Speltips: Hammarby-AIK

Det har, precis som inför förra blogginlägget, blivit ett stort uppehåll mellan inläggen. Den här gången var det landslagsuppehållet som gjorde att det inte har blivit några inlägg på sistone. Nu drar dock ligorna igång för fullt igen vilket med all sannolikhet innebär kortare tid mellan blogginläggen.

Spel: Hammarby-AIK, båda lagen gör mål (BLGM) @ 1,95

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Hammarbys startelva (4-4-2):

Wiland- Saevarsson, Fenger, Paulsen, Solheim - Hamad, Smarason, Andersen, Bengtsson - Tankovic, Dibba.

AIK:s startelva (3-5-2):

Linnér - Hauksson, Karlsson, Johansson - Sundgren, Blomberg, Olsson, Ishizaki, Lindkvist - Goitom, Stefanelli.

Då var det återigen dags för ett Stockholmsderby. Nu är det Hammarby som tar emot AIK på Tele2 Arena. Den förra matchen lagen emellan spelades för snart fem månader sedan och slutade 1-2 i Hammarbys favör. Då var det dock helt andra startelvor som ställdes emot varandra. Sedan dess har flera spelare tillkommit och försvunnit. Dessutom spelades matchen på gräset på Friends Arena. Till detta tillkommer naturligtvis att fem månader är en lång tid. Den matchen ger därför inte särskilt mycket information som är till värde för dagens match.

Hammarbys form ser inte speciellt rolig ut resultatmässigt. Laget har bara vunnit en av de fem senaste matcherna. På hemmaplan ser siffrorna emellertid betydligt bättre ut. Tre av de fem senaste hemmamatcherna har resulterat i trepoängare för Hammarbys del. I Hammarbys fall har dock formen inte så stor betydelse som man skulle kunna tro. Hammarby har nämligen varit väldigt aktiva under sommarens transferfönster. Man har förstärkt laget med bl.a. anfallarna Svendsen och Tankovic, målvaktsveteranen Wiland och mittfältaren Andersen. Det är därför svårt att veta exakt hur bra Hammarby är i dagsläget.

AIK:s form är inte heller mycket att skryta med. Man har visserligen tagit två starka bortasegrar mot Sirius (1-4) och Östersund (0-3), men i övrigt ser det inte imponerande ut. 2-1-förlusten borta mot Göteborg var dålig, men ingen katastrof. Detsamma kan man inte säga om 1-1-matchen hemma mot bottenlaget AFC, som givetvis är ett uselt resultat för AIK:s del. På bortaplan ser det betydligt bättre ut. AIK har vunnit fyra av de fem senaste bortamatcherna på resande fot. Sammanfattningsvis får man ändå säga att AIK:s form ser helt okej ut.

Hammarbys trupp ser faktiskt bra ut numera. Man har en stabil målvakt i Wiland, en helt okej backuppsättning, ett kreativt mittfält bestående av bl.a. Hamad och Junior och en stor bredd (och spets) på anfallssidan (tack vare sommarens viktiga nyförvärv).

AIK:s trupp ser också bra ut. Målvaktssidan ser lite tveksam ut, men detta kompenseras av att AIK har seriens bästa backlinje. Det välbalanserade mittfältet håller också hög klass. Detsamma kan man numera även säga om anfallsuppsättningen, bestående av bl.a. Obasi, Goitom och Stefanelli.

Det är med andra ord två lag med starka offensiva mittfältare och kompetenta anfallare som möter varandra i eftermiddag. Redan detta talar för att vi kommer att få se en målrik match där båda lagen gör mål. Något som också talar för detta är statistiken. Hammarbys fem senaste hemmamatcher har resulterat i att båda lagen gör mål medan båda lagen har gjort mål i tre av AIK:s fem senaste bortamatcher. En ytterligare faktor som pekar i samma riktning är det snabba konstgräsunderlaget som skapar goda förutsättningar för ett kvickt anfallsspel vilket försvårar situationen för backlinjen i det försvarande laget. Lagens taktiska approach kan också tala för att båda lagen nätar i eftermiddag. Jag tror inte att Hammarbycoachen Michelsen är intresserad av en stängd matchbild. Han vet att han har det offensiva material som krävs för att hota AIK. Det är mera tveksamt om Norling (AIK:s coach) vill se en fartfylld matchbild. Jag tror dock inte att han kommer att ha något val på Tele2:s konstgräs. Det mesta talar alltså för att båda lagen kommer att göra mål i eftermiddagens match. Jag känner mig därför trygg med att lägga ett spel på just detta.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.