Speltips: Manchester United-Benfica

Burnley tog en klassisk Burnleyseger igår. Matchen stod och vägde i över 70 minuter. Burnley hade ett marginellt spelövertag men lyckades inte skapa några farliga målchanser. Newcastle skapade inte heller särskilt mycket. Till slut fick Burnley till det och tog ledningen i slutet av matchen, vilket var en ledning som man höll hela vägen in i mål. 1-0 innebär en vinst på gårdagens bloggspel (Burnley 0,0).

Spel: Manchester United -1,25 @ 2,04

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Manchester Uniteds startelva (4-2-3-1):
De Gea - Darmian, Bailly, Smalling, Blind - McTominay, Matic - Mata, Lingard, Martial - Lukaku.

Benficas startelva (4-3-3):
Svilar - Pereira, Jardel, Dias, Grimaldo - Pizzi, Fejsa, Augusto - Salvio, Jimenez, Goncalves.

Uniteds inledande segerstabilitet har avtagit något. Man har bara vunnit tre av de fem senaste ligamatcherna. Resten av matcherna har resulterat i ett kryss och en förlust. Förlorade gjorde man borta mot Huddersfield. Det är naturligtvis inget bra resultat. På hemmaplan har det sett betydligt mycket bättre ut i ligaspelet. Fem raka segrar lyder Uniteds hemmafacit. Fyra av de fem segrarna är flermålssegrar och i tre av segermatcherna har man vunnit med 4-0. CL-resultaten är också fin läsning. Tre raka segrar och 8-1 i målskillnad innebär att United har skött sig bra i CL så här långt.

Benficas ligaresultat från den senaste tiden är en blandning av segrar, förluster och oavgjorda matcher. Tre segrar, ett kryss och en förlust är vad Benfica har skrapat ihop de fem senaste matcherna. På bortaplan har det gått betydligt knackigare i ligan. Här har man bara tagit åtta poäng de fem senaste matcherna. Benficas CL-äventyr den här säsongen hade knappt kunnat få en sämre start. Man har inlett gruppspelet med att spela 1-2 hemma mot CSKA Moskva, 5-0 borta mot Basel och 1-0 hemma mot United. Det dåliga bortaspelet gör sig med andra ord gällande med ännu större styrka i CL. 5-0 mot Basel är ju en fullkomlig katastrof.

Det finns flera viktiga faktorer som talar för att United kör över Benfica ikväll.

1. Uniteds hemmaspel. United har varit riktigt vassa hemma på Old Trafford den här säsongen. Nästan samtliga motståndare som har kommit på besök har blivit totalt överkörda. Detta gäller både i ligan och i CL.

2. Benficas bortaspel. Bortaspelet är inte Benficas starka sida, vilket man har visat flera gånger den här säsongen. Laget är som sämst på bortaplan och är särskilt dåliga på att spela borta i CL.

3. Matchbilden. Jag tror att vi kommer att få se en matchbild där United håller i taktpinnen och skapar mest. Benfica bör hantera detta genom att lägga försvarslinjen lågt. United är bra på att luckra upp låga motståndarförsvar. Detta har man visat prov på flera gånger, både i liga- och CL-spelet.

4. Benficas skadeproblem. Benfica har de två ordinarie backarna Luisao och Almeida avstängda ikväll. Detta bör givetvis försvaga bortalagets försvarsspel.

Det som talar emot att United kör över Benfica ikväll är följande:

1. Förra matchen lagen emellan. När Benfica tog emot United för nästan veckor sedan fick vi se en av årets tråkigaste matcher. United skapade nästan inga målchanser överhuvudtaget och man förtjänade knappt att vinna matchen.

2. Uniteds grundläggande spelfilosofi. United under Mourinho är kända för att spela "fegspel", d.v.s. ett spel där laget inte riskerar något i anfallsspelet för att undvika insläppta mål.

3. Uniteds skadeproblem. Både Pogba, Fellaini och Carrick är skadade vilket medför att Uniteds mittfält ser tunnare ut än på mycket länge. McTominay, som inte har spelat en enda PL-minut den här säsongen, kliver in brevid Matic i Uniteds mittfält.

Jag tycker att argumenten för att United kör över Benfica är betydligt starkare än motargumenten. Den förra matchen mellan United och Benfica är inte särskilt relevant eftersom rollerna är ombytta. United spelar på hemmaplan istället för på bortaplan och Benfica spelar borta istället för hemma. Uniteds spelfilosofi lär inte heller spela någon avgörande roll ikväll eftersom United har visat att man på hemmaplan öser på för fullt. Den "fega" taktiken kör man nästan alltid på bortaplan eller mot starkt motstånd, d.v.s. inte i en hemmamatch mot Benfica. Uniteds skadesituation bör inte heller vålla några större problem. Matic är så pass bra att det defensiva mittfältet inte bör försvagas nämnvärt på grund av att McTominay tar plats i startelvan.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.