Speltips: TyLoo - Valiance

QI Invitational står på agendan. Grupp ett är avklarad där AGO och GODSENT är vidare till slutspelet där vinnaren får en stor del av $75.000. Imorgon spelas matcherna i grupp två där vi har TyLoo**, Valiance, Eclipse och BIG tävlandes mot varandra. Redan här tycker jag helt klart att TyLoo** ska ha en bra chans att ta sig vidare ur gruppen. Laget är så pass bra. Lär nog bli en intressant turnering att följa.

TyLoo är Asiens bästa lag, utan tvekan. De är hästlängder före alla andra, även om de lyckas förlora mer frekvent nuförtiden mot sämre motstånd som MVP. Man har nära nog de bästa spelarna från hela Asien i laget, möjligt att man saknar en del firepower i fancy**1 och Attacker men man fyller ut det med spelare som xccurate och BnTeT. Faktum är ju att BnTeT blivit lagets, överlägset, bästa spelare med en helt sanslöst saftig rating på 1.29**. Det är sällan han inte presterar och det kvittar bokstavligt talat vilket motstånd man möter egentligen.

Något TyLoo är kända för, och alltid har varit, är deras unika spel. Även om man bytt bort en del spelare och fått in nya så sitter ändå kärnan kvar och således det effektiva spelet. Man har ett väldigt intressant spel helt enkelt. Aggressiva takt kombinerat med en oerhörd struktur gör detta laget oerhört farligt mot vem som än står på andra sidan. Kombinera detta ytterligar en gång med kvalitén på spelarna och du får ett riktigt farligt lag.

Nackdelen med ett sånt här lag är att de är lite för oerfarna mot bättre motstånd, framförallt EU, även om de spenderat mycket tid på LAN mot just detta. Man har fortfarande lite problem när det gäller att göra rätt beslut vid rätt tidpunkter och det är ganska ofta man slarvar bort både rundor och vinster man inte skulle förlorat egentligen. Tur är, så händer det mer mot bättre motstånd än sämre vilket är något man får vara glad över.

Till denna turnering är man nog rätt taggade. En perfekt turnering att faktiskt studsa tillbaka på sedan man åkte ur Dreamhack Marseille mer eller mindre direkt. Ingen bra turnering för dom och de har nog funderat en och en annan gång på deras prestation och vad som faktiskt gick fel. Till denna turneringen kommer man mer förberedd och motiverad. Laget har stannat i EU sedan Dreamhack Marseille och har säkerligen fått en del pracc mot bra EU-lag för att hamna rätt formmässigt.

Lagen man har i gruppen ska inte vara ett för stort problem. BIG är väl de största motståndet sett till både lag och spelare men på rätt karta och rätt tidpunkt har man även detta laget. TyLoo är helt enkelt mycket bättre och mer strukturerade än vad de andra lagen i gruppen är och man bör faktiskt komma ut på toppen här. Perfekt turnering att studsa tillbaka i som sagt. En vinst i bagaget här och man i bra form till IEM Sydney som går av stapeln i början på Maj.

Valiance har helt ärligt börjat prestera ordentligt den senaste tiden. Man lyckades kvala sig till Dreamhack Marseille som får ses som något ouppnåligt efter att ha besegrat Heroic i decider matchen. Väl där, gick det absolut rent åt helvete, det med all rätt. Mousesports och SK i gruppen gör inget lätt för någon. Man fick heller inte spela den kartan man är absolut bäst på, vilket är Inferno efter att både Mousesports och SK bannat kartan. Således, hade man inte mycket att komma med och föll ganska fort. Det visades prov på skicklighet men bristen på erfarenhet och LAN-miljö gjorde jobbet rätt svårt för Valiance.

Bristen på erfarenhet och rutin, bristen på LAN-miljö och överlag bristen på matcher mot bra motstånd är ofta något som präglar ett lag som precis fått smaken av de bättre eventen. Detta brukar leda till att man inte når upp i de nivåerna som krävs och således påverkar prestationen rätt enormt. Det blir enbart svårare när man möter tuffa lag, taktiska lag och lag som man inte har mycket att gå på, som TyLoo.

Map poolen är rätt okej. Inferno är deras bästa karta följt av Cache, därefter är det rätt splittat mellan Mirage, Nuke, Train och Cobblestone. Overpass spelar man inte alls och således är den uträknad. Dessvärre är det så att man är avsevärt bättre på Cache och Inferno vilket gör att de andra kartorna blir lidande. Får man inte dessa kartor mot TyLoo så är man nog väldigt illa ute redan från början. Tur för Valiance så är TyLoo ganska slarviga i sin map veto, ungefär för att de anser sig vara tillräckligt bra på alla kartor typ, vilket gör att det faktiskt kan bli en fight på någon av Valiance bättre kartor.

Det tråkiga för Valiance är dock att de inte har mycket information om hur TyLoo spelar på någon av kartorna. De vet heller inte hur bra TyLoo faktiskt är på dessa kartor, även om det inte är någon av deras bästa. TyLoo brukar att gilla och spela sådana kartor men har på senare tid växlat över till mer taktiska banor som Overpass. Med det sagt så spelar de fortfarande dessa kartor och lär inte ha ett problem med att städa undan Valiance när det gäller.

Cache och Nuke kommer nog bannas bort med bums för TyLoo. Spelar man det smart så plockar man bort Inferno som sista karta och tar denna matchen till Mirage eller Train där man ska ha övertaget. För Valiance del gäller det att få bort så många kartor som möjligt som TyLoo är bra på. Dessvärre blir det lite svårt efter att man bannat Overpass då resterande kartor är rätt tighta.

Tittar man på denna match så ska TyLoo aldrig vara underdogs. Det finns liksom inte på kartan. Man är ett bättre lag, utan tvekan. Bättre map pool, bättre spelare, bättre som lag och man har den erfarenheten och rutinen från LAN-miljö som krävs för att prestera. Ser man till kartor så är där också en klar fördel till TyLoo. Tycker TyLoo ska ha en klar fördel att vinna denna matchen.

Speltips: TyLoo ML

Liga: QI Invitational

Bolag: Pinnacle

Units: 3/5

Odds: 2.01

Spelstopp: ONSDAG 10:30 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.