Speltips: Djurgården-Hammarby

Manchester United gjorde jobbet igår och tog en väntad seger. Uniteds trepoängare innebär en vinst på gårdagens bloggspel (Manchester United att vinna matchen).

Idag har jag hittat ett vettigt spel på matchen mellan Djurgården och Hammarby.

Spel: Djurgården-Hammarby, Ö2,75 mål @ 1,89

Bookie: Unibet

Värdering: 2/5U

Djurgårdens skadelista: Isaksson (kan troligen spela), Hansson (kan troligen spela), Jonsson och Mrabti.

Hammarbys skadelista: Fenger och Martinsson-Ngouali.

Dagens match mellan Djurgården och Hammarby är säsongens sista Stockholmsderby och det är mycket som står på spel för båda lagen. Djurgården behöver en seger för att ta ett steg närmare en efterlängtad Europaplats. En trepoängare skulle för Djurgårdens del också innebära att jakten på SM-guldet lever. Djurgårdens heder står också på spel. De flesta som följer allsvenskan känner nog till att Djurgården inte har vunnit ett derby på över sex år. En seger för DIF idag skulle därför också betyda att man bryter det usla derbyfacit man har fått skämmas för de senaste åren. Hammarby har egentligen inte särskilt mycket att spela för, rent sportsligt. Laget kommer med all sannolikhet att sluta någonstans i mitten av tabellen oavsett hur den här matchen slutar. Djurgården bör dock ändå vara beredda på att Hammarby kommer att göra allt för att DIF:s bedrövliga derbyfacit ska fortsätta. Hammarby (och AIK också för den delen) älskar ju Djurgårdens så kallade "derbyspöke" och önskar att det ska förfölja DIF i all oändlighet.

Det var drygt en månad sedan Djurgården förlorade och trepoängarna inkasseras i princip varje match. Tre av de fem senaste matcherna och fyra av de fem senaste hemmamatcherna har varit segrar. Siffrorna talar sitt tydliga språk. Djurgården är i väldigt bra form just nu. Det är emellertid inte bara siffrorna som visar detta. Lagets spel har dessutom sett väldigt bra ut. I 2-2-matchen borta mot Elfsborg var Djurgården det lag som förde matchen från början till slut och man dominerade matchen såväl chansmässigt som spelmässigt. 4-1-segern mot Örebro var en ren och skär överkörning. Vinsten borta mot Göteborg (1-3) riktigt imponerande. I derbyt mot AIK spelade Djurgården varken bra eller dålig fotboll och i 2-1-matchen mot Halmstad gjorde man det som behövdes för att ta en seger utan att imponera speciellt mycket. Djurgården har alltså stått för fina insatser i nästan alla matcher man har spelat på sistone. När man har spelat mindre bra fotboll har kvalitén varit medioker, men inte dålig. Djurgården har med andra ord en fin stabilitet i spelet som är få allsvenska lag förunnat samtidigt som lagets högsta nivå är väldigt hög.

Hammarbys form ser inte lika bra ut. Laget har bara tagit åtta poäng med sig från de fem senaste matcherna (två segrar, två oavgjorda och en förlust). På hemmaplan är facit detsamma. Bortastatistiken är inte relevant i den här matchen eftersom matchen spelas på lagens gemensamma hemmaplan (Tele2 Arena). Spelet har inte heller sett särskilt bra ut. Laget stod visserligen för en fin insats hemma mot Göteborg senast, en match som man vann med 2-1. Innan dess ser det dock betydligt sämre ut för Hammarbys del. Hammarbys prestation i 4-0-förlusten borta mot Malmö var något av det sämsta jag har sett i allsvenskan den här säsongen. I hemmaderbyt mot AIK kom man undan med blotta förskräckelsen (1-1). Insatsen i matchen dessförinnan (0-0-matchen borta mot AFC) var inte heller bra. Det står klart att Hammarby även har spelmässiga problem just nu. Man får hoppas att det bara beror på att det nykomponerade laget inte har blivit samspelt än. Om det inte är det som är felet har Hammarby problem på riktigt.

Följande talar för att matchen mellan Djurgården och Hammarby blir målrik:

1. Underlaget. Konstgräset på Tele2 Arena är snabbt och gynnar det attackerade laget eftersom det är svårare att försvara sig mot snabba bollförflyttningar än långsamma sådana. Underlaget lämpar sig inte heller väl för tuffa tacklingar och brytningar, vilket också missgynnar det försvarande laget.

2. Statistiken. Fyra av Djurgårdens fem senaste hemmamatcher har innehållit minst tre mål. Detsamma kan man säga om Hammarbys fem senaste hemmamatcher. Det är dessutom värt att nämna att alla sex derbyn mellan Djurgården och Hammarby som har spelats på Tele2 Arena har resulterat i minst tre mål.

3. Prestigen. Båda lagen vet att den här matchen är en av säsongens mest prestigefyllda matcher. Detta leder givetvis till att lagen gör sitt yttersta och inte håller igen på tempot.

5. Matchbilden. Jag tror att Djurgården kommer att vara det spelförande laget. Hammarby trivs dock på Tele2 Arena och har nu ett mer spelskickligt lag än tidigare. Dessutom borde Hammarby veta att den försvarande taktiken inte var särskilt framgångsrik i hemmamatchen mot AIK (där man blev totalt överkörda), även om resultatet blev bra. Bortalaget bör därför inte nöja sig med att lägga sig på försvar under stora delar av matchen. Detta leder till att jag tror att vi kommer att få se två lag som tar offensiva initiativ i stor utsträckning.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.