Speltips: Halmstad-Jönköpings Södra

Matchen mellan AFC Eskilstuna och Djurgården blev en målrik tillställning, precis som väntat. Det var Djurgården som inledde målskyttet i matchen i den 30:e minuten då Badji nickade in 0-1 till bortalaget. Sex minuter efter halvtidsvilan slog Djurgården till igen. Den förre AFC-spelaren El Kabir stod för målet. Efter 0-2-målet kändes matchen avgjord. DIF spelade runt bollen inom laget, kontrollerade matchen och tog inga risker. AFC skulle dock blåsa liv i matchen. Buya Turay gjorde matchens snyggaste mål när han sköt bollen rätt i krysset. AFC fick ny energi efter 1-2-målet och var inte långt borta från att kvittera matchen. AFC-DIF slutade dock 1-2, vilket innebär en vinst på det förra bloggspelet (BLGM i matchen).

Spel: Jönköpings Södra +0,25 @ 1,9

Bookie: Unibet

Värdering: 2/5U

Halmstads skadelista: Arvidsson.

Jönköping Södras skadelista: Marmolejo och Karlsson.

Halmstad har inte haft någon rolig återkomst i allsvenskan. Med bara tio inspelade poäng efter 17 matcher ligger laget just nu näst sist (15:e plats) i tabellen. Formen ser, rent objektivt sett, inte särskilt bra ut. Halmstad har spelat oavgjort i fyra av de fem senaste matcherna och det var drygt fyra månader sedan laget vann en match. Om man jämför med vad Halmstad har presterat resultatmässigt tidigare är dock de fyra kryssen en uppryckning. Tidigare förlorade man ju nästan alla matcher.

Jönköpings Södra har egentligen inte heller haft någon lyckad säsong hittills. Laget ligger på 12:e plats i den allsvenska tabellen och har spelat in 18 poäng efter 17 omgångar. Man har ändå gjort det ganska bra med tanke på förutsättningarna. Cibicki, som var lagets i särklass bästa spelare förra säsongen, återvände ju till Malmö och lämnade därmed ett stort tomrum efter sig i J Södras offensiva lagdel. J Södras form är inte särskilt bra, men man har haft ett ganska tufft spelschema på sistone (med matcher mot IFK Göteborg, Östersund, Häcken, Malmö och Hammarby). Tre förluster, ett kryss och en seger har man med sig från de fem senaste matcherna.

Förklaringen till varför Halmstad befinner sig på nedflyttningsplats hittar vi främst i det offensiva spelet. Laget har helt enkelt gjort för få mål. Norrmannen Tveter har inte gått att känna igen, Alho har visat sig vara ett mindre lyckat nyförvärv och veteranen Olsson har inte heller levt upp till förväntningarna. Det går givetvis inte att bara skylla på anfallsspelarna. De offensiva mittfältarna, förutom Haksabanovic, har också gjort ett för dåligt jobb. Halmstads defensiva spel är inte heller bra, men det är inte där problemet ligger. Det är snarare så att det defensiva spelet har räddat Halmstad från en jumboplats.

J Södras problematik liknar Halmstads problematik. Det offensiva spelet har inte varit tillräckligt bra medan det defensiva spelet har varit helt okej. Det är uppenbart att J Södra har lidit av att Cibicki inte längre spelar i laget. Avsaknaden av Cibicki och Tommy Thelins svaga målform är de främsta orsakerna till varför J Södras offensiva spel inte har fungerat. Förhoppningsvis blir det bättre nu när Olsson återvänder tillbaka till klubben efter en kortare sejour i Halmstad. Olsson var riktigt vass under två säsonger i superettan och bidrog starkt till J Södras avancemang till allsvenskan.

Jag har svårt att se anledningen till att Halmstad är den stora oddsfavoriten i den här matchen. Man har spelat lika dålig fotboll oavsett om man har spelat hemma eller borta, vilket gör att hemmafördelen inte är speciellt mycket värd. Det finns egentligen inget annat som skulle kunna göra att Halmstad är favorit i den här matchen. Halmstad har visserligen värvat Oremo för inte så länge sedan men det lär ta tid innan han kommer in i lagets spelsätt ordentligt. Han har inte heller varit särskilt bra under de två senaste säsongerna. J Södras värvning av Olsson är dessutom bättre eftersom han fungerar bra tillsammans med Thelin. Man ska också beakta att J Södra sällan förlorar på bortaplan och att de har en bra statistik borta mot de svagaste lagen i allsvenskan. J Södra +0,25 känns därför som ett vettigt spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.