Speltips: Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks - Canucks är långt från bra

Hurricaness 7/10

Nattens spel gick väldigt bra och vi började kvällen med ett spel på Carolina Hurricanes som öppnade oturligt nog med ett 0-2 underläge mot ett ytterst svagt Rangers men kunde sedan komma tillbaka otroligt starkt och slutligen vinna 8-5 i en match där man till största del dominerade totalt mot Rangers och hade en stor offensiv slagkraft i alla sina kedjor. Börjar fundera lite på om det till och med var lite lyckat att splitta på lagets tre kuggar i anfallet att bilda tre egna kedjor för att bredda laget. Försvaret har lite att jobba på fortfarande dock och Mrazek är långt från bra. Man kommer kunna slå hårt mot sämre lagen i år men möter man ett lag som har en spets som Penguins eller Tampa kommer det bli otroligt svårt för Canes kan jag tro.

Sen hade vi även ett spel på Red Wings och Ö 5.5 i matchen och det senare gick in mot slutet tack vare ett empty net goal, men jag är fortfarande otroligt besviken på hur Red Wings spelade igår. Och då spelade Red Wings riktigt bra för att spela på bortaplan och piska Kings spelmässigt sett till corsi och skott det är inget många lag gör den här säsongen så överraskande för mig att se Red Wings lyfta sig från botten sådär och agera som ett lag där man har ett bra spel. Problemet visade sig ganska snart in på Period 2 att laget helt saknar målskyttar och det är som att se ett helt lag av playmakers där ingen kan göra det där sista som spelare som Kovalchuk, Kopitar och Toffoli skulle kunna göra och gjorde för Kings. Så den lossen ser jag som lite värre än vanligt.

Carolina Hurricanes

Här ska man verkligen inte luras för a tt Canes förlorade mot Islanders med 2-1. Canes gjorde en av sina bästa matcher på länge mot ett otroligt svagt Islanders men hade extrem otur och kunde gjort 5+ mål här och Islanders ska vara otroligt tacksamma att siffrorna inte blev värre här. Jag vet inte om spelbolagen ens har koll på att Carolina gjort tre stycken riktigt bra matcher hittills och vi kan ju börja med att snacka om matchen man gör mot Jackets där man på bortaplan mot ett topptippat Jackets går in och är bättre laget i stort sett hela matchen och en grining Coach Torts i Jackets är absolut inte nöjd efteråt.

I natt lyckades Canes även göra en otroligt fin comeback mot Rangers där man ligger under 0-2 och bara kör över Rangers som en pansarvagn och stackars andramålvakten i Rangers hade inte mycket till försvar framför sig där Rangers visade sitt rätta jag och var snäppet sämre på allting och det laget ska vara glada att man lyckades ens göra över 2 mål den matchen. Jag hade varit helt såld på Carolina om inte det varit så att man behövt se Mrazek i kassen hela tiden för jag kan ju säga direkt att det kommer inte bli något slutspel för Canes med honom i kassen om han inte höjer sig avsevärt. Försvaret hade en dålig match mot Rangers men har sett bra ut annars, men hade velat se mer av Dougie Hamilton. Tappet på Hanifin märks inte av. alls.

Vancouver Canucks

Man kan inte sluta undra om inte Canucks värderas efter antalet mål dom lyckades göra i sina två matcher mot Flames. Här har vi ett Canucks som konstigt nog blivit lite hypade bara för att vi har en svensk som lyckas gå in och göra lite mål på ett Flames som gjorde bort sig flertal gånger och praktiskt taget gav Canucks alla dessa hål utan att dom överhuvudtaget förtjänat några. Om vi ska backa bandet lite och kolla på deras första match där man lyckades vinna 5-2 mot Flames och rubrikerna smattrade på twitter som vanligt. Men det roliga här är att Flames spelade ut detta svaga Canucks så det heter duga och i tredje perioden hade Canucks knappt ett läge. Ser man xGF statsen i den matchen som förväntades Canucks göra 2.61 mål men lyckades peta in hela 5st som va långt över rimligt sett till deras målchanser. Att dom lyckades vinna här var mer Flames förtjänst än att Canucks skulle åstadkommit något bra.

Vidare till andra matchen mot just samma lag och här kan man tro att Canucks skulle skärpa till sig? Men nej såklart inte utan Flames vann alltså den här matchen med 7-4 och som vanligt är Canucks värdelösa i Period 2 och 3. Man hade övertaget i stort sett hela matchen här och Canucks hade ingenting att komma med och istället för kritiken mot deras försvar så kunde det enkelt mörkas med namnet Pettersson... ja, han som lyckades göra lite mål men förlorade matchen ni vet. Sett till xGF den matchen så förväntades Canucks göra 1.95 mål men fick alltså in igen 4 och långt över förväntan. Man var också riktigt dåliga i 5v5 och jag ser Canucks som ett bottengäng just nu.

Speltipset

Ska hålla mig lite kort här då motiveringar står i texterna ovan men här ser jag ett värde på Carolina helt klart och närmare bestämt -0.5 (FT) om man kan plocka till närmare 2.00. Om bara Canes målvakt spelar på en rimlig nivå så ska inte Canucks ha mycket att hämta här när man dessutom har en nackdel pga bortaplan. Canes har bevisat att man varit ruggiga i tre matcher medans Canucks har bevisat att Pettersson är bra och att man ska hamna i botten3 även i år.

  • Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks
  • Carolina Hurricanes -0.T (FT) 1.99 (1.83+)
  • Feelbet och Unibet
  • NHL
Highlights från lagens senaste matcher


Föj mig gärna på twitter där jag går under namnet @PLUSNHL där speltips postas dagligen och länkar till inläggen kommer så fort jag släpper dom samt viktig info kring spelen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.