Speltips: Empoli-Atalanta

Gårdagens underspel blev tyvärr en total katastrof. Matchen mellan Dortmund och Werder Bremen innehöll hela sju mål och mitt spel på under 4,5 mål förlorades därmed med bred marginal.

Spel: Atalanta 0,0 @ 1,961
Bookie: Pinnacle
Värdering: 3/5U

Empolis skadelista: Büchel (tveksam), Marilungo (tveksam), Mchedlidze (tveksam) och Mauri.

Atalanta: Berisha, Konko och Dramé.

Empoli är förmodligen ett av Serie A:s tråkigaste fotbollslag. Truppen är tråkig, spelet är tråkigt och resultaten är tråkiga. Formen, som under vintern och början av våren inte kan beskrivas som annat än bedrövlig, har förbättrats den senaste tiden. Bortavinsterna mot Fiorentina och Milan var imponerande. Man kan dock fråga sig om det säger mer om Fiorentina och Milan än om Empoli... Det har dock inte varit fråga om någon total solskenshistoria för Empoli på sistone. Laget har blandat och gett och lyckats med att förlora mot både Sassuolo och Cagliari, vilket inte är speciellt starkt. Empolis hemmaform är inte mycket att skryta med. Laget vinner väldigt sällan hemma på Stadio Carlo Castellanti och när man vinner är det i princip bara mot de sämsta lagen i ligan, såsom Palermo och Bologna. I övrigt finner man mest förluster i Empolis resultatrad på hemmaplan.

Atalanta är på många sätt Empolis motsats. Laget har gått från att ha varit ett ganska tråkigt lag till att ha blivit den här säsongens stora snackis i Serie A. Mycket tyder på att laget kommer att få spela Europa League-fotboll nästa säsong, vilket måste ha varit otänkbart även för de mest inbitna Atalantasupportrarna inför säsongen. Atalantas form den senaste tiden kan beskrivas som bra, men inte lika bra som tidigare under säsongen. Man har en del oavgjorda resultat bakom sig i matcher som man egentligen borde ha vunnit (t.ex. matchen mot Sassuolo). Laget har samtidigt tagit poäng i matcher där ett kryss måste ha känts som en seger (jag tänker främst på matcherna mot Juventus och Roma). Bortaformen och hemmaformen skiljer sig inte åt särskilt mycket. Atalanta förlorar väldigt sällan på resande fot och när man väl gör det är det mot minst sagt kvalificerat motstånd som t.ex. Juventus, Lazio och Inter. Bottenlagen har fått sig en rejäl åktur när Atalanta har kommit på besök. Fråga bara Chievo (1-4), Palermo (1-3) och Genoa (0-5) om de tyckte om att få finbesök från Bergamo.

Lagens förutsättningar inför matchen skiljer sig åt avsevärt. Empoli kämpar för att få stanna kvar i Serie A medan Atalanta försöker att säkra sin EL-plats. Båda lagen har med andra ord mycket att spela för, även om det ska ganska mycket till för att Atalanta inte ska ta den där åtråvärda Europaplatsen.

Förutsättningarna och formen är emellertid inte det enda som skiljer lagen åt. Det är dessutom fråga om två lag som spelar på helt olika nivåer. Ligans sämsta lag offensivt sett, d.v.s. Empoli, möter ett av ligans vassaste anfallsspel samtidigt som kvalitéerna i det defensiva spelet skiljer sig åt rejält (till Atalantas fördel). Atalanta är alltså bättre än Empoli såväl offensivt som defensivt och därför naturligtvis ett bättre fotbollslag än vad Empoli är.

Det enda som skulle kunna motivera att det här är en 50/50-match är, med hänsyn till att Atalanta är ett bättre lag än Empoli i alla avseenden, att Empoli spelar på hemmaplan. Jag anser dock att hemmaplansfördelen är värd något överhuvudtaget med tanke på att Empoli är dåliga på hemmaplan samtidigt som Atalanta är ett av ligans bästa bortalag. Om matchen skulle spelas på neutral plan skulle Atalanta givetvis vara stora oddsfavoriter. Eftersom en bortamatch i det närmaste är jämförlig med en match på neutral plan för Atalantas del tycker jag att Atalanta borde vara stora favoriter i den här matchen. Jag spelar därför Atalanta 0,0 till 1,961 gånger pengarna.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt