Speltips: Toppmatch i Premier League

Everton inledde matchen mot Hull på bästa sätt genom att ta ledningen redan i den nionde minuten. Hull spelade dock bra fotboll under resten av den första halvleken och var det bättre laget i inledningen av den andra. Bortalaget fick ett rött kort i den 73:e minuten och Everton utnyttjade denna fördel genom att göra tre mål till i matchen. 4-0 till Everton innebär en vinst på gårdagens maxspel (Everton -1).

Spel: Liverpool +0,5 @ 1,97

Bookie: Pinnacle

Värdering: 2/5U

Manchester City

Stämningen i Manchester City är långt ifrån den bästa med tanke på att laget åkte ur Champions League i onsdags på grund av 3-1-förlusten borta mot Monaco. City gick inte riktigt att känna igen i den matchen. Första halvleken var under all kritik och Monaco ägde spelet helt och hållet. City vaknade dock till liv i den andra halvleken, särskilt när man kämpade för att reducera till 2-1, något man också gjorde. 2-1-reduceringen höll dock inte kvar City i CL-spelet i mer än sex minuter eftersom Monaco tog ledningen i den 77:e minuten. Förlusten är ett tungt nederlag för ett City som hade siktet inställt på att ta sig långt i CL den här säsongen.

Lagets form är i övrigt ganska bra resultatmässigt. Fyra av de fem senaste ligamatcherna har resulterat i Citysegrar. Segrarna säger dock väldigt lite om den verkliga formen eftersom spelschemat de fem senaste matcherna i princip har varit det enklast tänkbara. Citys hemmaspel i ligan har inte varit tillräckligt bra den här säsongen. Man vinner alldeles för sällan på hemmamark nuförtiden. 0-0 mot Stoke och 1-1 mot Middlesbrough är naturligtvis resultat som de kräsna hemmasupportrarna på Etihad Stadium inte ska behöva uppleva. City har haft det ganska svårt mot topplagen i PL under säsongen. Man har bara vunnit en av de fem matcher man har spelat mot topp fem-lagen och har dessutom förlorat tre av dessa vilket är ett facit som för Citys del måste anses som underkänt.

Det är ingen hemlighet att den offensiva delen av Citys trupp håller världsklass med tanke på att man har spelare som De Bruyne, Silva, Sterling och Aguero i laget. Jag har flera gånger påtalat att den defensiva delen av truppen håller långt ifrån samma klass. Citys backsituation har inte sett bra ut på flera år. Detta är anmärkningsvärt med tanke på att man är ett lag som ska fajtas om PL-titeln.

Manchester Citys skadelista: Gundogan och Gabriel Jesus.

Liverpool

Liverpool verkar äntligen ha tagit sig ur den djupa svacka som man befann sig i för ett tag sedan. Laget gjorde visserligen ingen fantastisk insats hemma mot Burnley för en vecka sedan men lyckades ändå vinna matchen med 2-1. Liverpool spelade riktigt dålig fotboll i den första halvleken mot Burnley men laget spelade upp sig efter pausvilan och tog över matchen och gjorde det som krävdes för att besegra sin motståndare. Liverpool stod visserligen för en ganska dålig insats mot Burnley men jag anser att den matchen är irrelevant för att bedöma lagets chanser mot Manchester City. Liverpool har varit som bäst när man har mött de bästa lagen i ligan och jag är säker på att man kommer att spela bättre mot City än mot Burnley. Lagets fina spel mot topplagen gäller både borta- och hemmaspelet. Liverpool har inte förlorat mot något av topp fem-lagen den här säsongen (såväl borta som hemma) trots att man redan har spelat borta mot Arsenal, Tottenham och Chelsea. Chelsea och Arsenal fick dessutom se sig besegrade när Liverpool kom på besök.

För Liverpools del är det fortfarande anfallsspelet som man lever på. Det defensiva spelet har stundtals sett bättre ut än tidigare under säsongen men det håller fortfarande inte den nivå som krävs för att ha en chans att vinna en PL-titel. Jag tror dock inte tyvärr att vi kommer att få se några större förbättringar av Liverpools försvarsspel under den tid som Klopp är lagets manager.

Liverpools skadelista: Firmino (tveksam), Origi (tveksam), Henderson, Grujic, Ings, Sturridge och Ejaria.

Jag tror att Liverpool har en bra chans att ta med sig minst en poäng från Etihad ikväll. City har dålig stämning i laget och har inte presterat särskilt bra när man har mött de bästa lagen i ligan. För Liverpool gäller raka motsatsen. Man har precis vänt lagets dåliga trend och har bra resultat mot topp fem-lagen i PL.

Matchen bör bli målrik på grund av att lagens styrkor ligger i anfallsspelet och eftersom båda lagen har ett svagt defensivt spel. Dessutom tror jag att vi kommer att få se en öppen matchbild där inget av lagen är intresserade av att lägga stort fokus på försvarsspelet. Jag lägger därför även ett spel på Ö2,5+BLGM @ 1,9 med 2/5U på bet365.

Jag rekommenderar även att ni läser redaktionens matchanalys som ni hittar här: https://1x2.se/spelbloggar/16/redaktionen/4085/infoer-manchester-city-liverpool.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.