Speltips: Southampton-Manchester United

Mitt senaste spel här i bloggen, d.v.s. BLGM i onsdagens allsvenska match mellan Jönköpings Södra och Sirius, fick en lovande start i och med att hemmalaget tog ledningen redan i den andra minuten. J Södra ökade på sin ledning till 2-0 i mitten av den första halvleken och detta var också halvtidsresultatet. Den andra halvleken var mållös ända fram till den 79:e minuten då J Södra gjorde 3-0 och punkterade matchen. Sex minuter senare reducerade Sirius till 3-1. 3-1-målet var förmodligen av akademisk betydelse för de flesta som följde den här matchen, men för oss som har spelat BLGM var målet ytterst välkommet eftersom det innebar att spelet gick in.

Idag är det dags för mitt första bloggspel på Premier League säsongen 2017/18. Jag har hittat ett intressant spel på mötet mellan Southampton och Manchester United.

Spel: Manchester United @ 1,85

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Southamptons skadelista: Targett.

Manchester Uniteds skadelista: Pogba, Ibrahimovic och Rojo.

Southampton har legat ganska lågt under sommarens transferfönster, både vad gäller försäljningar, utlåningar, förvärv och lån. Notabelt är att man har gjort sig av med Rodriguez (försäljning) och Clasie (utlåning) och att man har köpt Lemina och Hoedt. Jag tror att värvningarna av Lemina och Hoedt kommer att göra att Southampton blir ett starkare lag den här säsongen. Det är dock värt att poängtera att det inte är några superstjärnor man har värvat. Både Lemina och Hoedt fick nöta mycket bänk i Serie A förra säsongen och gjorde inget större avtryck där. Å andra sidan finns det en stor potential hos båda två. Försäljningen av Rodriguez och utlåningen av Clasie lär inte påverka Southampton särskilt mycket i negativ bemärkelse. Southampton har gjort ett hyfsat, men möjligen något fegt, transferfönster. Det viktigaste för lagets del var att man fick behålla mittbacksstjärnan Van Dijk.

Manchester United har varit aktiva under transferfönstret i somras. Man har inte gjort sig av med speciellt många tongivande spelare. Den enda tongivande spelare som har lämnat laget är Rooney. United har istället värvat in flera stora namn i och med att Lindelöf, Lukaku och Matic har anslutit sig till truppen. De största värvningarna är utan tvekan Lukaku och Matic. Lindelöf kan komma att bli en av lagets viktigaste spelare i framtiden men jag tror att det kommer att dröja ett tag. Värvningen av Matic innebär att United får in en tillförlitlig defensiv mittfältare som kommer att ge ett lugn och en stor stabilitet på det defensiva mittfältet. Han kommer också att bidra till att Pogba slipper att ta lika mycket defensivt ansvar som förra säsongen och istället får göra det han är duktigast på, d.v.s. att ta offensiva initiativ. Genom värvningen av Lukaku får United en extremt skicklig målskytt som passar bra in i PL. Det går inte att säga annat än att United har gjort ett väldigt bra transferfönster den här sommaren. Rooney är visserligen ett avbräck, men truppen ser ändå mycket bättre ut än förra säsongen på grund av värvningarna av Lukaku, Matic och Lindelöf.

Southampton ligger i dagsläget på nionde plats i PL-tabellen efter att ha skrapat ihop åtta poäng från de fem första matcherna. En niondeplats kanske inte låter dåligt med tanke på att Southampton knappast har en av ligans bästa trupper. Om man tittar på vilka lag Southampton har mött förändras dock (i alla fall min) bedömning av det hela. Swansea, West Ham, Huddersfield, Watford och Crystal Palace är inte direkt några skräckinjagande motståndare. Southampton har dessutom haft förmånen att ha spelat tre hemmamatcher redan. Poängskörden är därför underkänd. 0-0 hemma mot Swansea och 0-2 hemma mot Watford är riktigt dåliga resultat som tyder på att Southampton kan få stora problem den här säsongen. Spelet har inte heller sett bra ut. Southampton har med andra ord stora problem för tillfället.

United ligger etta i tabellen tillsammans med Manchesterkollegan City. Laget har vunnit fyra av de fem första PL-matcherna den här säsongen. Samtliga segrar har varit övertygande, såväl spelmässigt som resultatmässigt. 4-0 (hemma) mot West Ham, 0-4 (borta) mot Swansea och 4-0 (hemma) mot Everton är riktigt imponerande. Det var länge sedan United såg så här bra ut. Värvningarna har gett resultat direkt. Lukaku har öst in mål och ligger på grund av sina fem gjorda mål i delad ledning i skytteligan tillsammans med Aguero. Matic har gjort flera riktigt fina insatser på det defensiva mittfältet och har visat sig vara den mittfältsgeneral som United har saknat. Övriga spelare i laget har också gjort det riktigt bra hittills.

Jag tror, på grund av bl.a. följande anledningar, att United har väldigt goda möjligheter att vinna den här matchen:

1. Lagens form. Southampton har inte spelat bra fotboll den senaste tiden och har till och med haft det tufft mot några av de svagaste trupperna i PL. United har spelat fantastiskt bra fotboll och har fått med sig riktigt bra resultat från i princip alla matcher den här säsongen.

2. Lagens trupper. Southamptons trupp ser inte speciellt bra ut. Det finns en del spetskompetens i form av bl.a. Van Dijk, Forster och Gabbiadini. Lagets bredd lämnar emellertid en del att önska. Det här är inte en trupp som klarar av att mäta sig mot de bästa lagen i PL. Uniteds trupp ser å andra sidan riktigt bra ut. Man har en av världens bästa målvakter, ett av PL:s mest intressanta mittfält och många vassa anfallare.

3. Matchbilden. Jag tror att Southampton kommer att vara lite naiva i den här matchen genom att lägga backlinjen högre upp än vad man klarar av. United lär utnyttja de ytor som uppstår bakom Southamptons backlinje och därmed göra livet surt för hemmalaget.

1-3 till United?






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt