Speltips: Kinguin - KPI

Imorgon kickar ESL Pro League igång i Dallas. Hela 16 lag ska göra upp om en nätt prissumma på totalt $750.000 vilket är ganska enastående. Ett riktigt grymt event har vi framför oss med många bra lag och där kommer dyka upp ett och annat spel i både spelboken och som inlägg här på sidan.

Men det är imorgon. Idag spelas Adrenaline Cyber League kvalet och vi är framme i semifinalerna. AVANGAR ska möta Quantum Bellator Fire och Kinguin ska möta KPI Gaming. Ska endast finnas två klara vinnare i dessa mötena som sedan ska mötas i finalen och göra upp om sista platsen till eventet där dom kommer få möta Gambit, SK och Virtus Pro och göra upp om $100.000.

Mitt fokus riktas i matchen mellan Kinguin och KPI där jag inte kan se hur KPI ska kunna ha en chans mot ett så sammansvetsat och energiskt Kinguin som vi ser nuförtiden. Fine, att man tappat MiCHU som var deras bästa spelare men man har samtidigt fyllt det tomrummet med mer rutinerade och skickliga TAZ från Virtus Pro. Även om nu denna herre är till åldern och inte alls presterar som han gjort förut på toppnivå så räcker hans erfarenhet, rutin och skicklighet till gott och väl på denna nivån han spelar i nu.

Kommer nyligen från ett event i Polen där man tog sig till final för att sedan förlora mot AGO med 2-0 i en match som helt ärligt kunde gått lite hur som helst. Nu blev det ju brakförlust men man kan ändå ta med sig en del gott från matchen. Spelet Kinguin hade var bra men de fick inte den utdelningen man hoppades på och föll ganska klart tillslut även om resultaten var ganska nära. AGO är ju trots allt det bästa laget från Polen nuförtiden och att vara Kinguin och förlora mot AGO är inte riktigt hela världen trots allt.

Finns en del gott att ta med sig därifrån som man kan bygga vidare på. Turligt nog har lagit inte rest något nämnvärt. Eventet var som sagt i Polen och vi har inget trötthetssyndrom att fundera över gällande laget. Fokuset har riktats om till detta event och här ser man nog en bra chans att gå vidare framåt. De har en bra grej på gång detta Kinguin och man ser faktiskt rätt bra ut nuförtiden efter en lång tids frågetecken kring lagets form och mentalitet.

Med TAZ i laget har man fyllt ett tomrum och nu ser det ut att finnas lite hopp igen. Allt denna människan bidrar med är något alla lag behöver. Han bidrar med allt från en positivt attityd till att lyfta de mindre erfarna grabbarna till deras fulla potential. Det är få spelare som har den egenskapen och han är garanterat en av de bättre på just det.

Tittar man på skicklighetsnivå så är Kinguin klart bättre både individuellt och som lag gentemot KPI. Man har spelat ihop länge, vet varandra in och ut och har den kemi som behövs för att kunna komma någonstans. Map poolen är bra även den och man har en del kartor man trivs på och som man kan spela. Dessutom har man ju även TAZ, återigen, som kommer in med sin erfarenhet och höjer laget till ytterligare en nivå vilket enbart gör detta laget bättre.

KPI ska inte ha så mycket att säga till om här. En blanding mellan ryska, portugisiska och spanska spelare skriker inte kemi och kommunikation en lång väg tyvärr. Resultaten visar det också. Har visserligen, mot alla odds, lyckats ta sig till semifinal i detta eventet efter en vinst mot Spirit men i all ärlighet så tror jag inte Spirit tänkte sig för speciellt noga den dagen. KPI vann och med all rätt så gjorde man ett bra jobb men Spirit presterade inte till sitt bästa den dagen.

Resultaten i sig säger samma sak. Har visserligen inte spelat många matcher, officiellt, den senaste tiden och har heller inte haft samma spelare överallt men förlusterna är rätt övertygande. Klarar man inte av att slå lag som Fragsters, Nexus eller Valiance så ska man inte ha en möjlighet att plocka ner Kinguin heller. Tror helt enkelt deras saga tar slut här.

Speltips: Kinguin -1.5 (2-0)

Liga: Adrenaline Cyber League

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 2.12

Spelstopp: MÅNDAG 20:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt