Speltips: Atalanta-Juventus

Gårdagens Manchesterderby blev en målfattig historia. City förde matchen och var det lag som fick mest lägen, men United försvarade sig ganska bra och hindrade motståndarna från att göra mål. Matchens stora händelse var Fellainis ofattbart korkade beslut att skalla Aguero tio sekunder efter att han hade fått sitt första gula kort. Domaren kunde inte göra annat än att utvisa Fellaini. City spelade därför med en man mer under slutet av matchen. Detta kunde man dock inte utnyttja. 0-0 innebär en förlust på gårdagens bloggspel.

Spel: Atalanta-Juventus, BLGM @ 2

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Atalanta

Atalanta fortsätter att imponera i ligaspelet. Laget ligger just nu på femte plats i Serie A-tabellen och mycket talar för att man får spela Europaspel nästa säsong. Atalanta har skött sig bra på sistone. Man har skrapat ihop 11 poäng de fem senaste matcherna. Laget har dock inte mött något svårt motstånd. Pescara, Genoa och Bologna är lag som Atalanta ska vinna mot. 1-1-matchen hemma mot Sassuolo är inte ett bra resultat men inte ett dåligt resultat heller. Det var starkt av Atalanta att ta en poäng borta mot ligatvåan Roma. Lagets form, sett till resultaten, kan sammanfattas som bra. Segrarna har varit övertygande och spelet har sett väldigt bra ut.

Laget har hanterat hemmaspelet väldigt bra. På hemmaplan har man vunnit mot bl.a. Napoli, Inter och Roma. Det är dessutom väldigt sällan Atalanta förlorar på hemmagräs. Tre förluster på 16 matcher är väldigt imponerande. Atalanta brukar inte ta några jordskredssegrar på hemmaplan. Man gör vad som krävs för att vinna, men inte mycket mer än så.

Atalantas trupp innehåller inte de största namnen. Detta har inte hindrat det faktum att många Atalantaspelare har gjort en riktigt bra säsong. Det är främst mittfältarna som har utmärkt sig. Gómez, Kurtic, Conti och Kessie är exempel på mittfältare som har stått för fina insatser i princip varje match. Man får dock inte glömma bort att lagets defensiva spelare också har gjort ett bra jobb. Anfallsspelarna förtjänar dock inte särskilt mycket beröm. Petagna har gjort ett ganska bra jobb på topp men fem mål på 29 matcher kan inte betraktas som godkänt.

Atalantas skadelista: Kessie (tveksam), Dramé och Zukanovic.

Juventus

Lagets form är, precis som vanligt, väldigt bra. Man följde upp den väldigt fina defensiva insatsen i bortamatchen mot Barcelona (som slutade 0-0) med att krossa Genoa med hela 4-0 på Juventus Stadium. De föregående matcherna har varit idel segrar. 0-2 borta mot Pescara, 3-0 hemma mot Barcelona och 2-0 mot Chievo kan inte tyda på något annat än att stämningen i Juve är på topp.

Juventus är framför allt kända för sitt fantastiska hemmaspel, men man får inte glömma bort att laget klarar av att spela högklassig fotboll även på bortaplan. Spelet på bortaplan har var ganska darrigt i början av säsongen då Juve förlorade bortamatcherna mot Inter, Milan, Genoa och Fiorentina. Bortaspelet har dock förbättrats rejält på senare tid. Det var över tre månader sedan Juventus förlorade en hemmamatch och det instabila spelet på bortaplan har istället blivit stabilt. Den fina bortaraden har givetvis påverkats av att motståndet inte har varit särskilt tufft, men det har också förekommit svåra matcher, såsom bortamatchen mot Napoli för drygt tre veckor sedan.

Jag har lovordat Juves trupp i flera av mina tidigare blogginlägg och det har inte inträffat något som kan få mig att sluta göra det. Juventus är alltjämt ett av Europas mest kompletta lagbyggen. Det är till och med möjligt att man är världens bästa fotbollslag just nu (vilket i och för sig återstår att se i och med att årets CL-final inte har spelats än). Jag ser fortfarande inga svagheter i Juventus startelva. Den enda svagheten med Juventus som lag är att man inte har den fina bredd som vissa av toppkonkurrenterna i Europa har.

Juventus skadelista: Rugani och Pjaca.

Jag tror att vi kommer att se en intensiv och fartfylld match där både Atalanta och Juventus bör få en del lägen. Det troliga är att Juventus låter Atalanta styra matchen. Juve lär dock inte ge över lika mycket initiativ som i matcherna mot Napoli, där man i princip parkerade bussen. Atalanta har visat prov på ett väldigt fint offensivt spel mot de allra bästa lagen i ligan. Laget har med andra ord kapaciteten att göra mål på vilket lag som helst i Serie A. Atalantas defensiva spel är inte tillräckligt bra för att kunna hindra Juve från att göra mål. Jag tror därför att båda lagen kommer att göra mål ikväll.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.