Speltips: SK - Gambit

Det blev inte riktigt som man tänkt sig när Spirit skulle möta Virtus Pro. Matchen ställdes in pga tekniska problem och den skyldiga till detta är än så länge oklart. Vad som däremot är klart är att matchen flyttas en vecka framåt och istället blir spelet void. Rätt tråkigt faktiskt, men matchen kommer bli av ändå. Återstår att se om vi får liknande odds även då.

Adrenaline Cyber League kickar igång imorgon. SK, Gambit, AVANGAR och Virtus Pro ska göra upp om $100.000 där vinnaren får $65.000 av den totala potten. Min vinnare för eventet är nog ganska klar - SK ska ha detta. De behöver det mer än någon annan och är definitivt det laget som står som favorit i allas ögon och med all rätt. Laget har varit nere i en svacka en bra period och behöver studsa tillbaka omgående för att inte falla ner för djupt i det svarta hålet.

För det är så att SK faktiskt är fruktansvärt bra. TACO har lämnat och in har Stewie2k kommit. Coldzera har gått över till att IGL'a på vissa kartor och FalleN har tagit en mer aggressiv och individuell position i laget. Coldzera i sig har dippat men en spelare som honom kan man aldrig räkna bort. Där finns alldeles för mycket som är bra med den killen för att han ska falla bort en längre period.

Stewie2k fyller en roll som inte är enkel. TACO spelade en väldigt intressant men även icke-tittarvänlig CS. Hans jobb var helt enkelt att öppna upp banan som T och låta Coldzera gå ut och röja undan och vinna rundor åt laget. Som CT satt han ensam på en site och höll utkik tills det blev kalabalik. Ganska enkel CS egentligen men hans impact för laget var väldigt stor. Det märks framförallt nu när han inte längre finns i laget. Där blir för många rundor som går till spillo pga dålig positionering och dålig kemi. Spelarna vet liksom inte riktigt var dom har varandra.

Mycket av detta kommer ner till kommunikationen också. Det är nämligen så att det är fyra brasilianare och en amerikan i laget. Alla brassar kan inte engelska och detta gör att vissa moment, framförallt de mest intensiva och stressiga, blir förödande ibland. Kemin mellan de fyra brasilianarna är inget att leka med, de vet var de har varandra, men att få in Stewie i detta lagarbetet har visat sig vara svårare än vad dom trott. De har en del att jobba på fortfarande.

Något som är intressant är hur pass bra de blivit på kort tid. Notera nu att de fortfarande är dåliga jämfört med topplagen men deras spel och deras kommunikation på banan har ökat markant sen Stewie joinade och kan helt enkelt bara bli bättre med fortsatt hårt arbete. Är det något man också vet så är det just det som alla dessa spelare har gemensamt - nämligen hårt arbete.

Deras svagaste sida är T-sidan, dvs den offensiva sidan. Det är lite för mycket komplicerat spel som syns och det beror också på att de är vana vid att spela exakt så. Med Stewie i laget fungerar det inte på samma sätt eftersom han inte pratar samma språk som dessa herrar. Detta gör att många rundor får motsatt effekt till vad de från början skulle få och istället klappar laget ihop. CT-sidan i sig är egentligen den sidan som borde lida mest men som faktiskt är riktigt roande att kolla på. De har satt ut positioner som varje spelare har och roterar helt perfekt. Kan de få igång sin T-sida ovanpå detta så kommer de att vara ett oerhört farligt lag att räkna med framöver.

Detta eventet är enbart för att förbereda sig inför kommande Starladder event som kickar igång nästa vecka. Man är definitivt på detta eventet för att vinna men fokuset ligger på att få igång spelet och få tillbaka självförtroendet. Det bästa sättet att göra det på är att våga och visa att viljan fortfarande finns där. Eventet som spelas imorgon är ett perfekt event att gå igång på. Tre andra lag som inte är i närheten av deras skicklighetsnivå, både som lag och individuellt, står på andra sidan. Detta ska vara SK's playground med andra ord. Detta ska vara eventet där laget hittar tillbaka och där laget hittar nyckeln till sin framtida framgång.

Imorgon möter man Gambit i första matchen. Förlorar man den är man ute så det är inget snack om saken att man bör vara, och vill vara, förberedda till max på detta. Gambit är nämligen inte samma Gambit som vann förra Majorn. Tittar man på spelare så är man enbart en spelare kort men denna spelaren var den som gjorde att Gambit faktiskt vann den största turneringen i spelet. Denna spelare har man försökt fylla i med Seized från NaVi men han är inte alls en spelare av Zeus kaliber, mentalt eller individuellt, och är egentligen mest ivägen. Han är långt från sin storhetstid och har aldrig varit en direkt ledare.

Zeus var nämligen ledaren. Hans uppgift var att lyfta varje spelare individuellt och skapa ett superlag av detta, och det lyckades han med. När han lämnade så föll laget ihop och har sedan dess inte hittat tillbaka. Hans påverkan på detta laget var helt sanslös och det syns så himla tydligt just nu. De saknar allt vad gäller ledarskap och har mer eller mindre ingen aning om vad dom håller på med ute på banan. Inget ledarskap, inga fancy taktiker och inga som helst möjligheter till att stå upp finns längre.

Kommer dessutom från ett riktigt uselt event nyligen där man förlorade mot North i semifinalen med 2-1. Ingen vacker syn och definitivt en vinst man skulle haft om man hade velat prestera. Inget ont om North i sig men om Gambit spelar upp till sin nivå så vinner man den matchen. Laget är ur form helt enkelt. Där finns inte mycket som talar för detta laget i detta tillstånd.

Tycker där finns bra värde på SK imorgon. Detta bör vara eventet man kommer igång på och som man bygger vidare på inför kommande event. Mot ett Gambit som inte är i ett bra tillstånd ska man ha mycket bra chans att vinna. Komfortabelt också. Detta är SK's chans att studsa tillbaka och jag vill tro att dom tar den.

Speltips: SK -1.5 (2-0)

Liga: Adrenaline Cyber League

Bolag: Betsson

Units: 2/5

Odds: 1.90

Spelstopp: ONSDAG 17:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.