Speltips: Gambit - Astralis

ECS är i slutspurten när det endast återstår ett fåtal matcher kvar i vad som ska bli avgörande för vilka lag som tar sig vidare. Fyra platser finns till godo och det är endast ett lag i skrivande stund som är klara för finalerna. Detta laget är Astralis som toppar listan på hela 45 inspelade poäng med 15-1 i W/L vilket är oerhört imponerande.

Med andra ord så har Astralis ingenting att spela för idag. Man är klara, sedan en tid tillbaka, för finalerna och det finns ingen chans att något lag går om dom för första platsen så den enda anledningen man överhuvudtaget vill ge allt i matchen idag är för att hålla formen under kontroll framtill ESL Pro League finalerna i Dallas i nästa vecka och/eller fina till statistiken ännu mer i ECS-ligan.

Gambit har egentligen inte överdrivet mycket att spela för heller. Har två matcher kvar att spela, vilket är mot just Astralis, som kan ändra förutsättningarna lite grann för dom. Vinner man dessa två kniper man ihop 24 poäng vilket leder till en slutspelsplats men tittar man på de andra lagen som slåss om dessa platserna samt antalet matcher de har kvar och poäng de har inspelade just nu, så finns inte chansen för Gambit. De har heller ingen vacker +/- statistik vilket gör det hela tråkigare.

Det man däremot kan spela för är en nättare summa på $15.000 som femteplatsen ger en, istället för hälften som plats åtta ger som man sitter på nu. Detta är en ganska fin morot om man får vara ärlig och kan vara något att sikta på efter en ganska dålig start på året med det nya laget.

Kan även vara läge att fina till formen ordentligt eftersom man ska på Dreamhack Tours om lite mer än en vecka och ett styrkebesked redan här är en bra start på mentaliteten och skräcken i motståndarna.

Laget i sig har också en ganska trevlig form med vinster över Mousesports gånger två just igår vilket är ett fint styrkebesked. Man börjar komma igång lite igen efter en turbulent start och ser allmänt bättre ut. Möter också ett Astralis som är precis ett sådant lag man vill knäppa till på näsan och visa vad man går för emot.

Ett, i mina ögon, positivt besked är att man spelar utan seized idag då han är sjuk. Egentligen är det ologiskt att vara positiv över det då denne herre är deras IGL men han har inte varit bra på evigheter. Istället kommer man spela med stand-in precis som man gjorde igår när man använde ANGE1 mot Mousesports och vem det blir i nuläget finns det ingen information om. En rätt klar grej är dock att det inte blir någon som är sämre än seized, förutsatt att man inte drar in en coach i bilden, men vem det blir är som sagt en gåta.

Hur jag än vrider och vänder på det, med all information tillgänglig, så tycker jag ändå inte att Gambit ska vara så långt ifrån favoriter som dom är. Laget är faktiskt bra och de har mycket att spela på och för. Astralis har heller absolut ingenting att spela för mer än att hålla igång en form och då brukar det bli misstag. Dessa matcher brukar bli lösa. Ofta man ser betydelselösa matcher gå underdogens väg och denna matchen behöver inte vara ett undantag.

Två bra kartor ser vi för Gambit idag också. Min gissning är att de plockar Train vilket är deras eget kartval. En karta de har bra historik på och som de har ett bra spel på. En karta där man kan överraska ett rätt omotiverat Astralis.

Speltips: Gambit ML Map 2 (Train)

Liga: ECS EU

Bolag: bet365

Units: 2/5

Odds: 4.33 (finns till 4.26 hos Pinnacle)

Spelstopp: TORSDAG 20:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt