Speltips: Borussia Dortmund-Werder Bremen

Den mindre fina bloggtrenden förlängdes dessvärre av att Lazio inte lyckades med att göra mål mot Juventus i onsdagens italienska cupfinal. Juve vann matchen med 2-0 och tog därigenom ett stort kliv mot en efterlängtad trippel innehållandes en cuptitel, ligatitel och CL-titel.

Idag spelas samtliga matcher i finalomgången av Ligue 1 och Bundesliga. För vissa lag avslutas också La Liga-säsongen ikväll. Det brukar av förklarliga skäl (t.ex. bristande motivation) vara ganska svårt att hitta bra spel så här i slutet av säsongen, men jag har ändå hittat ett intressant spel i matchen mellan Dortmund och Werder Bremen.

Spel: Borussia Dortmund-Werder Bremen, under 4,5 mål @ 1,917
Bookie: Pinnacle
Värdering: 3/5U

Borussia Dortmunds startelva (3-4-2-1): Bürki - Ginter, Sokratis, Schmelzer - Durm, Sahin, Kagawa, Guerreiro - Dembele, Reus - Aubameyang

Werder Bremens startelva (3-3-2-2): Wiedwald - Veljkovic, Sané, Moisander - Gebre Selassie, Delaney, Garcia - Grillitsch, Junuzovic - Bartels, Kruse.

Det är klart att den tyska ligan, allmänt sett, är en målrik liga och att både Dortmund och Werder Bremen är lag som brukar vara inblandade i målrika matcher, men bolagen tycks ha överskattat lagens detta. Anledningarna till detta hittar vi i statistiken, förutsättningarna, skadorna och lagens faktiska spel.

Dortmund är mycket sällan inblandade i matcher som innehåller fem mål eller mer, särskilt på hemmaplan. Av de tio senaste hemmamatcherna i ligan har endast två matcher innehållit minst fem mål (6-2 mot Leverkusen och 4-1 mot Gladbach). Många av dessa matcher har dessutom bjudit på mindre än tre mål, närmare bestämt 4/10 eller 40 % av matcherna. Vad gäller Dortmunds tio senaste matcher överhuvudtaget ser statistiken ut på samma sätt. Bara två av de senaste tio matcherna har slutat med minst fem mål och fyra av tio matcher har resulterat i mindre än tre mål. Dortmunds statistik talar med andra ord för att matchen inte kommer att bli (överdrivet) målrik.

Werder Bremens statistik ser ut på ett liknande sätt. Fyra av de tio senaste bortamatcherna har innehållit fem eller fler mål liksom fyra av de tio senaste matcherna överhuvudtaget. Även Werder Bremens statistik talar därför för att matchen kommer att bli mindre målrik än vad oddsen antyder.

Förutsättningarna för lagen i denna säsongens sista match är att Werder Bremen behöver en seger för att ta en plats i Europa League nästa säsong och Dortmund är vid seger garanterade en CL-plats inför den nästkommande säsongen. Båda lagen kommer alltså att göra sitt yttersta för att vinna matchen. I detta ligger naturligtvis att både Dortmund och Werder Bremen kommer att försöka att göra (flera) mål, vilket i sig talar för en målrik match, men man måste också tänka på att ett (eller flera) insläppta mål kommer att vara avgörande för chansen att vinna matchen. Inget av lagen lär med andra ord vara särskilt intresserat av att släppa in mål, vilket givetvis talar för en målsnål match. Förutsättningarna talar därför vare sig för en målrik eller en målsnål match (det finns ju lika starka argument för bådadera).

Jag tror inte att skadorna kommer att påverka matchen särskilt mycket. Det finns en del skador i båda lagen men det är enligt min mening inte så stora avbräck att det kommer att vara matchavgörande på något sätt.

Lagens faktiska spel avviker inte nämnvärt från resultaten. Resultaten ger med andra ord en rättvisande bild av båda lagen. Både Dortmund och Werder Bremen är lag med ett starkt offensivt spel och ett tidvis svagt defensivt sådant. Detta talar för att matchen blir målrik. Det talar emellertid inte för att matchen kommer att bli så målrik som oddssättarna tror.

Det är bara i extrema undantagssituationer det är rättvisande att sätta så här pass höga odds på under 4,5 mål. Jag tycker inte att matchen mellan Dortmund och Werder Bremen är en sådan extrem undantagssituation, med hänsyn till bl.a. statistiken och förutsättningarna.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.