Speltips: Liquid - Gambit

Dreamhack Masters kickar igång den 18e April vilket i min kalender är nästa vecka på onsdag. Denna gången sker eventet i Marseille och hela turneringen är verkligen fylld med stjärnlag, förutom Valiance, även om det ska bli kul att se det laget lira på LAN mot de bästa också.

Eftersom att det är ett par dagar kvar och oddsen redan varit ute ett tag känns det rätt klokt att hugga några av dessa då där faktiskt finns en del värde fortfarande.

Liquid har nyligen gjort en ny värvning. Denna gången har man plockat in ytterligare en brasse men denna gången gick man inte och letade ut fick han fullkomligt gratis. Eftersom att Steel lämnade av egna skäl behövde man en ny spelare och timingen kunde väl inte varit bättre när TACO dök upp från ingenstans.

TACO från SK har anslutit och i honom får man en hel del mer än vad man kunnat tänka sig. Erfarenheten och rutinen är fullkomligt på topp. Befunnit sig i världens bästa lag i över två år och har hunnit med att vinna mängder med stora turneringar och priser med världens bästa spelare.

TACO är en riktigt bra spelare. Aldrig rädd för att prova nya roller och aldrig rädd för att misslyckas, samtidigt som han vågar lyckas. Hans mentalitet är alltid på topp, han viker sig aldrig och han vill alltid sitt lag det absolut bästa.

Att ansluta sig till ett absolut topplag är inte enkelt för någon, speciellt inte när man inte är av samma nationalitet som de andra spelarna heller. Här har han en stor uppgift. Hans största problem har inte att göra med hans egen skicklighet i spelet utan här, från dag ett, ska han lära sig alla taktiker, calls och positioner på engelska.

Tur för honom, så har han bott i USA i två år redan och har lärt sig en del på vägen. Dessutom ligger laget just nu i hårdträning inför detta spektakulära event och där får han lära sig ännu mer. Om det är något han har så är det vilja och det kommer visa sig här.

Utöver honom så är forfarande Liquid ett riktigt topplag. Steel var definitivt ingen flopp, men TACO är bara en uppgradering för laget. Nu när man har NAF i laget också så är detta laget ännu farligare. Man visar det jämt och ständigt.

Liquid är en riktig utmanare på detta stjärnspäckade event och de är garanterat där för att visa hur bra dom egentligen är. Första stoppet blir Gambit och det är en match man bara ska vinna.

För Gambit är så långt ifrån samma lag som vann Majorn. Fine, man har fyra spelare kvar, enbart en som lämnat, men han som lämnade var också anledningen att de faktiskt vann den största turneringen i spelet. Utan honom ser laget förlorade ut eftersom där inte finns någon klar ledare som kan tygla spelarna och utvinna det bästa ur varje individ.

Man har för ett tag sedan gjort sig av med fitch och istället plockat in Seized som tidigare spelade i NaVi. Har sagt detta förr, och kommer säga det igen - det är ett bra byte. Det finns mer rutin och erfarenhet att tjäna på i detta bytet. Skickligheten är inte densamma längre, men du kommer längre på att ha en spelare med en taktiskt hjärna när du dessutom har fyra riktiga madfraggers bredvid dig.

Seized’s individuella nivå är inte den bästa. Har länge varit ifrågasatt och det har satt sina spår i honom. Ibland ser man den gamla spelaren, men det är inte ofta längre. Nu har man dessutom satt honom på en position han inte gillar, nämligen som IGL för laget. Detta är en position han hade enorma problem med i NaVi och en position han kommer få det tufft med i hans nya lag en tid framöver också.

Just ledare, är inget denna killen är. Han är inte byggd för det. Han är skapad att skada och skapad till att skapa möjligheter för sitt lag individuellt. Visst, hans uppgift är att göra det nu också men på ett ganska annorlunda sätt. Nu kommer han offra sin egna nivå för de fyra andra och det kommer garanterat att gagna Gambit en tid men den tiden är nog inte kommen ännu.

De andra spelarna i Gambit behöver en stark och bestämd ledare som kan få ut det bästa ur dom som individer. Seized är dessvärre inte den killen. Framförallt inte nu och kanske kommer han aldrig att bli det. Han har inte direkt det ledarskapet i sig och detta kan bli en väldigt tuff uppgift för honom.

Kanske för tuff. Det är en sak att vinna mot lag och det är en sak att vinna mot bra lag. Nu ska de in i en stjärnspäckad turnering med de absolut bästa lagen. Det kan bli problematiskt redan från början.

Speltips: Liquid ML

Liga: Dreamhack Masters Marseille

Bolag: Betsson

Units: 3/5

Odds: 1.50

Spelstopp: ONSDAG 18 April 15.00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.