Speltips: Everton-Hull

Villarreal fick en mardrömsstart i matchen mot Las Palmas. Las Palmas gjorde mål redan efter tio minuter och nio minuter därefter fick Villarrealspelaren Ruiz en frilägesutvisning efter slarv i försvarsspelet. Hemmalaget dominerade den första halvleken och borde ha punkterat matchen tidigt men Villarreal kom ut som ett annat lag efter pausvilan och hade flera bra chanser att kvittera matchen. Matchen slutade emellertid 1-0 till Las Palmas vilket innebär att fredagens bloggspel resulterade i en förlust.

Spel: Everton -1 @ 1,833

Bookie: Pinnacle

Värdering: 5/5U

Everton

Med tre segrar de senaste fem matcherna är Everton ett av de mest formstarka lagen i Premier League just nu. För Evertons del räcker det dock inte med att vinna matcherna. Laget vinner dessutom de flesta matcherna med två mål eller mer, i princip oavsett motståndets svårighetsgrad. Resultaten är som bäst på hemmaplan. Här har Everton vunnit fem raka hemmamatcher och slagit lag som t.ex. Arsenal, Southampton och Manchester City. I fyra av de fem senaste hemmasegrarna har Everton vunnit med tre mål eller mer trots att man har mött starkt motstånd i form av Southampton och City. Statistiken är inte allt, men den är ändå en bra indikator på vad Everton kan prestera.

En av förklaringarna till Evertons framgångar den senaste tiden är att laget lyckas kombinera ett starkt anfallsspel med ett stabilt försvarsspel. Det skadar naturligtvis inte heller att ha en sylvass Lukaku på topp. Lukaku är i minst lika bra form som laget han spelar i. Han har gjort nio mål de tio senaste ligamatcherna och ligger i delad ledning i PL:s skytteliga. Det är uppenbart att Everton är beroende av att Lukaku är i form eftersom hans form följer Evertons form (som jag har påtalat i ett tidigare blogginlägg om Everton). Han drar å andra sidan inte hela lasset själv. Även Barkley har haft en stor inverkan för Evertons offensiva spel. Det är lätt att glömma de defensiva spelarna i ett lag med stjärnor av Lukakus kaliber men Evertons stabila målvakter, backar och mittfältare har naturligtvis bidragit till lagets fina spel.

Everton har för vana att köra över lag från den nedre halvan i tabellen när man spelar på hemmaplan. Sunderland besegrades med 2-0 och Bournemouth släppte in sex mål när de besökte Goodison Park. Jag tror att en av anledningarna till varför Everton är så framgångsrika mot de sämsta lagen i ligan är att man inte dominerar bollinnehavet på samma sätt som t.ex. Arsenal gör. Detta leder till att motståndarna vaggas in i en falsk trygghet och inte parkerar bussen (som de kanske egentligen borde göra).

Evertons skadelista: McCarthy, Bolasie och Besic.

Hull

Hull var rejält nederlagstippade när PL-säsongen inleddes och de ligger också, föga förvånande, på en nedflyttningsplats just nu. Laget har tagit sju poäng med sig från fem senaste matcherna vilket får ses som godkänt med Hulls mått mätt. 2-0-segern hemma mot Liverpool är det som imponerar mest. På bortaplan ser resultaten inte alls bra ut. Hull har förlorat elva av de tolv senaste bortamatcherna och har bara tagit en bortaseger den här säsongen. Bortaresultaten är därför ofattbart usla. Jag har visserligen inte gjort någon komparativ studie av bortaresultaten för fotbollslagen i de europeiska toppdivisionerna men jag har svårt att se att något annat europeiskt lag är i närheten av att vara så dåliga på bortaplan som Hull har varit den här säsongen. Hemmaspelet har i och för sig varit bra den senaste tiden men motståndet har varit ganska enkelt. 2-2 mot Everton och 2-0 mot Liverpool (som jag nämnde ovan) är dock bra resultat.

Varför har Hull varit så dåliga då? Jag tror att svaret på den frågan går att hitta om man kollar på vilka spelare som finns i Hulls trupp. Det är i ärlighetens namn långt ifrån några superstjärnor som spelar i Hull. Truppen håller helt enkelt inte den nivån som krävs för att laget ska hålla sig kvar i PL, inte minst med tanke på att man sålde Snodgrass för snart två månader sedan. En annan anledning till varför Hull ligger i botten av tabellen är att försvarsspelet har varit bedrövligt. Laget släpper in alldeles för många mål per match och man är inte tillräckligt bra på att spela det låga försvarsspel som krävs för att försvara sig mot de bästa lagen i ligan.

Hull saknar Niasse, Evandro, Mbokani, Dawson, Mason, Keane, Odubajo, Lenihan och Luer. Det är tveksamt om Henriksen kan spela matchen mot Everton.

En naturlig slutsats när ett av ligans bästa hemmalag möter ett av ligans sämsta bortalag är att hemmalaget kommer att vinna en jordskredsseger. Det är givetvis riktigt men det finns också andra faktorer som jag anser talar för att Everton kommer att vinna mot Hull. Truppen är bättre, formen är bättre, Lukaku är i sitt livs form och Everton gillar att möta bottenlagen på Goodison Park. Jag skulle därför bli väldigt förvånad om inte Everton vinner matchen. De har dessutom goda förutsättningar för att vinna med mer än två mål, som så många gånger förut.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.