Speltips: Bosnien-Grekland

Den senaste matchen jag skrev om, Hammarby-Djurgården (4/6) slutade 3-1 till hemmalaget. Djurgården tog initiativet i den första halvleken och tog rättvist ledningen med 0-1 i slutet av densamma. Hammarby kom dock in i matchen i den andra halvleken och kvitterade en kort tid efter pausvilan. Efter Hammarbys 1-1-mål tappade Djurgården spelet totalt och släppte in ytterligare två bollar. 3-1 till Hammarby resulterade i en vinst på mitt förra bloggspel (Ö2,5 mål i matchen).

Nu när de största europeiska ligorna och cuperna är slut för denna säsong och Allsvenskan har ett uppehåll passar det för en gångs skull bra att se och spela på landslagsfotbollen. Ikväll spelas många VM-kvalmatcher, däribland Sveriges hemmamatch mot Frankrike. Det blir dock inget spel på Sveriges match. Jag har istället riktat in mig på matchen mellan Bosnien och Grekland.

Spel: Bosnien-Grekland, Ö2 mål @ 1,854

Bookie: Pinnacle

Värdering: 2/5U

Bosniens skador och avstängningar: Pjanic (tveksam), Kolasinac, Vrsajevic, Pavlovic, Krunic, Milicevic, Spahic, Hajrovic och Duric.

Greklands skador och avstängningar: Samaris, Tachtsidis, Tzavellas, Papadopoulos, Karelis och Glykos.

Jag har svårt att förstå varför spelbolagen tror att Bosnien-Grekland blir en målsnål match. Det är klart att landslagsmatcher generellt sett inte tenderar att bli målrika, men det är ett svagt argument i sammanhanget. Det är givetvis så att bolagens bedömning grundar sig på andra saker än hur många mål landslagsmatcher brukar innehålla. Jag har dock svårt att se något starkt argument för att kvällens match mellan Bosnien och Grekland blir målsnål. Tvärtom finns det en del anledningar att förvänta sig flera mål ikväll.

Det är först och främst så att hemmalaget Bosnien är ett lag som har det offensiva spelet som sin främsta styrka. Detta är inte särskilt konstigt med tanke på att lagets offensiva stomme består av Pjanic, Ibisevic och Dzeko, som alla tre håller mycket hög internationell klass och levererar såväl på klubblagsnivå som på landslagsnivå. Bosnien är dessutom inte särskilt starka på försvarssidan. Det finns visserligen hyfsade defensiva spelare i laget, såsom Begovic och Kolasinac, men den defensiva lagdelen är sammantaget ganska tunn och svag.

Grekland är inte ett fantastiskt lag sett ur en offensiv synvinkel. En av få offensiva ljuspunkter i laget är anfallaren Mitroglu. I övrigt finns det inte mycket att skryta om i offensivt hänseende. De bästa spelarna i Greklands trupp återfinns i backlinjen. Jag talar naturligtvis om mittbacksparet Sokratis och Manolas, som till vardags spelar fotboll på europeisk toppnivå. Det går emellertid inte att dra några förhastade slutsatser endast utifrån att de båda mittbackarna spelar som ordinare spelare i två av Europas bästa lag, d.v.s. i Dortmund respektive Roma. Både Dortmund och Roma har ganska bristfälligt försvarsspel och om man ska vara hård går det knappast att säga att Sokratis och Manolas har stått för några bländande insatser under säsongen. Greklands försvarsspel är med andra ord inte så bra som det vid en första anblick kan se ut att vara.

Både Bosnien och Grekland har varit inblandade i flera målrika tävlingsmatcher (kvalmatcher och mästerskapsmatcher) den senaste tiden. Lagen är oftare inblandade i målrika matcher (matcher som innehåller två eller fler mål) än tvärtom. Den senaste matchen lagen emellan (Grekland-Bosnien den 13/11- 16) slutade 1-1 men hade med lätthet kunnat innehålla fler mål än så.

För att sammanfatta det hela är läget följande:

1. Bosnien är ett offensivt starkt lag samtidigt som man är förhållandevis svaga defensivt.

2. Grekland är varken starka defensivt eller offensivt.

3. Båda lagen brukar vara inblandade i målrika matcher.

4. Senaste matchen mellan Bosnien och Grekland slutade 1-1 och matchen borde ha blivit mer målrik.

Det är möjligt att ovanstående argument inte är väldigt övertygande. Det finns å andra sidan inga tänkbara (starkare) argument för att matchen ska bli målsnål trots att bolagen har satt en låg överlina. Jag känner mig därför trygg med att lägga ett överspel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.