräftas ytterligare av att spelet inte heller har sett bra ut.

2. Southamptons hemmaspel. Southamptons hemmasupportrar har inte blivit bortskämda med fina hemmaresultat under säsongen. Två segrar av sex möjliga, kryss mot både Swansea och Newcastle och förluster mot Watford och United är resultat som visar att Southampton har en del att jobba på vad gäller hemmaspelet.

3. Burnleys höga lägstanivå. Burnley gör sällan bort sig på en fotbollsplan. När spelarna har en dålig dag på jobbet blir det i princip aldrig värre än en uddamålsförlust eller ett kryss. Detta oavsett om man spelar hemma eller borta.

4. Burnleys form. Burnley har skött sig bra den senaste tiden. De fina resulaten är ett kvitto på att utvecklingen går åt rätt håll.

5. Burnleys bortaspel. Bortaspelet har under den här säsongen varit i en klass för sig. Burnley har bara förlorat en bortamatch den här säsongen, trots att man redan har mött Chelsea, Tottenham, Liverpool, Everton och Manchester City på resande fot. Man har alltså, trots tuffast möjliga bortamotstånd, i stort sett klarat sig undan bortaförluster. Burnley har till och med vunnit bortamatcherna mot Chelsea och Everton (!).

6. Matchbilden. Matchbilden är svår att förutspå, men jag tror att det kommer att bli en matchbild där Southampton tar tag i initiativet och för matchen. Detta bör passa Burnley utmärkt. Man är ju specialister på att försvara sig mot bollhållande lag (om ni inte tror mig kan ni kolla på repriserna från bortamatcherna mot Chelsea, Tottenham och Liverpool). Jag tror också att det kommer att bli en matchbild utan större finlir där luftspelet istället blir det som fäller avgörandet. Detta lär också passa Burnley utmärkt, både ur offensiv och defensiv synvinkel, eftersom Burnley har bättre nickspelare såväl i backlinjen som i anfallet.

Några faktorer som skulle kunna tänkas tala till Burnleys nackdel är följande:

1. Skadeläget. Det är tveksamt om Burnleys bästa målskytt, Wood, kan spela matchen mot Southampton. Förstamålvakten Heaton är dessutom skadad.

2. Southamptons hemmaplansfördel.

Skadeläget försvagar knappt Burnleys lag, vilket leder till lagets skadesituation är ett ganska svagt motargument. Anledningarna till detta är dels att det finns anfallare i laget som är minst lika bra som Wood och därför kan ersätta honom (att han är lagets bästa målskytt säger inte speciellt mycket i sig eftersom han bara har gjort tre mål), dels att Pope har gjort ett bra jobb i flera matcher och att Heatons frånvaro därför inte spelar någon större roll.

Southamptons hemmaplansfördel är, med tanke på lagets dåliga hemmafacit under säsongen, marginell. "Hemmaplansfördelen" är därför också ett svagt motargument.

Jag tycker att det är märkligt att spelbolagen har underskattat Burnley och överskattat Southampton så pass mycket inför den här matchen. Burnley är bättre än vad många verkar tro och jag tvekar därför inte att spela Burnley +0,75 till ett rejält överodds.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.