Speltips: Atletico Madrid-Real Madrid

Liverpool behövde verkligen vinna söndagens match mot Southampton för att ha en bra chans att ta den tredje CL-platsen. Laget hade emellertid ingen bra dag på jobbet. Southamptons låga försvar gjorde livet surt för Liverpools anfallsspelare som inte lyckades skapa särskilt många chanser. Liverpool fick dock ett gyllene läge när man fick en straff i mitten av den andra halvleken. Milner, som i vanliga fall är en bra straffskytt, missade dock straffen. Slutresultatet 0-0 innebär en förlust på mitt senaste bloggspel (Liverpool -1).

Spel: Real Madrid 0,0 @ 1,99
Bookie: Pinnacle
Värdering: 3/5U

Atletico Madrid

I lördagens hemmamatch mot Eibar gjorde Atletico Madrid det laget traditionellt sett brukar göra, d.v.s. vinna matchen med 1-0. Ett mål hemma mot Eibar kanske kan framstå som dåligt anfallsmässigt. Eibar är dock ett lag som är ganska bra på att försvara sig. Det kändes dessutom inte, med tanke på Atleticos elva, som att Atletico var intresserade av att ösa in mål mot Eibar. Gameiro petades till förmån för Gaitan (som är en avsevärt sämre spelare än Gamerio) och Griezmann spelade ensam på topp. Lagets spel gav inte heller uttryck för att man var intresserade av ett målfyrverkeri. Slutsatsen blir därför att Atletico gjorde en bra match mot Eibar, såväl anfallsmässigt som försvarsmässigt. Atletico stod dock för en katastrofal insats borta mot Real Madrid i den första matchen i dubbelmötet lagen emellan. Offensiven var obefintlig och försvaret såg sämre ut än vanligt. 0-5-segern i bortamatchen mot Las Palmas är dock ett bra resultat för Atleticos del. 0-1-matchen mot Villarreal går att jämföra med Realmatchen på grund av att Atletico spelade dåligt anfallsspel hade ett bristfälligt försvarsspel. 3-0 (hemma) mot Osasuna och 0-1 (borta) mot Espanyol är å andra sidan bra resultat. 1-1-matchen mot Leicester är inte bra resultatmässigt men Atletico var i och för sig inte ute efter att vinna den matchen (det räckte ju med en poäng för att ta sig vidare till semifinal av CL). Formen kan sammanfattas som medioker, med tanke på de dåliga insatserna mot Villarreal och Real Madrid.

Flera av nyckelspelarna är i ganska dålig form. De i vanliga fall tillförlitliga målskyttarna Griezmann, Gameiro och Carrasco har inte gjort särskilt många mål den senaste tiden. Mittbacken Godin fick hjärnsläpp i matchen mot Eibar och lyckades dra på sig två gula kort inom loppet av tre minuter. Övriga nyckelspelare har inte spelat anmärkningsvärt dålig fotboll men de har å andra sidan inte heller imponerat särskilt mycket.

Atletico Madrids skadelista: Juanfran (tveksam), Gimenez (tveksam), Vrsaljko (kan troligen inte spela) och Fernandez.

Real Madrid

Real Madrid har stått för fina prestationer sedan förlusten mot Barcelona för drygt två veckor sedan. 2-6 (borta) mot Deportivo La Coruna, 2-1 (hemma) mot Valencia, 3-0 (hemma) mot Atletico Madrid och 0-4 (borta) mot Granada är naturligtvis fina resultat. Motståndet har till stor del inte varit svårt överhuvudtaget (jag tänker främst på Deportivo La Coruna och Granada). Det är emellertid inte segrarna i sig som är imponerande. Det är snarare det sätt på vilket Real Madrid har vunnit matcherna som imponerar på mig. Sex respektive fyra mål på bortaplan mot Deportivo och Granada tyder på att Reals offensiva spel är i toppform. Den starkaste prestationen är dock att göra tre mål på ett Atletico som är känt för sitt fina försvar. Reals form måste därför anses vara bra.

Reals försvarsspel, som jag i princip har sågat i tidigare blogginlägg, börjar se bättre ut. Lagets defensiva spelare presterade riktigt bra i matchen mot Atletico. Den defensiva insatsen ledde till att Atletico inte lyckades få till ett etablerat anfallsspel överhuvudtaget. Anfallsspelet är lika bra som vanligt. Lagets bästa offensiva spelare just nu är, utan tvekan, Ronaldo och Marcelo (som i och för sig är vänsterback). Ronaldos hattrick mot Atletico och Bayern (hemma) talar för sig själva och Marcelo har varit en av Reals bästa spelare flera matcher i rad.

Real Madrids skadelista: Pepe, Carvajal och Bale.

Jag tror och hoppas att vi kommer att få se ett spännande och intensivt Madridderby ikväll. Jag tror också att Real har bäst chans att vinna matchen. Atletico spelar visserligen på hemmaplan, men hemmaplansfördelen är mindre än vanligt med tanke på att båda lagen kommer från Madrid. Real är dessutom i dagsläget ett bättre lag än Atletico. Atleticos defensiva och offensiva spel har sett sämre ut den senaste tiden samtidigt som Real har förbättrat lagets defensiv.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt