Speltips: Napoli-Inter

Matchen mellan Milan och AEK Athen, som spelades i torsdags, hade god potential till att bli underhållande på förhand men förväntningarna infriades inte. Milans laguppställning var optimistisk och offensiv. Trots detta lyckades man inte ens att göra mål. Slutresultatet 0-0 resulterade i en förlust på mitt senaste bloggspel (Milan -1).

Idag har jag hittat ett intressant spel på dagens största match, d.v.s. Napoli-Inter.

Spel: Napoli-Inter, Ö2,5+BLGM @ 1,9

Bookie: bet365

Värdering: 4/5U

Napolis skadelista: Insigne (tveksam) och Milik.

Inters skadelista: Vanheusden och Brozovic.

Napolis resultat är, bortsett från tisdagens CL-match mot Manchester City, strålande. Man är ju som bekant det enda Serie A-lag som har vunnit alla matcher den här säsongen. Spelet har varit därefter. Laget har sett väldigt stabilt och disciplinerat ut, i princip utan undantag. Den enda gången Napoli har sett darriga ut den här säsongen var i inledningen av matchen mot Manchester City. Då såg man rejält skärrade ut och hade kunnat ligga under med fler mål än två efter 13 minuter. Man ska nog ändå passa sig för att tillmäta detta för stor betydelse. Visst var Napoli usla i början av matchen mot City, men man höjde sig å andra sidan i slutet av densamma. Dessutom har spelet i övrigt varit så pass bra att jag vågar säga att den stora ängsligheten var ett undantag. Den pekar dock på att Napolis försvarsspel fortfarande är lagets i särklass största svaghet.

Inters form går det inte heller att klaga på. Man har visserligen inte, likt Napoli, "gått rent" i ligaspelet. 22 poäng efter åtta matcher är emellertid ett riktigt bra facit som räcker till en andraplats i ligan. En viktig skillnad jämfört med förra säsongen är att Inters bortaspel har sett bra ut. De övertygande bortasegrarna mot Lazio (1-3) och Roma (1-3) talar sitt tydliga språk. Man har inte heller haft problem borta mot de svagaste lagen i ligan. Crotone (0-2) och Benevento (1-2) har också fått se sig besegrade när Inter har kommit på besök. Den enda "plumpen" i protokollet på bortaplan den här säsongen är 1-1-matchen mot Bologna. Denna match förändrar dock inte att Inter har satt en ny trend i bortaspelet.

Jag tror, bl.a. av följande anledningar, att Ö2,5+BLGM är ett vettigt spel på matchen mellan Napoli och Inter:

1. Statistiken. Napoli har varit inblandade i "Ö2,5+BLGM-matcher" (matcher där ett spel på Ö2,5+BLGM hade gått in) 4/8 gånger den här säsongen. Motsvarande siffra för Inter är 3/8 gånger. Denna statistik låter i och för sig inte särskilt lovande för ett spel på Ö2,5+BLGM. Om man konkretiserar statistiken lite framkommer dock en annan bild. Napoli har varit inblandade i Ö2,5+BLGM-matcher i hälften (1/2) av matcherna mot topplag. Motsvarande siffra för Inter är 2/2 matcher. Visst är det ett begränsat underlag, men jag tycker ändå att siffrorna ger uttryck för att toppmatcherna tenderar att bli målrika.

2. Lagens styrkor och svagheter. Det är ingen hemlighet att både Napoli och Inter är lag som har sin största styrka i det offensiva spelet och att man har sina största stjärnor i den offensiva lagdelen (bl.a. Mertens, Insigne, Icardi och Perisic). Något som är gemensamt för lagen är också att det defensiva spelet inte är någon prioritet. I år har lagens tillkortakommanden visserligen inte tagit sig till uttryck i statistiken. Jag är ändå övertygad om att lagens svaga defensiva lagdelar kommer att leda till en högre frekvens insläppta mål i framtiden.

3. Matchbilden. Både Napoli och Inter är spelande lag. Detta gör att det förmodligen inte kommer att vara en stängd matchbild (ställningskrig) eller "one way traffic" från något av lagen. Jag tror att Napoli kommer att vara spelförande men att Inter också får tillfälle att besöka Napolis straffområde vid flera tillfällen. En sådan matchbild ger naturligtvis goda förutsättningar för en hel del mål från bägge lagen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.