Speltips: Djurgården-Örebro

Matchen mellan Häcken och Elfsborg, som avhandlades i mitt förra blogginlägg, blev tyvärr inställd p.g.a. regn. Om ni har lagt spelet på Unibet står dock spelet fast eftersom matchen spelas kl 16:00 idag. För er som inte har lagt spelet (Elfsborg +0,5) rekommenderar jag fortfarande att ni lägger det. En annan allsvensk match som går av stapeln kl 16:00 idag och som jag har hittat ett bra spel i är matchen mellan Djurgården och Örebro. Nu får vi alltså den ovanliga situationen att två blogginlägg från olika dagar handlar om två matcher som spelas samtidigt.

Spel: Djurgården+BLGM (Djurgården vinner & båda lagen gör mål) @ 2,75

Bookie: Unibet

Värdering: 3/5U

Djurgården saknar Badji, Jonsson och Hansson.

Örebro reser till Stockholm utan Ayaz.

Det är ingen tvekan om att Djurgården har vind i seglen just nu. I och med den enormt viktiga bortasegern mot Göteborg i måndags har man skapat en liten lucka ner till tredjeplacerade Häcken men framför allt tagit upp kampen om förstaplatsen med Malmö FF. Sju poäng är fortfarande ett långt avstånd upp till Malmö, men räkna med att Djurgården kommer att göra allt de kan för att sätta press på Malmö. DIF:s tidigare resultatrad ser ganska fin ut. Man gjorde visserligen inte en särskilt bra match i bortaderbyt mot AIK, men laget skötte sig ändå bra med tanke på dess derbyhistorik. Segrarna mot Halmstad och Norrköping talar för sig själva. Hemmaförlusten mot Malmö borde egentligen ha blivit en vinst eftersom DIF dominerade matchen från början till slut. Laget lyckades ändå med konststycket att göra självmål trots att man spelade med en man mer. Djurgården är med andra ord ett lag i bra form, såväl resultatmässigt som spelmässigt.

Örebros form är egentligen inte mycket att skryta med. Det enda riktigt fina resultatet den senaste tiden är 2-1-segern mot Malmö. En seger mot Malmö ska naturligtvis aldrig underskattas, men mycket talar ändå för att det var en enskild lyckoträff. Malmö är ju dessutom inne i en formsvacka. Jag tycker därför inte att man ska dra för stora slutsatser av Örebros seger mot Malmö. Innan matchen mot Malmö förlorade man med 2-1 borta mot Sundsvall vilket inte är särskilt imponerande. 0-3-förlusten hemma mot Hammarby är inte heller mycket att hänga i julgranen. 1-2-segern borta mot J Södra och 2-2 hemma mot Elfsborg är å andra sidan fina resultat för Örebros del. Det är svårt att endast utifrån resultaten dra några slutsatser om Örebros dagsform. Det blir inte heller enklare av att man nyligen har bytt tränare. Spelet är också svåranalyserat. Den enda slutsatsen man kan dra är att Örebro förmodligen är ett av allsvenskans mest ojämna lag.

Vad talar då för att båda lagen gör mål i den här matchen? Djurgården har för vana att vara inblandade i målrika möten, både på hemmaplan och på bortaplan. Fyra av de fem senaste hemmamatcherna har resulterat i att Djurgården har vunnit och att båda lagen har gjort mål. Alla motståndare som Djurgården har slagit på det sättet har varit lag som är något sämre än vad Örebro är. Djurgården gör i princip alltid mål på hemmaplan. Det händer nästan aldrig att man går mållösa från en hemmamatch mot ett lag från den nedre halvan av tabellen.

Örebro brukar också vara inblandade i målrika matcher, såväl hemma som borta. Båda lagen har gjort mål i Örebros fem senaste bortamatcher. Två av dessa matcher har Örebro förlorat. Förlusterna har kommit mot sämre lag än Djurgården. Örebro har också lyckats med att göra mål mot några av de bästa lagen i allsvenskan, däribland Malmö och Häcken.

Djurgården har också ett ganska naivt försvarsspel. Ytterbackarna är stundtals alldeles för aggressiva vilket lämnar stora ytor på kanterna. Källström är dessutom långt ifrån en försvarsgeneral på mittfältet. Detta medför att Örebro kan få stora möjligheter att göra mål. Även Örebros anfallsspel talar för att Örebro inte lämnar Tele2 utan ett mål idag. Med en Besara i högform ska det inte vara några problem att slå hål på Djurgårdens försvar.

Båda lagen bör alltså kunna näta i dagens match. Jag tror dessutom att Djurgården kommer att gå segrande ur denna batalj. DIF är väldigt hemmastarka och brukar ha väldigt lätt mot lag från den nedre halvan när man spelar på Tele2. Jag tror att Djurgårdens offensiva vapen i form av bl.a. Engvall, Eriksson, Mrabti och El Kabir i kombination med Örebros dåliga försvarsspel medför att DIF gör minst tre mål idag. Jag har också väldigt svårt att se att Örebro gör mer än två mål. Djurgården+BLGM känns därför värt att lägga en slant på.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.