Speltips: Häcken-Elfsborg

Matchen mellan IFK Göteborg och Djurgården var en uppvisning från bortalaget redan från början. Det var också Djurgården som tog ledningen i den 18:e minuten genom ett mål av Mrabti. Göteborg lyckades emellertid kvittera matchen i slutet av den första halvleken, när Boman utnyttjade misstagen av Djurgårdens backlinje. Mitt förra bloggspel (BLGM i IFK Göteborg-Djurgården) gick därför in redan i den första halvleken. Den fina bloggformen fortsätter alltså.

Spel: Elfsborg +0,5 @ 2,05

Bookie: Unibet

Värdering: 3/5U

Häckens startelva (4-3-3):

Abrahamsson - Andersson, Wahlström, Lindgren, Binaku - Friberg, Faltsetas, Abubakari - Mohammed, Paulinho, Yasin.

Elfsborgs startelva (4-4-2):

Stuhr-Ellegard - Randrup, Horn, Nilsson, Lundqvist - Gustavsson, Rosenqvist, Olsson, Lundevall - Jebali, Frick.

Häckens formkurva ser väldigt fin ut. Man har fått med sig fyra segrar från de fem senaste matcherna och är i och med det ett av allsvenskans mest formstarka lag statistikmässigt. Motståndet har å andra sidan inte varit särskilt svårt. Av dessa fem matcher är det bara bortamatcherna mot Hammarby och Göteborg som kan klassificeras som någorlunda svåra matcher. Hemmasegrarna mot Sundsvall och Jönköpings Södra och bortavinsten mot Halmstad är dock inget märkvärdigt (även om det naturligtvis alltid är bra att vinna matcher i en så pass jämn liga som allsvenskan). Det går med andra ord inte att stirra sig blind på att Häcken har vunnit fyra av de fem senaste. Formen är, rent statistikmässigt, ändå fin. Viktigare är dock att spelet har sett bra ut på sistone. Det märks att Häcken börjar att få igång ett anfallsspel som motsvarar truppens offensiva kvalitéer.

Elfsborgs resultatrad från de senaste matcherna ser inte lika bra ut som Häckens dito. Man har bara vunnit en av de fem senaste matcherna, trots att spelschemat har varit förhållandevis enkelt. Laget har å andra sidan bara förlorat en av de fem senaste matcherna (1-2 hemma mot Göteborg). Spelet har i allt väsentligt motsvarat resultaten. Det är ingen tvekan om att Elfsborgs offensiva spel håller hög allsvensk klass. Målskörden från de fem senaste matcherna ska räcka för att ta mer än en ynka seger. Lagets defensiva tillkortakommanden är det som har hindrat Elfsborg från att ta ytterligare trepoängare.

I Häckens trupp finner man många intressanta fotbollsspelare. Detta gör sig framför allt gällande i den offensiva delen av truppen. Här hittar man bl.a. Paulinho, Kamara och Yasin. Lagets defensiva spelare gör dock inte särskilt mycket väsen av sig trots att Häcken är ett defensivt skickligt lag. Truppen håller överlag en hög kvalité med allsvenska mått mätt.

Elfsborgs trupp innehåller också en hel del kompetenta fotbollsspelare. Truppens styrka är utan tvekan de offensiva spelarna. Elfsborg har, enligt min mening, en av allsvenskans starkaste anfallsuppsättningar. Frick, Nilsson, Prodell och Karlsson är fyra duktiga anfallsspelare som kan göra livet surt för motståndarnas backlinje (en annan sak är att ingen av dem kan sägas ha nått sin fulla potential den här säsongen). Elfsborgs mittfält ser också väldigt starkt ut. Här finns det erfarenhet och kunskap i form av bl.a. Bajrami och Holmén såväl som framtidsnamn som t.ex. Dyer. Backlinjen och målvaktssidan ser dock inte fullt lika skräckinjagande ut, vilket också har återspeglat sig i statistiken (det är få allsvenska lag som har släppt in fler mål än vad Elfsborg har gjort den här säsongen).

Ikväll är det alltså defensivt skickliga Häcken som har börjat att få igång ett fint anfallsspel som möter anfallsstarka Elfsborg med stundtals stora problem i försvarsspelet. Det är, av flera olika orsaker (såsom hemmafördelen och lagens form), naturligt att Häcken är favoriter i den här matchen. Jag anser dock att man har blivit en alldeles för stor oddsfavorit. Häcken har haft svårt med att besegra de bästa lagen på hemmaplan den här säsongen medan Elfsborg sällan förlorar på bortaplan. Jag tycker dessutom att Häcken har större avbräck inför den här matchen än vad Elfsborg har. Kamara har visserligen varit borta under en ganska lång period, men det är uppenbart att Häckens anfallsspel är sämre utan honom i truppen. Jag tror också att Häcken kommer att drabbas negativt av att en av lagets ordinarie mittbackar (Ojala) och den ordinarie vänsterbacken Arkivuo missar matchen. Mittfältaren Farnerud är också ett blytungt avbräck. Häcken har med andra ord tunga avbräck i alla lagdelar utom målvaktssidan. Elfsborg är inte lika drabbade av avsaknaden av Jönsson, Holmén, Nilsson och Dyer. Jönsson och Nilsson är bänkspelare och Holmén har knappt spelat något den här säsongen. Jag tror inte heller att Elfsborg försvagas nämnvärt av att Dyer inte kan spela. Elfsborg har alltså en klar fördel vad gäller antalet tillgängliga nyckelspelare. Jag tror att detta kan få en stor betydelse i kvällens match.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.