Speltips: Real Madrid-Atletico Madrid

Jag hade tyvärr inte möjlighet att se hela matchen mellan Inter och Napoli men resultatet talar sitt tydliga språk. Napoli drog det längsta strået och vann matchen med 0-1 efter att Callejon utnyttjade Interförsvarets slarv. Slutresultatet innebär en välbehövlig vinst på mitt senaste bloggspel.

Tisdagkvällen bjuder på ett glödhett Madridderby när Real Madrid tar emot Atletico Madrid. Det är inte bara prestigen som står på spel. Kampen står också om en plats i CL-finalen.

Spel: Real Madrid-Atletico Madrid, BLGM @ 1,95

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Real Madrid

Real Madrid har ryckt upp sig rejält efter den bistra hemmaförlusten mot Barcelona för drygt en vecka sedan. Det går givetvis att tänka sig svårare motståndare än Deportivo La Coruna och Valencia (anno 2017) men det är ändå fullt godkänt av Real att vinna med 2-6 borta mot Deportivo och 2-1 hemma mot Valencia. Ligaspelet har gått utmärkt men CL-spelet har varit desto bättre. De imponerande segrarna mot Napoli och Bayern München i båda matcherna i respektive dubbelmöte talar med styrka för att Real har hittat formen i Europaspelet.

Lagets anfallsspel är nästan lika starkt som det brukar vara. Ronaldo har inte levererat på samma nivå som föregående säsonger men 20 mål på 26 matcher i ligaspelet och sju mål på tio matcher är inte fy skam. Som tur är har dock andra spelare, t.ex. Isco och Morata, klivit fram och gett ansenliga bidrag till Reals målskörd. Det går därför inte att säga att anfallsspelet inte håller tillräckligt hög nivå. Reals största problem har istället varit försvarsspelet. Ibland får jag en känsla av att vissa av backarna (främst Ramos och Marcelo) är bäst på anfallsspel. Det är olämpligt att en backs defensiva spel försvinner på bekostnad av det offensiva spelet. Reals defensiva problem har också tagit sig till uttryck i resultaten. Man ska helt enkelt inte släppa in två mål mot lag som Sporting Gijon och Deportivo La Coruna.

Real släpper ofta in mål på hemmaplan. Det verkar inte spela någon roll vilka motståndare man möter. Jag tror att Zidane och co är väl medvetna om att Reals defensiva spel inte håller särskilt hög nivå. Detta hindrar inte att det troliga är att försvarsspelet kommer att vara lika dåligt även i fortsättningen. Real Madrid är ingen klubb som är intresserad av att försvara sig.

Real Madrids startelva (4-3-3): Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modric - Isco, Ronaldo, Benzema.

Atletico Madrid

Atletico hade ingen bra kväll när man mötte Villarreal hemma på Vicente Calderon för en vecka sedan. 0-1 är ett klart underkänt resultat. Man följde dock upp den tråkiga förlusten mot Villarreal med att köra över Las Palmas på bortaplan (0-5). Lagets resultat är i övrigt ganska bra. 0-1 borta mot Espanyol kanske inte var ett höjdarresultat men Espanyol ska aldrig underskattas. 3-0 i hemmamatchen mot Osasuna måste betraktas som ett fint resultat. Den resultatmässiga formen (i ligan) är sammafattningsvis helt okej. Jag tycker dessutom att laget har spelat bättre än de resultat man har fått med sig. CL-formen är inte heller mer än okej. Atletico gjorde det laget förväntades göra när man vann dubbelmötena mot Leverkusen och Leicester.

Atleticos anfallsuppsättning, som var väldigt tunn förra säsongen, är bättre i år. Gameiro har visat sig vara en riktigt bra värvning. De två fransmännen på topp (Griezmann och den nyss nämnda Gameiro) är ett utmärkt anfallspar. Det skadar inte heller att ha Carrasco på det offensiva mittfältet. Correa och Torres är inga stjärnor men duger bra som bänkspelare. Lagets anfallsspel har varit bra. Atletico gör väldigt många mål men är naturligtvis inte i närheten av Real och Barcelona i det avseendet. Det Atletico saknar (vid en jämförelse med Real och Barcelona) i anfallsspel tar man emellertid igen i försvarsspelet. Man är det lag som har släppt in minst mål den här säsongen. Atletico har således lyckats med att behålla lagets fina defensiva kvalitéer samtidigt som stora förbättringar har skett i anfallsspelet.

Laget är hyfsat bra på att spela på bortaplan. Atletico släpper sällan in mål mot mitten-/bottenlagen i La Liga men man brukar ha svårt för att hålla tätt mot de bästa klubbarna ligan.

Atletico Madrids startelva (4-4-2): Oblak - Savic, Lucas, Godin, Luis - Gabi, Saul, Koke, Carrasco - Griezmann, Gameiro.

Jag tror att Real kommer att styra den här matchen. Atletico lär spela med ett ganska lågt försvarsspel och sätta tilltro till kontringsattacker. Jag tror att Atleticos taktik kommer att bli lyckad sett ur ett offensivt perspektiv. Real är dåliga på att försvara sig mot kontringar vilket man har visat gång på gång under säsongen. Atletico lär emellertid inte kunna hålla tätt mot ett högt pressande Real genom att spela ett lågt försvarsspel. Hemmalaget bör åtminstone få in en boll. Jag tror att det blir delad pott ikväll. 1-1 framstår som ett rimligt resultat.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.