Speltips: LDLC - Nexus

Dreamhack Marseille är avslutat och Astralis är tillbaka i toppen och ser verkligen bättre ut än någonsin. Spelarna ser ut att ha hittat helt rätt med varandra och alla är på toppen av sin individuella nivå. Detta ledde till att man körde över nära nog allt motstånd hela vägen genom hela turneringen och därmed slutade på förstaplats med $100.000 extra i banken. Riktigt bra styrketecken inför kommande events, speciellt nu när IEM Sydney är precis runt hörnet.

Idag är där inte alltför mycket på agendan. Imorgon rullar nästa event igång men även toppens onlineligor som ECS och ESL Pro League vilket är ett fint tecken på att sommaren är här. Lär bli en del fina fighter och en del bra spel denna veckan vill jag tro. Finns, som tur är, fortfarande en del spel idag och en jag fasnat för är LDLC - Nexus som går igång 19.30 ikväll.

LDLC försökte jag mig på i förra veckan och det gick inget vidare. Det ser fortfarande katastrofartat ut i detta laget. Där finns verkligen ingen glöd och heller ingen vilja inom laget vilket är så sjukt sorgligt. Man har ett riktigt bra lag egentligen, definitivt ett lag som ska kunna förstöra dessa mindre bra lag. Men någonstans går det inte vägen. Spelarnas självförtroende och mentalitet är körd i botten och man rankar sig själva som riktiga loosers som inte har och göra i toppen.

När man heter LDLC och har spelare som Maniac och DEVIL och möter lag som QBF, Singularity och EURONICS och förlorar samt knappt vinner så tror jag inte det känns så jättebra i laget. Det är trots allt bra spelare med en hel del rutin och erfarenhet man har med sig i laget kombinerat med några av frankrikes bästa individuella spelare, när dom är i på gång. Just nu, är man ju ingenstans i närheten och man har inte varit det på flera månader.

Största problemet är ju att Ex6tenz lämnat, som tidigare nämnt. Han styrde och ställde, micromanagade och höll koll på varenda spelare jämt och ständigt vilket i sin tur gjorde att spelarna, av någon anledning, kände sig mer komfortabla och kunde prestera. Nu har dom ingen som säger åt dom vad dom ska göra och då fungerar dom heller inte. De vet längre inte hur de ska ta varje runda som går, de vet inte hur de ska få sina motståndare off-guard och de vet inte hur de ska hantera svåra situationer. Allting går mer eller mindre enbart åt fel håll för laget.

Hade detta varit ett par månader sedan så hade jag aldrig tvekat om vem som skulle vunnit. Förut var man ett lag man kunde lita på, ett lag som alltid skrällde mot bättre lag och vann mot sämre, ett lag som alltid ville ge allt. Nuförtiden, vill man ingenting överhuvudtaget. Allt ser väldigt dött ut och den här glädjen av att spela är så långt borta. Ser lite ut som man hamnat i någon sorts depression hela laget, det är verkligen förödande att se. Nu är man enbart det laget som skräller ibland men absolut aldrig går att lita på, speciellt inte mot sämre motstånd i sämre ligor.

Gällande kartor så är man glad i att spela allt och inget. Har Nuke som favoritkarta fortfarande men får inte spela den så ofta. Presterar bra som CT överlag men som T viker det sig, på alla kartor. Har en vana att spela Inferno också vilket är en karta laget kan spela men inte vinner på. Gillar helt enkelt att slänga en veto i sin motståndares fördel istället för sin egen, antagligen pga stolthet.

Nexus är som de alltid är. Fast någonstans i mitten, presterandes på sin egna nivå fram och tillbaka och kommer ingenvart. Däremot fortsätter de alltid att spela och lägger liksom inte av bara för att det går dåligt. Lyckats hålla formen någorlunda fin nu när de har 3/5 vinster på sina senaste 5 matcher. Har lyckats vinna över rätt okej lag också, i deras mått mätt och ser faktiskt rätt bra ut nuförtiden vilket är glädjande.

Spelar en hypad CS. Snabba beslut, snabba avslut, mycket pang-pang. Fokuserar inte alltför mycket på avancerade taktiker utan de försöker göra det så lätt som möjligt för sig och öppna upp spelplanen med deras individuella förmågor hellre än deras förmåga som lag. Både gott och ont.

Har en vana att använda sig av stand-ins rätt ofta vilket är förbryllande. Som tur är så känner alla dessa grabbarna varandra väldigt bra och resultaten brukar inte lida alltför mycket när detta sker. Spelar och gör bra ifrån sig rätt ofta på samma kartor som Cache, Mirage och Cobblestone men även Overpass emellanåt. De kan spela en del kartor. Kärnan är väldigt sammansvetsad och skriker kemi men de lyckas rätt ofta köra med en stand-in pga olika anledningar.

Detta påverkar dock inte laget så hårt som man kunde tro. De väljer som sagt spelare de känner till och vet vad dom går för. Blir inte sämre när de pratar samma språk heller. Dessutom försöker de hålla sig till "sina" kartor vilket underlättar när man pratar spelplan och taktik och gör det på så sätt rätt enkelt för den femte att anpassa sig till deras spelstil.

Nexus är inte ett bättre lag än LDLC generellt men däremot är dom helt klart ett lag som kan nypa till LDLC i nuvarande form. Ett LDLC som är så långt ifrån vad dom var förut, ett LDLC som slarvar väldigt bra med sin map pool och veto, ett LDLC som inte alls är taggade på någonting längre. Nexus hör hemma i dessa ligorna och trivs rätt bra där. De vet vad dom själva går för och vad dom kan bidra med och detta LDLC skrämmer nog inte dom något nämnvärt.

För hög skrällchans här och att få så bra betalt som man får i nuläget är för bra för att missa.

Speltips: Nexus ML

Liga: GOCASE Challenge

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 2.67

Spelstopp: MÅNDAG 19:30






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.