Speltips: Norrköping-AIK

I den senaste matchen jag skrev om här i bloggen (Djurgården-AFC Eskilstuna den 27/5) gick bloggspelet, d.v.s. Djurgården -1,5, in utan problem. Bortalaget startade visserligen matchen starkt och hade flera bra lägen att ta ledningen. Djurgården kom dock in i matchen ett tag in i den första halvleken. DIF hade redan fått ett mål felaktigt bortdömt när man gjorde 1-0 i den 28:e minuten. Efter 1-0-målet var det Djurgården för hela slanten. När Mrabti gjorde 2-0 för DIF i den 52:a kändes det som att matchen var avgjord. AFC:s 2-1-reducering några minuter därefter betydde inte särskilt mycket eftersom Djurgården kontrade med två mål i slutskedet av matchen. Slutresultatet blev 4-1 och det kändes som att det aldrig fanns några tvivel om att hemmalaget skulle köra över gästerna från Eskilstuna.

Spel: Norrköping-AIK, U2,5 mål @ 2
Bookie: Unibet
Värdering: 3/5U

Norrköpings skadelista: Almqvist, Falk Olander, Bukva, Bazi, Castegren, Blomqvist och Skrabb.

AIK:s skadelista: Goitom och Hauksson.

Torsdagens enda match i allsvenskan är toppmatchen mellan Norrköping och AIK. Även om det kanske till en början känns självklart att en match mellan två av guldkandidaterna borde vara målrik och underhållande tror jag tyvärr motsatsen om kvällens match. Jag ska försöka att förklara varför.

Norrköping har haft en ganska skön tillvaro de fem senaste matcherna. Fyra segrar och en oavgjord match är naturligtvis bra resultat på pappret. Det är dock värt att beakta att Norrköping i stort sett bara har mött väldigt enkelt motstånd. Den enda matchen som har varit verkligt tuff den senaste tiden var bortamatchen mot Malmö. I de andra fyra matcherna har de fyra bottenlagen Sundsvall, AFC Eskilstuna, Kalmar och Halmstad stått för motståndet. Detta är lag som Norrköping ska vinna mot, vilket man i stort sett också har gjort. Den enda "plumpen i protokollet" är 0-0-matchen hemma mot Sundsvall. Om man ska vara hård (men rättvis) är den enda prestation som Norrköping kan berömmas för under den här månaden bortasegern mot Malmö den 21:a maj. I övrigt har det inte rört sig om några märkvärdiga prestationer.

AIK har haft ett litet tuffare schema än Norrköping de senaste fem matcherna och följaktligen en något sämre resultatrad. Man måste samtidigt säga att AIK inte heller har haft något svårt schema. Sundsvall, Halmstad och Örebro är lag som AIK förväntas vinna mot. Det är dock inte särskilt enkelt att möta Djurgården och Malmö. AIK har tagit sju poäng med sig från dessa fem matcher, vilket varken är bra eller dåligt. Gnaget har inte gjort mer eller mindre än vad som förväntas av dem (i resultathänseende).

Jag trodde inte att Norrköping skulle vara särskilt vassa offensivt inför den här säsongen, men mina förväntningar (eller snarare, i egenskap av Djurgårdssupporter, förhoppningar) har inte riktigt infriats. Eliasson och Holmberg har varit positiva överraskningar hittills. Eliasson på grund av att han har en överlägsen ledning i assistligan och Holmberg på grund av att ligger i delad ledning i skytteligan. Sebastian Andersson, som var lagets bästa målskytt förra säsongen, har dock underpresterat rejält. Jag måste ändå erkänna att Norrköping har ett fullt dugligt offensivt spel i dagsläget.

Jag trodde inte heller att AIK skulle vara särskilt vassa offensivt inför den här säsongen. Goitom är visserligen en kompetent anfallsspelare, men det oprövade kortet Krpic (som numera är paria i AIK-kretsar) och de mindre lyckade spelarna Markkanen och Avdic är inte det AIK behöver för att ha en god chans att vinna SM-guld. Det råder inga tveksamheter om att mina låga tankar om AIK:s offensiva kvalitéer har visat sig vara befogade. Nu när Goitom är skadad finns det ingen vettig anfallsspelare i hela laget. Detta är särskilt tydligt i statistiken. AIK gör mindre än ett mål per match i snitt och har gjort lika många mål som jumbon AFC Eskilstuna (som visserligen har spelat en match mer än AIK).

Norrköping och AIK är lag som har visat prov på ett fint defensivt spel tidigare under säsongen. AIK är det lag som släpper in minst mål i hela allsvenskan och Norrköpings försvarsinsats borta mot Malmö var i en klass för sig. Det krävs alltså mycket för att överlista respektive lags defensiva spelare.

Jag tror att vi kommer att få se en matchbild där AIK låter Norrköping föra matchen. Norrköpings anfallsspel har varit ganska starkt under säsongen men det ska mycket till för att göra mål på AIK. AIK har samtidigt ett ytterst bristfälligt anfallsspel. Om AIK spelar med ett lågt försvarsspel blir det kontringar som kommer att kunna slå hål på Norrköpings försvar. Varken Markkanen eller Avdic är några fantastiska kontringsspelare. Jag skulle därför bli väldigt förvånad om bortalaget lyckas med att göra mer än ett mål ikväll. Det finns med andra ord mycket som talar för att det blir en målsnål tillställning. Underspelet till 2 gånger pengarna känns därför som ett bra spel på förhand.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt