Speltips: Jackets jagar förstaplatsen

Det startade som en uselt natt igår när Tampa föll ihop mot Coyotes och det var 4U redan där. Det räddades mot slutet lite när Wild och Jets kunde säkra vinster i fulltid. Men efter en bra vecka så var det väntat att en sådan natt skulle komma. Efter gårdagens rejäla omgång väntar endast ett fåtal matcher inatt så det blir mindre att välja mellan.

Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs

Nattens bästa match är mellan Jackets och Leafs där Jackets tar emot ett slutspelsjagande Leafs som gästar Jackets hemmaborg Nationwide Arena. Det är två lag med riktigt bra form som möts och båda lagen har riktigt fin statistik på deras 6 senaste matcher. Jackets har endast förlorat 1 match på deras 6 senaste matcher och har dessutom vunnit 4 på bortais, vilket är en stor bedrift. Det är inga topplag Jackets har mött precis men man har genomfört alla matcher med övertag i varenda match och Jackets tre toppkedjor levererar konstant.

Leafs har 4 vinster på deras 6 senaste matcher och har faktiskt levererat några riktigt fina vinster som när man slog Tampa med 0-5 på bortaplan och vann 4-2 mot Boston. Just matchen mot Boston tycker jag var lite tur med tanke på alla utvisningar som alltid gick i Leafs fördel, men att hålla ner Boston på 2 mål och vinna är väldigt starkt. Men Leafs är ju inget superlag direkt utan efter man gjort en bra match kan man direkt gå och spela en riktigt usel match från ingenstans. Jag såg deras match mot Florida där man förlorade med hela 7-2 och det var ren misär från början till slut. Direkt efter den matchen så trampade man över Tampa med 0-5 på bortaplan. Leafs har en hög nivå och många spännande spelare men laget känns inte redo än och ofta släpper man in riktigt onödiga mål och defensiven känns inte stabil flera matcher i rad utan det är väldigt hackigt i Leafs resultat.

Jag ser Jackets om ett mer stabilt lag som dessutom är riktigt svårslagna på hemmaplan och har där 26-9-1 den här säsongen. Jackets säkrade sin slutspelsplats igår och kan pusta ut och slippa stressen. Men man är också på tredjeplats i ligan och är endast 2 poäng efter förstaplatsen med 1 mindre match spelad. Jackets kan alltså gå upp till en förstaplats och motivationen och viljan finns där. Skadan på Wennberg är ju en förlust för Jackets men det är ingen dålig spelare man plockar längre upp i kedjan utan Gagner har haft en riktigt bra säsong och har fått spela mycket powerplay också. Coachen har kastat om kedjorna lite och jag såg att Foligno var nere i tredjekedjan sist, och det visar vilken bredd Jackets har ändå på sina kedjor.

Jag tycker Jackets har ett stort övertag här och det finns inte på kartan att jag skulle börja spela på Leafs när jag inte vet vart jag har laget. Oddsen vi får på Jackets är också relativt bra och det är något jag inte förväntade mig vid oddssläpp. Kollar vi inbördes möten så har det varit ren slakt av Jackets då man sopat banan med Leafs nästan alla gånger.

Jackets ML @ 1.74 2.5/5U Coolbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt