Speltips: Tottenham-Liverpool

Jag måste börja med att säga att min förväntade matchbild i Napoli-Inter inte alls visade sig överensstämma med den faktiska matchbilden. Det blev, tvärtemot vad jag trodde, en ganska stängd match där Napoli stod för i princip hela det offensiva initiativet medan Inter nöjde sig med att spela ett lågt försvarsspel. Detta, tillsammans med det faktum att Napoli var ovanligt ineffektiva, medförde givetvis att matchen inte blev särskilt målglad. 0-0 blev slutresultatet och Ö2,5+BLGM var med andra ord inte i närheten av att gå in.

Spel: Liverpool +0,25 @ 2,06

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Tottenhams skadelista: Dembélé, Wanyama och Lamela.

Liverpools skadelista: Mané, Clyne, Lallana och Bogdan.

Tottenhams resultatmässiga formkurva pekar spikrakt uppåt. Laget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och spelar fin fotboll för tillfället. Man har i och för sig inte mött speciellt svåra motståndare. Årets upplaga av Everton, Swansea, West Ham, Huddersfield och Bournemouth är lag som Tottenham förväntas vinna mot utan problem. På hemmaplan ser formen å andra sidan inte bra ut. Tottenham har bara vunnit hemma en gång den här säsongen, trots att man redan har hunnit spela fyra hemmamatcher. Även på hemmaplan har spelschemat varit enkelt. Den enda tuffa motståndare man har ställts inför (på hemmaplan och överhuvudtaget den här säsongen) är Chelsea, i en match som Tottenham förlorade med 1-2. Tottenham är tydligen inte i så bra form som man kanske skulle kunna tro.

Liverpool har inte rosat marknaden den senaste tiden. Man har bara vunnit en av de fem senaste matcherna (2-3 borta mot Leicester) och ligger med sina 13 inspelade poäng på åttonde plats i tabellen. På bortaplan är resultaten ungefär desamma. Två kryss, en seger och en förlust är vad man har plockat ihop på resande fot den här säsongen. Det är självklart att resultaten är under förväntningarna. Liverpool är ett av ligans bästa lag och de ska självklart vara med och slåss om CL-platserna. Man ska dock komma ihåg att Liverpool har haft ett tufft spelschema. Laget har redan mött Arsenal, Manchester United och Manchester City. Det är därför inte särskilt konstigt att Liverpool inte har radat upp segrar.

Jag tycker, bl.a. på grund av följande anledningar, att Liverpool +0,25 känns som ett vettigt spel:

1. Tottenhams svaga hemmaspel. Tottenham brukar, historiskt sett, vara bra på hemmaplan men den här säsongens hemmastatistik visar att denna trend är på väg att vända. Laget har bara vunnit en av fyra hemmamatcher den här säsongen och har faktiskt bättre resultat på bortaplan trots att motståndet i princip har varit likvärdigt. Den dåliga hemmastatistiken kan möjligen bero på att Tottenham har bytt hemmaarena och numera spelar på Wembley istället för White Hart Lane. Oavsett vad den beror på är det klart att Tottenham spelar sämre hemmafotboll nuförtiden.

2. Liverpools spel mot topplagen i PL. Det här har jag tjatat om flera gånger tidigare men det tål att upprepas. Liverpool spelar som bäst när man möter de bästa lagen i ligan. Man har svårt att få till ett effektivt anfallsspel mot de svagaste lagen i PL medan det tycks vara mycket enklare att utmana toppkonkurrenterna. Liverpool har bara förlorat en av tre toppmatcher den här säsongen (5-0 borta mot Manchester City). Resultatet i den förlustmatchen berodde på att Mané blev utvisad i slutet av den första halvleken. Av de andra två matcherna har man vunnit en (4-0 hemma mot Arsenal) och kryssat en (0-0 hemma mot Manchester United).

3. Tottenhams tuffa CL-schema jämfört med Liverpools dito. Tottenham spelade sin senaste match i tisdags borta mot Real Madrid i CL. Liverpools senaste match är CL-mötet borta mot Maribor i tisdags. Vilket lag tror ni är tröttast?

4. Matchbilden. Denna punkt hör ihop med p. 2 ovan. Anledningen till att Liverpool spelar sin bästa fotboll mot topplagen i PL är att Liverpools spel lämpar sig väl för böljande matchbilder (en matchbild där båda lagen prioriterar anfallsspelet). Jag tror att vi kommer att få se en sådan matchbild i matchen mellan Tottenham och Liverpool. Tottenham bör, i egenskap av hemmalag, föra matchen men det lär knappast bli någon total dominans vad gäller bollinnehavet. Liverpool har goda förutsättningar för att utnyttja denna matchbild eftersom man är ett av ligans bästa kontringslag. Liverpools försvarsspel är ingen höjdare egentligen men jag tror ändå att Tottenham inte kommer att göra mer än ett mål. Detta beror på att Tottenhams effektivitet i matcher där man är spelförande kan ifrågasättas (se t.ex. 1-1-matchen mot Burnley och 0-0 matchen mot Swansea).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.