Speltips: Jönköpings Södra-Sirius

Söndagens blogginlägg, där jag tipsade om underspelet (under 2,5 mål) i matchen mellan AIK-Halmstad, blev tyvärr en flopp. Halmstad visade upp ett bedrövligt försvarsspel och AIK utnyttjade detta på bästa sätt. Hemmalaget tog med sig en 4-0-ledning in i halvtidsvilan vilket innebär att bloggspelet resulterade i en förlust. Nya tag idag...

Spel: Jönköpings Södra-Sirius, BLGM (båda lagen gör mål) @ 1,8

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Jönköpings Södras startelva (4-2-3-1):

Cajtoft - Jallow, Calisir, Portillo, Siwe - Fendrich, Gojani - Svensson, Smylie, Thelin - Kosica.

Sirius' startelva (4-3-3):

Jonsson - Andersson, Larson, Pehrsson, Arvidsson - Busch-Thor, Lundholm, Gustafsson - Vecchia, Maholli, Haglund.

Jönköpings Södra har stora problem för tillfället. Laget har förlorat tre av de fem senaste matcherna och har från dessa matcher bara tagit med sig två poäng. Till råga på allt är det dessutom nästan två månader sedan man vann sin senaste match (1-0 i hemmamatchen mot Hammarby). Formen är helt enkelt bedrövlig. Spelet motsvaras i stort sett av resultaten. Jönköpings Södra har inte direkt bjudit på något finlir på sistone. Spelschemat har visserligen varit ganska svårt, men ändrar inte att J Södras senaste resultat är undermåliga.

Sirius' situation ser inte bättre ut. Man har fyra raka förluster bakom sig. Två av dessa förluster måste ha varit extra smärtsamma. 4-2 borta mot Kalmar och 0-5 (!) hemma mot Östersund är givetvis riktigt usla resultat som måste ha sänkt lagets tidigare fina självförtroende. Det är emellertid inte bara resultaten som har varit dåliga. Sirius har sett väldigt vilsna ut på fotbollsplanen den senaste tiden. Ibland är det svårt att tro att det är samma lag som har vunnit mot bl.a. Elfsborg, Djurgården och Norrköping tidigare under säsongen.

Jönköpings Södras skadeläge ser ganska bra ut trots att man saknar fem spelare inför kvällens match. De enda betydande avbräcken är mittbacken J. Karlsson, högerbacken S. Karlsson och anfallaren Olsson. Jag bedömer att J Södras defensiva spel är det enda som kommer att påverkas negativt i större mån av dessa avbräck. Anfallsspelet är givetvis försvagat av att Olsson är borta, men detta lär inte få någon stor betydelse för J Södras möjligheter att göra mål ikväll.

Skadeläget i Sirus ser också hyfsat ut. Det enda som lär påverka lagets spel negativt är att anfallaren Ogbu missar matchen. Han är med sina sex gjorda mål den anfallare i Sirius som har gjort flest mål den här säsongen. Betydelsen av detta ska dock inte överdrivas. Det finns andra kompetenta anfallsspelare i Sirius som är likvärdiga med Ogbu.

Anledningarna till varför BLGM är ett lämpligt spel i den här matchen är främst följande:

1. Statistiken. Båda lagen har gjort mål i tre av J Södras fem senaste hemmamatcher och fem av lagets fem senaste matcher. Tre av Sirius fem senaste bortamatcher har resulterat i att båda lagen har gjort mål. J Södra och Sirius brukar ofta vara inblandade i målrika matcher när man möter lag av respektive motstånds kaliber.

2. Lagens försvarsspel. Både J Södra och Sirius har under den senaste tiden visat prov på väldigt bristfälligt försvarsspel.

3. Matchbilden. Jag tror att matchbilden kommer att vara böljande och att båda lagen kommer att gå framåt. Respekten för motståndet lär inte vara särskilt stort med tanke på att båda lagen känner till motståndarlagets form. J Södra kommer inte att nöja sig med att låta Sirius föra matchen och jag tror inte att Sirius lägger sig på försvar hela matchen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt