Speltips: Espanyol-Barcelona

Jag fick ingen känsla av att Atalanta-Juventus skulle bli en målrik match efter att ha sett inledningen av matchen. Det ställningskrig som utspelade sig ledde knappt till några målchanser överhuvudtaget. Situationen förändrades när hemmalaget tog ledningen precis innan pausvilan. Atalantas ledning höll inte i sig särskilt länge. Juventus kvitterade redan i den 50:e minuten och gårdagens bloggspel blev därför en vinst.

Spel: Espanyol-Barcelona, BLGM @ 2

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Espanyol

Espanyols resultat karakteriseras av instabilitet. Det är vanligt att laget både vinner och förlorar samma vecka. Detta leder till att det blir svårt att bedöma Espanyols form. 2-1-segern hemma mot Betis var ett bra, men inte anmärkningsvärt resultat. Bortaförlusten mot Athletic Bilbao kan man inte klandra Espanyol för eftersom Bilbao är ett starkt hemmalag. Vinsten mot Deportivo Alaves var, precis som matchen mot Betis, ett bra men inte anmärkningsvärt resultat. Detsamma kan sägas om bortasegern mot Leganes. 1-0-förlusten mot Atletico var väntad. Den oavgjorda bortamatchen mot Sporting Gijon är dock inget bra resultat. Espanyols form kan ses som helt okej. Laget har i stort sett levt upp till förväntningarna. Espanyol har varken gjort mer eller mindre än vad som förväntats av dem.

Laget trivs på hemmaplan. 3-1-vinsten mot Sevilla är säsongens största hemmamerit. Man får emellertid inte glömma att Espanyol också har radat upp segrar på hemmaplan den senaste tiden. Laget har vunnit sju av de tio senaste hemmamatcherna. Det är därför ingen hemlighet att Espanyol spelar sin bästa fotboll på hemmaplan.

Espanyol har inga tydliga styrkor eller svagheter. Både anfallsspelet och försvarsspelet håller en acceptabel nivå. Det som har gjort att laget inte har gett sig in i kampen om Europaplatserna är att varken det offensiva spelet eller det defensiva spelet är tillräckligt utmärkande. Espanyols största styrka, d.v.s. att försvarsspelet och anfallsspelet håller samma, hyfsat höga nivå, är därför också på sätt och vis lagets största svaghet. Nyckeln till att lagets anfallsspel har varit ganska bra har framför allt varit Piatti. Han är Espanyols i särklass viktigaste offensiva spelare och är med sina tio mål och nio assist (i ligan) både lagets assistkung och lagets näst bästa målskytt. En annan spelare som har haft stor inverkan på Espanyols anfallsspel är Moreno, som har gjort tolv mål på 33 matcher.

Espanyols skadelista: Martín (tveksam), Duarte, Reyes och Vázquez.

Barcelona

Laget åkte ur CL för ca en och en halv vecka sedan när man förlorade dubbelmötet mot Juventus. Barcelona kan därför ha full fokus på ligaspelet där man slåss om titeln. Man körde över Osasuna fullständigt i onsdags. 7-1 kan inte betraktas som något annat än en utklassning. Det är dock snarare resultatet än segern i sig som gör att Osasunamatchen är att anse som en fin prestation från Barcas sida. 2-3-segern i El Clasico och 3-0-segern mot Sevilla var riktigt imponerande. Hemmavinsten mot Real Sociedad och bortavinsten mot Granada är väntade resultat. 2-0-förlusten borta mot Malaga måste dock ses som en katastrof. Barca är trots allt ett lag i bra form. Segrarna mot Real Madrid och Sevilla väger tyngre än förlusten mot Malaga.

Barcelonas bortaspel den senaste tiden har inte varit lika stabilt som vi är vana vid. Förlusterna mot Deportivo La Coruna och Malaga och den oavgjorda matchen mot Real Betis drar naturligtvis ner betyget rejält. Man får dock inte glömma bortasegrarna mot Real Madrid, Atletico Madrid och Sevilla. Resultaten tyder på att Barcalaget tenderar att sakna koncentrationen på bortaplan när man möter mitten-/bottenlagen i ligan men att laget skärper till sig i mötena mot topplagen.

Det Barcelona som har dominerat den europeiska fotbollen de senaste åren börjar sakta blekna bort. Mittfältet är sämre än på väldigt många år, försvarsspelet är stundtals helt värdelöst och anfallsspelet har sett sina bästa dagar. Barca räddas dock av att Messi fortfarande är världens bästa fotbollsspelare.

Barcelonas skadelista: Iniesta (kan troligen inte spela), Mathieu, Vidal och Rafinha.

Barcelona kommer, precis som vanligt, att styra matchen och Espanyols offensiva hot bör bestå i kontringsanfall. Barca släpper väldigt ofta in kontringsmål när man spelar på bortaplan. När till och med lag som t.ex. Granada och Malaga kan göra mål på Barcelona bör det inte råda någon som helst tvekan om att Espanyol kan göra livet surt för Barcas defensiva spelare. Att det i princip är självklart att bortalaget kommer att göra mål kräver ingen närmare förklaring.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.