Speltips: Bologna-Lazio

Liverpoolspelarna hade ingen vidare dag på jobbet i söndags när man spelade borta mot Tottenham. Hemmalaget fick en rivstart i och med Kanes ledningsmål i den 4:e minuten. Ledningen utökades till 2-0 åtta minuter senare, som ett resultat av Son och Kanes fina samspel. En kort tid därefter reducerade Liverpool till 2-1, vilket också blev halvtidsresultatet. Reduceringen hade dock ingen betydelse eftersom Tottenham fick två noteringar i målprotokollet i den andra halvleken. 4-1 till Tottenham innebär en förlust på det senaste bloggspelet (Liverpool +0,25). Huruvida det var ett rättvist eller orättvist resultat låter jag vara osagt på grund av att Tottenham-Liverpool krockade med matchen mellan Djurgården och Häcken (som jag såg på plats).

Spel: Bologna-Lazio, BLGM @ 1,8

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Bologna saknar Gonzalez, Torosidis, Keita, Mbaye, Taider och Palacio.

Lazios skadelista: Radu (tveksam), Wallace, Basta, Mauricio och Anderson.

Bologna har skött sig bra den senaste tiden. Tre av de fem senaste matcherna har resulterat i tre poäng. Endast en av Bolognas fem senaste matcher har förlorats. På hemmaplan har man haft det svårare. Här har man bara tagit fem poäng på fyra matcher. Hemmaplansschemat har dock varit väldigt svårt. Bologna har, på hemmaplan, ställts inför Torino, Napoli och Inter. Det är därför inte särskilt överraskande att man har skrapat ihop få poäng på hemmaplan hittills under den här säsongen. Nog om resultaten. Bologna har redan visat att man är ett lag att räkna med säsongen 2017/18. Laget har spelet som krävs för att besegra de svagaste lagen i ligan utan problem och har också bevisat att topplagen som kommer på besök inte kan räkna med att vinna.

Lazios form ser ännu bättre ut. Fyra raka segrar är ett styrkebesked. Det enda som är imponerande är dock inte segrarna i sig. Själva segerresultaten imponerar också på mig. 0-3 borta mot Verona, 6-1 hemma mot Sassuolo och 3-0 hemma mot Cagliari är utan tvekan jordskredssegrar i ordets rätta bemärkelse. Visst, Verona, Sassuolo och Cagliari tillhör knappast Serie A:s starkaste lag. De är samtidigt inte så dåliga att ett topplag i medioker form kan köra över dem. Det är med andra ord ingen tvekan om att Lazio är ett lag i bra form. Detta gäller även på bortaplan. Borta har Lazio till och med vunnit över Juventus, som är ett av världens bästa hemmalag. När Lazio har kommit på besök har även Verona, Genoa och Chievo fått se sig besegrade. Fyra raka bortasegrar vittnar om att Lazio behärskar bortaspelet utan problem. Spelet har också sett fint ut. Lazio ser bättre ut än på många år och jag skulle bli mycket förvånad om Lazio inte kommer att vara med i kampen om CL-platserna i slutet av säsongen.

Jag tror att båda lagen kommer att göra mål i kvällens match mellan Bologna och Lazio. Några av anledningarna till detta är följande:

1. Statistiken. Tre av Bolognas fyra senaste hemmamatcher har resulterat i att båda lagen har gjort mål. Samma siffror gäller för Lazios bortamatcher. Desto viktigare är dock att Bologna på hemmaplan har mött tre lag som är jämförliga med Lazio. Dessa lag är Torino, Inter och Napoli. I två av dessa tre matcher har båda lagen gjort mål. Lazio har i sin tur på bortaplan mött två lag som är jämförliga med Bologna, d.v.s. Chievo och Genoa. I båda dessa matcher har båda lagen gjort mål. Statistiken pekar uppenbarligen på att båda lagen kommer att göra mål ikväll.

2. Skadeläget. Bologna saknar mittbacken Gonzalez och ytterbackarna Torosidis och Mbaye, som alla är viktiga delar av Bolognas försvarsspel. Det är tveksamt om Radu, som är en ordinarie del av Lazios trebackslinje, kan spela matchen. Lazio saknar dessutom Wallace, som också är en ordinarie del av Lazios trebackslinje. Att flera viktiga defensiva spelare i båda lagen missar matchen kommer naturligtvis att försvaga Bolognas och Lazios försvarsspel avsevärt.

3. Lagens offensiva spets. Såväl Bologna som Lazio har offensiv spetskompetens. I Bologna heter den spetskompetensen Destro. Han har visserligen inte haft någon trevlig inledning på säsongen. Å andra sidan vet alla som har följt Serie A de senaste säsongerna att Destro är en av ligans vassaste anfallare och att han har levererat säsong efter säsong. Den här säsongen lär inte bli något undantag. I Lazio heter den offensiva spetskompetensen Immobile. Han är för tillfället skytteligaledare i Serie A med 13 gjorda mål och visar varje match att han är en av ligans absolut vassaste anfallare. I tre av de fyra senaste matcherna har han gjort två mål och det är bara i två av säsongens matcher Immobile har misslyckats att göra mål. Detta är imponerande siffror.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.