Speltips: AIK-Halmstad

Mina senaste blogginlägg gav blandade resultat. Spelet på Elfsborg +0,5 blev ingen succé eftersom Häcken vann med 3-0. Djurgården+BLGM blev dock ett väldigt lyckat spel. Djurgården vann ju med 4-1. Den samlade utdelningen från de två senaste blogginläggen blev bra, trots att jag bara vann 1/2 spel, eftersom oddset på DIF+BLGM var högre än på det andra spelet (och insatserna var lika höga).

Spel: AIK-Halmstad, U2,5 @ 1,943

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

AIK:s skadelista: Obasi (tveksam).

Halmstads skador och avstängningar: Liverstam (tveksam), Gudmundsson, Arvidsson och Oremo.

AIK är inne i en tung period just nu. Laget har bara tagit en seger de fem senaste matcherna. På hemmaplan ser det lika dåligt ut. Å andra sidan har spelschemat varit förhållandevis tufft. Det är inte enkelt att spela bortamatch mot Göteborg, att åka till Östersund och att spela två Stockholmsderbyn. Klart är dock att 1-1-matchen hemma mot AFC Eskilstuna inte går att snacka bort. AFC har visserligen ryckt upp sig den senaste tiden genom att bl.a. vinna mot Malmö, men det är fortfarande en rejäl underprestation att bara få med sig en pinne hemma mot dem. Den spelmässiga formen ser lite bättre ut än den resultatmässiga formen. AIK gjorde en väldigt bra match mot Hammarby för en vecka sedan och förtjänade att ta en seger då. Effektiviteten lämnar emellertid en del att önska. AIK fick väldigt många lägen som man borde ha förvaltat bättre. I de övriga (av de fem senaste) matcherna har AIK inte spelat speciellt bra fotboll. I hemmamatcherna mot Djurgården och AFC Eskilstuna stod man för svaga insatser. Spelet såg dock bättre ut mot Göteborg (trots att man förlorade matchen) och Östersund. Det är svårt att veta AIK:s dagsform eftersom man håller en väldigt ojämn nivå. Det enda man kan säga med säkerhet är att AIK kan stå för riktigt bra och riktigt dåliga insatser, oavsett hur spelet har sett ut innan.

Halmstads form är inte särskilt bra. Fyra raka förluster talar sitt tydliga språk. Innan de fyra förlusterna vann man mot Jönköpings Södra med 6-1 (!). Halmstads spel och resultat talar däremot för att 6-1-segern bara var en engångshändelse som inte påverkar spelet i övrigt. Bortaformen ser inte heller speciellt rolig ut. Halmstad är ett av allsvenskans sämsta bortalag och har inte vunnit en bortamatch på hela säsongen. Tre av de fem senaste bortamatcherna har varit förluster. Resultaten motsvarar också det spel Halmstad har visat upp på sistone. Det är tydligt att Halmstad egentligen inte har i allsvenskan att göra.

Ett underspel i den här matchen är lämpligt på grund av flera olika anledningar.

1. Statistiken. AIK brukar sällan vara inblandade i målrika matcher. Tre av lagets fem senaste matcher och fyra av lagets fem senaste hemmamatcher har innehållit mindre än tre mål. Halmstad brukar i och för sig vara inblandade i målrika matcher ganska ofta, men på bortaplan är det oftast målsnåla tillställningar. Fyra av Halmstads fem senaste bortamatcher har resulterat i mindre än tre mål. Det är också värt att nämna att AIK inte har för vana att krossa bottenlagen när man spelar hemma. Matcherna mot AFC Eskilstuna (1-1) och Kalmar (0-1) är tydliga exempel på det. Halmstad brukar dessutom vara ganska bra på att hålla tätt i bortamatcherna mot topplagen. Man släppte t.ex. bara in ett mål i matcherna mot Göteborg (1-1) och Elfsborg (1-0).

2. Skadeläget. Att Obasi, som är AIK:s bästa anfallsspelare, kan tänkas missa matchen, försvagar givetvis AIK:s anfallsspel. Halmstads offensiva spel försvagas dessutom av att Oremo inte kommer att spela idag. Det säger sig självt att två stora avbräck i offensiven gynnar ett underspel.

3. Underlaget. Friends Arena anno 2017 är ingen arena som lämpar sig väl för en målkavalkad. Gräset är långsamt och ojämnt, vilket knappast gynnar det attackerande laget. Detta gäller åtminstone om man pratar om AIK:s spel den här säsongen. AIK:s höga press på Friends har knappt resulterat i några mål överhuvudtaget.

4. Matchbilden. En matchbild där det ena laget trycker på mot ett lågt försvarsspel brukar generellt sett inte tala för en målfest. Jag ser framför mig att AIK kommer att föra matchen och att Halmstad kommer att försvara sig långt ner på egen planhalva. Detta, i kombination med att underlaget missgynnar det lag som pressar högt, talar för en målsnål match.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.