Speltips: Everton-Burnley

I lördagens match mellan Manchester United och Crystal Palace var det redan från början ingen tvekan om vilket lag som är serieledare och vilket lag som är jumbo. United började matchen på bästa sätt. Hemmalaget tog ledningen redan i den tredje minuten genom ett mål av Mata. United utökade ledningen drygt en halvtimme därefter. 2-0 var det resultat man tog med sig in i halvtidsvilan. Den andra halvleken började nästan på exakt samma sätt som den första. Fyra minuter in i den andra halvan gjorde United halvlekens första mål och matchens tredje mål (3-0). I slutet av matchen fullbordades överkörningen i och med att United gjorde 4-0. Fyramålssegern innebär att gårdagens bloggspel (United -2) gick in med bred marginal.

Spel: Burnley +0,75 @ 2,05

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Evertons skadelista: Keane (tveksam), Jagielka (tveksam), McCarthy, Barkley, Coleman, Funes Mori och Bolasie.

Burnleys skadelista: Walters, Heaton, Marney och Wells.

Evertons form, rent resultatmässigt, ser inte speciellt bra ut. Tre av lagets fem senaste matcher har resulterat i noll poäng. Det räcker emellertid inte med det. Alla tre förluster har varit flermålsförluster. Till Evertons försvar måste det ändå sägas att lagets spelschema har varit extremt tufft på sistone. Bortamatcherna mot City, Chelsea, United och hemmamatchen mot Tottenham är inga matcher som Everton förväntas ha en chans i. Å andra sidan är det faktum att man har blivit överkörda av Chelsea, Tottenham och United i tre matcher i rad något som talar för att Everton inte är ett lag som mår speciellt bra just nu. 2-1-segern mot Bournemouth för drygt en vecka sedan kan möjligen ha varit ett plåster på såret för Evertons del men Bournemouth har inlett säsongen så pass dåligt att den segern inte kan ses som någon större bedrift. Evertons spel har inte heller sett tillräckligt bra ut. Laget presterar bra då och då men känns i dagsläget alldeles för ojämna för att kunna ha möjligheten att placera sig lika högt upp i tabellen som förra säsongen (då man slutade på sjunde plats).

Burnley är knappast ett av PL:s roligaste lag att följa men man brukar oftast stå för stabila prestationer oavsett motståndet. Laget har bara förlorat en match den här säsongen trots att man redan har spelat flera svåra matcher (bortamatcherna mot Chelsea, Tottenham och Liverpool). Säsongens främsta prestation hittills är utan tvekan 2-3-segern borta mot Chelsea. Man får dock inte glömma bort de stabila insatserna i bortamatcherna mot Tottenham (1-1) och Liverpool (1-1). Burnley har underpresterat i vissa matcher, främst i 0-1-förlusten hemma mot West Bromwich men även i 0-0-matchen mot Huddersfield. Detta verkar dock tillhöra undantagen. Spelet har inte sett bländande ut men laget har ändå sett välorganiserat, samspelt och stabilt ut under de allra flesta matcherna den här säsongen.

Jag tycker att det finns en hel del som talar för att Burnley inte förlorar mot Everton idag:

1. Burnleys form. Burnley förlorar sällan fotbollsmatcher den här säsongen och det verkar inte spela någon roll vilket lag man möter. Bortaspelet har dessutom sett alldeles strålande ut trots att motståndet har varit riktigt tufft.

2. Skadeläget. Två tredjedelar av Evertons ordinarie backlinje, d.v.s. Keane och Jagielka är skadedrabbade och det är tveksamt om de kan spela söndagens match mot Burnley. Detta är givetvis väldigt tungt för Evertons försvarsspel, vilket var väldigt tydligt i EL-matchen mot Apollon i torsdags. Ersättarna var inte alls lika vassa vilket resultatet (2-2) är ett tydligt bevis på. Burnleys skadeläge ser bättre ut. Förstamålvakten Heaton missar visserligen matchen men andramålvakten Pope har gjort det bra när Heaton varit borta tidigare. Burnley bör därför inte drabbas speciellt mycket av att Heaton saknas.

3. Den förväntade matchbilden. Jag tror att Everton kommer att föra matchen och ha det största bollinnehavet. Burnley lär spela ett lågt försvarsspel och förlita sig på kontringar. Detta är en matchbild som jag tror kommer att passa Burnley perfekt. Man har hanterat det låga försvarsspelet väldigt bra i matcherna mot Chelsea, Tottenham och Liverpool. Om Burnley kan försvara sig lågt mot dessa lag ska det inte vara några problem med att klara av det låga försvaret mot Everton, vars offensiva spel är mycket sämre än Chelseas, Tottenhams och Liverpools dito.

4. Evertons tuffa spelschema. Everton har, p.g.a. att man har kvalificerat sig till Europa League, spelat sex matcher den förra månaden. Burnley har under motsvarande period bara spelat fyra matcher. Det var bara tre dagar sedan Everton spelade sin förra match medan det var över en vecka sedan Burnley spelade en tävlingsmatch. Everton bör med andra ord vara mer uttröttade än Burnley.

Punkterna 1-4 medför att jag tycker att det är konstigt att Everton är så stora favoriter i den här matchen. Det känns därför rimligt att lägga ett spel på Burnley +0,75.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.