Speltips: AVANGAR - Gambit

AVANGAR är ett helt fantastiskt lag faktiskt. De är verkligen ett lag som aldrig ger upp. Laget är fyllt med talanger som tillsammans skapar en balans man sällan skådat, speciellt i ett så ungt lag som detta. Idag lyckades man ta sig till final i Adrenaline Cyber League när man slog Virtus Pro med 2-1 i kartor. Det såg faktiskt bra ut med diverse dippar emellanåt, tänker mest på Train där man förlorade 16-3. Det var egentligen inte så att AVANGAR slutade att fungera utan Virtus Pro spelade faktiskt väldigt bra och spelade helt och hållet ut AVANGAR. Visst, Avangar vann inte sina dueller individuellt men de hade inte rätt positionering heller i majoriteten av rundorna och tappade många lägen pga detta.

Om man nu ska säga att detta beror på att dom är dåliga så tycker jag man har helt fel. AVANGAR är trots allt ett ungt lag och ett ganska oerfaret lag. Man har inte varit på många LAN och har heller inte varit i toppscenen mer än ett fåtal gånger. Detta event är ett av dessa topp-event som man deltar i. Erfarenheten och rutinen från dessa event är väldigt liten och det gör att man inte alltid är fullt bekväm både mentalt och fysiskt och har således lätt för att göra bort sig. Det är en enorm psykisk påfrestning att prestera på LAN för många spelare och AVANGAR bör inte vara ett undantag.

Däremot gjorde man en bra match i sin helhet. Man vann Mirage, som är deras bästa karta, totalt överlägset med hela 16-3. Efteråt, som tidigare nämnt, fick man se sig överkörda av plogen på Train där siffrorna även där skrevs till 16-3. Sist, men inte minst, så fick man spela Cache, en karta man är van vid att spela och som Virtus Pro faktiskt inte alls är lika bra på nu som förut. Där gick man in och startade bra, för att sedan tappa lite, för att sedan hämta tillbaka igen och tillslut vinna med 16-13. Det blev en fin prestation för laget, en fin boost för självförtroendet och ett bra godkännande för lagets status.

Om en vecka ska man bege sig till Starladder i Ukraina. Mer eller mindre hemmaplan tillsammans med Gambit och NaVi. Okej, inte direkt, men ni fattar grejen. Hit kvalade man sig genom att vinna Starladder CIS-Qualifier efter att ha slagit Gambit i finalen med 2-0 i kartor. Ironiskt nog så blev Gambit två veckor senare inbjudna till just detta eventet vilket fortfarande får en att skratta.

Detta är precis vad AVANGAR vill. En plats i finrummet. Bra lag dyker upp på detta eventet och detta är precis den sorts motstånd som AVANGAR vill och behöver möta för att kunna bli ännu bättre. Man ses definitivt inte som en favorit i någons ögon och med all rätt så ska man inte vara det eftersom att antalet event som detta laget besökt är väldigt limiterat och att många vet om att detta laget trivs bättre hemma än borta. Men lyckligtvis, så finns där alltid tid för förändring.

Starladder spelas i med ett Swiss-format vilket innebär att man behöver tre förluster för att åka ut. Ännu roligare är det att alla matcher spelas i BO3, dvs bäst-av-tre kartor. Alla lagen spelar i en grupp och topp-8 går vidare till slutspel. Ganska klara regler med andra ord. Här tycker jag AVANGAR har en bra fördel att faktiskt skrälla till sig en slutspelsplats om de får det perfekta motståndet.

Det är faktiskt så också att de har fått det perfekta motståndet, iallafall i första omgången, denna gången. På andra sidan i detta mötet står Gambit. Detta Gambit som precis åkt ur Dreamhack Open Tours efter att ha förlorat mot North med 2-1 i en match man ska vinna och detta Gambit som inte alls har varit sig likt sedan Zeus lämnade. Man saknar, återigen, en tydlig ledare som kan styra och ställa med dessa talanger och få dom dit han vill och på så sätt utnyttja deras individuella förmågor till punkt och pricka.

Nu, har man inte det. Man har faktiskt ingen ledare. Detta är tredje bytet man gör nu när Dosia ska gå in som IGL med omedelbar verkan. Detta menas med att, i skrivande stund när dom spelar på Adrenaline Cyber League, så ska Dosia styra och ställa med detta laget. Innan dess hade man Seized och Hobbit på denna positionen och det lyckades inte alls. Ingen av dom är heller en ledare så det är inte speciellt konstigt att det inte fungerade.

Hur ska detta egentligen gå är den stora frågan. Visst, Dosia är ganska dominant och en väldigt erfaren spelare men hur ofta har han egentligen styrt och ställt i ett lag? Hur ofta har han varit den personen som alla andra spelare i laget ska förlita sig på att ta rätt beslut? Inte ofta. Ännu värre är att detta är ett väldigt tydligt tecken på att ingenting står rätt till i detta lag och att man nu gör precis allt för att hitta tillbaka.

Kanske kan detta bli någonting med Dosia som IGL. Kanske kan han hitta något som ingen av de andra har hittat och få detta, egentligen, väldigt fantastiska Gambit på fötter igen. Chansen är dock inte så stor. För nu, när han ska ta denna rollen, så kommer också hans individuella prestation att påverkas rätt enormt. Detta kommer leda till att man är nere på 3 spelare som kan ha en impact i laget eftersom att seized fortfarande inte kan leverera.

AVANGAR har gjort det förut och kan göra det igen. Denna gången är det andra bullar. Denna gången är det på LAN. Med en bra prestation på Adrenaline Cyber League en vecka innan detta eventet och med detta fantastiska projekt som dessa unga spelare just nu är en del av och med de tydliga problemen vi ser i Gambit, så behöver det inte vara så svårt i slutändan.

Det finns faktiskt en bra chans att AVANGAR kan vinna denna matchen.

Speltips: AVANGAR ML

Liga: Starladder

Bolag: bet365

Units: 2/5

Odds: 3.75

Spelstopp: Måndag 28 MAJ 15:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.