Speltips: Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes - SAMT 8 GRYMMA SPEL!

Chicago blackhawks 18/10

Som föregående inlägg så delar vi upp inlägget och lägger in fler spel här istället för en enda.

Chicago Blackhaws - Arizona Coyotes

Med Crawford som startklar och Rantaa som probable så kan det bli en ganska tight tillställning detta även om oddsen blev satta med en rätt hög ribba och pinny valde en 6.0 istället för 5.5 som jag inte trodde alls här. Coyotes har varit duktiga i sin defensiv och man bör också kunna få ut ännu mer av Rantaa. Detta lag är ingen slagpåse i år även om deras record kanske säger annat. Man har en stabil defensiv och en stabil målvakt och ska absolut inte ha några problem att stå upp mot detta Blackhawks. Jag tror att matchen blir jämn men där Hawks offensiva spets kommer alltid ha farligare chanser och en hemmaplansfördel på det så förstår man ändå att dom ska vara större favs.

Däremot har spelbolagen börjat vackla lite där och man får faktiskt hela 1.71 på Moneyline Blackhawks vilket väldigt för att inte säga sjukt ovanligt när det gäller Blackhawks mot ett bottenlag som Coyotes ändå erkänt är. Coyotes har överträffat sig själva när det gäller den underliggande statistiken men problemet som alltid är målskyttet? Det är ju inget lag man tar ett lån på båten eller satsar hunden Båtsman på direkt när deras tänkta målskytt nu är en mer defensiv center och översta namnet nu stavas Richard Panik. Detta lagbygge kräver mycket tid och jag kan tänka mig att vi säkert får ut någon mer av spelare som Dylan Strome tex medans spelare som Christian Fischer och Brendan Perlini förblir en svag top6 och inte mer.

Vad jag tror om kedjorna

Jag är imponerad av deras spelsätt hittills men tror absolut inte vi kommer få se en höjning om inte målskyttar börjar kliva fram i laget. Som det ser ut nu så har man dock ändrat lite på Clayton Keller så jag ska inte vara allt för negativ där utan man har som man borde gjort flyttat upp honom på RW och har numera en sniperroll då han är felvänd likt Ovechkin, Gaudreau och Kucherov brukar vara. Bakom den kedjan med Stepan-Keller-Panik så är det ännu mer Panik. Jag är ruggigt tveksam till Crouse-Strome-Fischer och undrar varför man har Hinostroza i en fjärdekedja?? Är han grinder numera eller har han någon beef med tränaren. Nåja...

Derek Stepan

Med tanke på att Blackhawks inte längre kontrollerar sina matcher utan ofta nästan skjuter mindre än sina motståndare trots att man möter ett sämre lag så tycker jag att man kan börja kika in lite skottspel här och speciellt på Coyotes spelare som har mest spelminuter. I och med att Stepan spelar i en väldigt hög kedja och det under känns riktigt meh som vi yngre datanissar brukar säga så kommer nog den få en speltid över 20 minuter. Lägg då också till att deras första powerplay också har med namnen Stepan och Keller bland annat så dessa förblir Coyotes frontfigurer i den här matchen tillsammans med Richard Panik och Ekman-Larsson.

Så vad är det för spel du har gastat om då? Jo Stepan Över 2.5 skott känns ganska intressant i och med det jag nämnde ovan om speltid och kedjor och att vi nästan garanterat kommer få se 20 spelminuter och det krävs inget einstein för att lösa ekvationen där direkt att mer spelminuter innefattar mer skott. Sen har Derek Stepan gått över 2.5 skott i alla sina matcher den här säsongen och höjt ribban ytterligare.

Så varför finns oddsen 2.20 då? Kambi har gjort en övervägning mellan form och gammal statistik och tror helt enkelt att Stepan överpresterar nu och kommer återgå till det normala. Jag tror lite tvärtom att vi kommer få sen ändring mot förra säsongen och att han kommer fortsätta skjuta mer i och med att Coyotes blir bättre och bättre.

