Speltips: Fiorentina-Lazio

Matchen mellan Everton och Watford var allvarligt talat inte speciellt sevärd. Hemmalaget kontrollerade matchen och tog ledningen i matchen på grund av en fin soloprestation av Ross Barkley. Everton kändes inte intresserade av att utöka ledningen och matchen slutade följaktligen 1-0. 1-0 resulterade i pengarna tillbaka för gårdagens bloggspel.

Spel: Fiorentina-Lazio, X2 @ 2,1
Bookie: bet365
Värdering: 3/5U

Fiorentina

Fiorentina har inte levt upp till förväntningarna den senaste tiden. Förra söndagen spelade man 2-2 borta mot Sassuolo. Den matchen var en besvikelse på många sätt och vis för Fiorentinas del. Lagets bästa målskytt, Kalinic, missade en straff i slutet av den första halvleken, Rodriguez blev utvisad i slutet av den andra och Sassuolo vände matchen med en man mer efter bl.a. ett straffmål. Fiorentina hade med andra ord ingen lyckosam eftermiddag. Prestationen måste anses som dålig, trots att det röda kortet måste ha bidragit till att Fiorentina inte vann matchen. Straffmissen och utvisningen är de främsta anledningarna till detta.
Den sämsta insatsen var emellertid inte matchen mot Sassuolo. Mötet med Palermo för snart två veckor sedan var en mycket sämre match sett från Fiorentinas perspektiv. Fiorentina lyckades förlora med 2-0 mot ett av ligans sämsta lag. Även i denna match drog man dessutom på sig ett rött kort. Laget hade förmodligen förlorat ändå eftersom Palermo ledde matchen i den 87:e minuten då Astori fick sitt andra gula.
Matchen mot Inter för tre veckor sedan var dock desto bättre, åtminstone sett ur ett offensivt perspektiv. Bataljen slutade 5-4 i Fiorentinas favör. Försvarsspelet lämnade å andra sidan en del att önska.
Innan matchen mot Inter förlorade man mot ett uselt Empoli som ligger på en välförtjänt bottenplacering. 1-2 hemma mot Empoli är inget annat än en katastrof. Effektiviteten i anfallsspelet och försvarsspelet i alla dess delar var bedrövligt och resultatet blev därefter.
Fiorentinas form är riktigt dålig. Laget kombinerar ett dåligt spel och dåliga resultat med konststycket att lyckas dra på sig ett rött kort i nästan varje match. Detta är ovärdigt ett lag av Fiorentinas kaliber.

I princip samtliga av Fiorentinas nyckelspelare har varit i dålig form den senaste tiden. Kalinic och Bernardeschi gör knappt några mål längre (de missar straffar istället), Tatarusanu ser inte lika stabil ut i målburen och Ilicic har varit usel hela säsongen.

Fiorentinas skador och avstängningar: Rodriguez och Badelj.

Lazio

Stämningen lär vara betydligt bättre i Lazio. 7-3-segern hemma mot Sampdoria var ett styrkebesked, även om Skrininars röda kort i början av matchen naturligtvis bidrog till att hemmalaget gjorde hela sju mål. Det var helt enkelt fråga om en total överkörning från Lazios sida. Det må låta osannolikt, men jag hade inte blivit förvånad om man hade gjort fler än sju mål. Att släppa in tre mål med en man mer på planen är däremot inte speciellt imponerande. Det är dock lätt att förstå att skärpan i det defensiva spelet inte är lika stor när man vet att segern i princip redan är säkrad.
Lazios mest imponerande prestation den senaste tiden är bortasegern mot Roma. Roma kontrollerade visserligen matchen och vann bollinnehavet överlägset, men Lazio utnyttjade Romas taktiska brister och vann med hela 1-3.
Hemmamatchen mot Palermo var en uppvisning i hur effektivt ett bra fotbollslag kan vara. Lazio gjorde sex mål trots att man "bara" sköt sju skott på mål. Två insläppta mål mot Palermo är å andra sidan inte direkt godkänt. Försvarsspelet var dock, likt matchen mot Sampdoria, inte direkt prio ett när segern redan var säkrad.
2-2-matchen borta mot ett Genoa i värdelös form var däremot ingen bra prestation från Lazios sida. Lazio ska vinna borta mot Genoa, allt annat är underkänt.
Lazios form är, trots krysset mot Genoa, mycket bra. Segrarna mot Roma, Sampdoria och Palermo var riktigt imponerande insatser.

Lazios viktigaste offensiva spelare den här säsongen är utan tvekan Immobile och Keita. Båda två är i väldigt bra form. Det finns ingen Laziospelare som är i dålig form i dagsläget. Till och med Jordan Lukaku sköter sig hyfsat.

Lazios skadelista: Marchetti, De Vrij och Milinkovic-Savic.

Jag tycker att det är märkligt att Fiorentina är så stora favoriter i den här matchen. Lazio som lag är i väldigt mycket bättre form än Fiorentina. Även de individuella nyckelspelarna i Lazio är i bättre form än Fiorentinas dito. Fiorentina har visserligen fina hemmaresultat bakom sig mot topplagen från tidigare under säsongen, men det går inte att leva på gamla meriter när formen är så här pass dålig. Jag skulle inte bli förvånad om Lazio vinner den här matchen, men jag väljer att "fega" genom att nöja mig med X2 till fina 2,1 gånger pengarna.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.