Speltips: Valencia-Real Sociedad

Matchen mellan Chelsea och Southampton blev precis lika fartfylld som jag hade hoppats på. Hemmalaget fick en fin start i och med att Hazard gjorde ledningsmålet redan i den femte minuten. Southampton var dock det bättre laget i början av den första halvleken och kvitterade i mitten av densamma. Gårdagens bloggspel gav därmed utdelning redan i den 24:e minuten.

Spel: Valencia 0,0 @ 2,03

Bookie: Pinnacle

Värdering: 2/5U

Valencia

Valencia har haft en väldigt tuff säsong. Laget ligger just nu på tolfte plats i La Liga, vilket är långt ifrån godkänt. Spelet har sett väldigt dåligt ut under vissa perioder. Stora delar av hösten och vintern var spelet till och med katastrofalt. Jag tycker dock att Valencia har ryckt upp sig den senaste tiden. Lagets nytändning inleddes med segrarna mot Athletic Bilbao och Real Madrid och fortsatte med segermatchen mot Celta Vigo och 0-0-matchen mot Sevilla. Lagets spel är å andra sidan inte så stabilt som det borde vara. Vinsterna blandas med förluster titt som tätt. Valencia verkar ha svårt att få till en längre segersvit.

Laget trivs bra med att spela på hemmaplan. Det var över två månader sedan man förlorade en hemmamatch. Valencia tar de flesta poängen från hemmaspelet och kapaciteten är väldigt hög när laget har stödet från supportrarna på Estadio de Mestalla. Det är också hemmamatcherna som har räddat Valencia från en ännu sämre placering.

Valencias trupp är intressant på flera sätt. Här hittar man bl.a. det unga stjärnskottet Munir (på lån från Barcelona), italienaren Zaza och den nyblivne EM-mästaren Nani. Truppen är intressant på så sätt att det egentligen inte finns någon superstjärna i laget men att det ändå finns en hel del kapacitet. Det finns mycket fotboll i spelare som t.ex. Munir och Zaza och det finns nog få som tvivlar på deras högstanivå. Problemet är dock att det möjligen är lite väl riskfyllt att ha en anfallsuppsättning utan spelare som man vet kommer att göra åtminstone 10-15 mål. Ett realistiskt exempel på en sådan spelare (realistiskt i den meningen att Valencia har råd med spelaren i fråga) är Aduriz. Jag tvivlar som sagt inte på kapaciteten hos de unga anfallarna i Valencia. Nästan alla ordinarie anfallare i laget skulle kunna göra 15 mål under en säsong men det är problematiskt att det är omöjligt att med någorlunda säkerhet kunna förutspå att det kommer att inträffa.

Valencias skador och avstängningar: Mangala, Gayá, Abdennour, Parejo och Rodrigo.

Real Sociedad

Real Sociedad har haft en ganska bekväm säsong. Det har inte förekommit några tydliga toppar eller dalar. Laget har blandat och gett den senaste tiden. Att förlora borta mot Atletico Madrid och Barcelona kan naturligtvis inte ses som några nederlag. 1-1 hemma mot Leganes var dock inte ett särskilt bra resultat för Sociedads del. 3-1 och 1-0 i hemmamatcherna mot Sporting Gijon och Deportivo La Coruna är bra, men inte anmärkningsvärda resultat. Den resultatmässiga formen kan sammantaget inte ses som mer än okej. Förlusterna mot Atletico och Barca var väntade, segrarna mot Gijon och La Coruna likaså. Det var dåligt att förlora mot Leganes, men inte så dåligt att hela den resultatmässiga formen blir dålig. Lagets spel har i hög utsträckning speglat resultaten. Sociedad var ineffektiva hemma mot Leganes, hade inte en chans mot Atletico och Barca och körde över Gijon och La Coruna, precis som resultaten visar. Sociedads form är därför okej (men inte bra).

Sociedad är ett hyfsat bra bortalag. Man har vunnit 8/16 bortamatcher den här säsongen vilket är en siffra som vid första anblick kan anses som bra. Om man tittar närmare på vilka lag som Sociedad har vunnit mot på bortaplan framstår de åtta bortasegrarna inte som lika imponerande längre. Vad i princip alla förlorande lag har gemensamt är att de är bottenlag. Den slutsats som man kan dra av detta är att Sociedad i stort sett bara har förmågan att vinna mot bottenlagen när man spelar på bortaplan.

Lagets trupp har en del gemensamt med Valencias trupp. En av dessa saker är att det inte finns några stjärnor i laget och att anfallsuppsättningen består av osäkra kort. Det finns dock en viktig skillnad mellan lagets trupper. Skillnaden är att Sociedads anfallare har levererat medan Valencias anfallare inte har gjort det. Detta har naturligtvis bidragit till att Sociedad ligger flera placeringar högre upp i tabellen.

Real Sociedads skadelista: Mártinez, Zaldúa och Agirretxe.

Valencia har en del defensiva avbräck inför kvällens match eftersom man saknar Mangala, Abdennour och Gayá. Dessa skador bör dock inte vålla några större defensiva problem. Det enda problemet är att det blir lite tunt på mittbackssidan när både Mangala och Abdennour saknas. Detta borde å andra sidan som sagt inte leda till några stora problem eftersom det finns godtagbara alternativ på bänken. Ett annat av Valencias avbräck består i att Parejo saknas. Jag tror och hoppas dock att Valencia kommer att lösa detta genom att sätta in en extra anfallare istället. Även detta avbräck bör med andra ord inte vara alltför kännbart.

Jag förstår att oddsen höjs något på grund av Valencias skador och avstängningar, men jag tycker inte att de ska vara så höga att Valencia blir underdogs på hemmaplan mot Sociedad. Inte minst med tanke på att avbräcken inte lär påverka matchen särskilt mycket.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.