  • Derek Stepan Över 2.5 Skott på mål @ 2.25 (1.95) Unibet (Medel)

Henri Jokiharju

Om jag säger Henri Jokiharju så kanske ni tänker på någon finsk pesäpallo-spelare som bor i vildmarken utanför Taivalkoski i Finland, men skenet bedrar det när nämligen Blackhawks nya toppnamn bland sina backar och har klättrat snabbt och gjort sig ett namn direkt och har hela 5 poäng hittills den här säsongen och dessutom petat ner självaste Duncan Gandalf Keith från platsen i deras första powerplay. En fantastisk saga som bara saknar en liten sak.. Sample size. Det är vågat av spelbolaget Kambi att sätta ett 1.80 odds på U 0.5 Points på en rookie som klart överpresterar och inte alls ska ha samma odds som tex Doughty, Keith eller PK Subban har.

Visst kan man värdera honom efter dyr PP tid men ska man ner på ett sådant odds då måste man ha en större sample size av matcher som verkligen visar hans riktiga nivå. Han har gjort poäng i två av tre matcher och det är väl ingen spelare jag skulle vilja knacka spargrisen för att investera i på Över 0.5 poäng direkt. Med andra ord tycker jag värdet ligger på undern till 1.80 här och jag vill nästan värdera den ner till 1.60. Oklart om han ens är styrande i deras PP heller men nu är vi nere på en detaljnivå som handlar om 3-4 punkter value.

  • Henri Jokiharju U 0.5 Points @ 1.80 (1.60) Unibet (Medel)

Domink Kahun

Skippar en lång motivering här utan det som är värt att veta här är att det är en 15min spelare som spelar i Hawks förstakedja med Toews/Debrincat och därför får ett coinflip odds av spelbolagen. Men då han ej spelar i första powerplay så ser jag inte pp som något hot direkt när han endast fick en tredjedel av toews/kanes tid då coachen egentligen inte gillar Kunitz och Anisimov alls. För att jag ska kunna acceptera ett 1.85 odds då måste man vara större favorit och kanske heta Kapanen och spela med Matthews mot Canucks eller ännu värre Red Wings.

Man ska vara försiktig med att ha coinflip odds på spelare som har minimal speltid. Ett bra exempel är ju spelaren Rattie som bolagen har väldigt svårt att pricka in och det är för han spelar med McDavid, värdet säger egentligen underspel där men McDavid är för bra för stoppa mitt klickfinger där. Kollar vi på Hawks så har spelare som Anisimov 1.62 på Under 0.5 poäng vilket jag tycker är ett odds Kahun också borde ha. Men här väljer jag ändå att köra låg insats i och med att jag har mycket i risk och där alla skulle riskera att falla om Blackhawks får in ett jäkla massa mål.

  • Dominik Kahun U 0.5 Points @ 1.85 (1.71) Unibet (Låg)

Bonusspelen

  • Larkin Över 2.5 Skott på mål @ 1.90 (1.75) Betsson (Red Winggs) - Medel
  • Marner Under 3.0 Skott på mål @ 1.85 (1.70) Betsson (Maple Leafs) - Medel
  • Mackinnon Under 4.5 Skott på mål @ 1.76 (1.65) Betsson (Avalanche) - Låg
  • Ty Rattie Under 0.5 Points @ 2.10 (1.85) Unibet (Oilers) - Medel
  • Gustav Nyquist Under 0.5 Points @ 1.80 (1.70) Unibet (Red Wings) - Medel

Viktig info

Alla skottspel från Betsson finns på Sbtech. Sbtech är bland annat Bethard, Scandibet, Folkeautomaten, Sverigekronan, ComeOn osv osv.

Trupper och kedjor

Chicago Blackhawks

Arizona Coyotes

Highliights från lagens senaste matcher


Föj mig gärna på twitter där jag går under namnet @PLUSNHL där speltips postas dagligen och länkar till inläggen kommer så fort jag släpper dom samt viktig info kring spelen. (ODDS) = Oddsen jag tycker är rätt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.