Speltips: AGO - North

ESL Pro League är tillbaka igen! Ligger ett par härliga matcher denna veckan och det känns som att just denna omgång kan få konsekvenser senare framöver. Återstår inte alltför lång tid och där är minsann ett å annat lag som behöver steppa upp rejält nu.

Ett av dessa lagen är faktiskt AGO. Ligger just nu på 6/11 i W/L och behöver komma över strecket för att känna sig säkra. Har fortfarande ett par matcher kvar men har också tappat en del poäng man borde tagit i tidigare matcher. Det som talar lite mer för detta laget nu är att man faktiskt har kommit igång igen. Laget har legat i en ordentlig svacka en längre tid men ser som sagt äntligen ut att ha börjat titta ut ur den.

Kommer nyligen från en kvalificering till Dreamhack Tours som hålls i Maj. Man vann så att säga kvalet dit efter att ha slagit både MK, QBF och Imperial påvägen dit vilket bådar rätt gott. Klart är att dessa lagen är avsevärt sämre än AGO egentligen men som AGO spelat på senaste tiden så kunde det lika väl gått helt åt andra hållet.

Formen just nu är väldigt fin. Sitter inne på fyra vinster på sina fem senaste macher vilket är glädjande för både oss och dom. Har innan dess spelat ganska okej också med bl.a. en vinst över Astralis, Mousesports och en dubbel mot Hellraisers. Verkar lite som att känslan av att spela CS har kommit tillbaka hos detta laget och det bådar gott för framtiden.

Faktum är att detta laget, både har varit och är, ett riktigt bra lag. Har egentligen rockat alla kartor, förutom Nuke, och sitter på en stadig lineup. Idag kommer man lira två kartor som man är duktiga på, en lite mer än den andra. Just Cobblestone som är Map 1 är en karta man alltid spelat bra på. Faktiskt deras tredje bästa karta i skrivande stund också och en karta man på riktigt, men framförallt den senaste tiden, spelat väldigt bra på. Sitter just nu på 4/5 vinster på sina senaste möten på den kartan med vinster över en del bra Cobbelstone-lag.

North är inte lika glädjande att skriva om, även om de innehar en del kvalitéer som både lag och spelare. Väldigt nyligen hemkomna från Ukraina där man slutade tvåa på Bets.Net Masters efter en förlust mot Hellraisers i finalen med 2-1. Skulle väl kanske vunnit den matchen men efter ett oerhört sjukt bra spel av Hellraisers individuellt så gick det inte hela vägen.

Skriker väl rätt mycket osammanhängade spel från detta laget normalt sett. Aldrig riktigt gott att sätta detta laget på kartan om var man är gällande form och mentalitet men en sak som är säker är att de fortfarande inte hittat rätt bland sina spelare. Har ett ganska oerfaret och ungt lag även om en del spelare varit med i scenen ett tag. Tänker mest på Mertz, en spelare som verkligen är duktig individuellt men som inte alls har den rutinen eller erfarenheten som krävs för att spela stabilt på denna nivån.

Inte heller lyckas aizy eller KJAERBYE rocka som de gjort förut. Har varit väldigt mycket upp och ner dessa två herrar, mest ner. MSL i sin tur är ju ingen stjärna heller egentligen. Visserligen en mastermind och spelar väldigt smart men lyckas aldrig riktigt hålla varken sig själv eller sitt lag uppe och igenom svåra matcher som kan leda till vinster för laget. För mycket dumma plays helt generellt av detta laget.

Tittar man på kartor så är man väldigt glada i Inferno. En karta som detta laget faktiskt kunnat spela och kan utmana på, även om resultatet på kartan säger en helt annan femma. Mycket ligger som sagt i deras ignorans och orutin mer än själva spelet på kartan. För mycket individuella misstag. Cobblestone, som alltid varit en North-karta, är inte en karta man är lika duktiga på längre. Säger kanske sig själv lite också när man bytt ut två spelare, men samtidigt ska man kunna vara bättre om den ska ligga i deras map pool.

Formen ser inte speciellt bra ut helt enkelt. Visst att man vinner matcher lite var och när, vilket också är ett signum för laget, men man har inte det konsekventa spelet som gör att man är ett utmanande lag och man har egentligen aldrig någonsin haft det. Det är ett ganska mediokert lag som har fått för mycket hype runt omkring sig och ska enkelt kunna plockas ner av bättre lag.

AGO ska inte vara underdogs på Cobblestone. Egentligen inte alls i ett möte med ett så pass ignorant North. Visserligen har AGO inte alls varit sig själva på väldigt länge men har samtidigt börjat hitta tillbaka och ser oerhört hungriga ut. De vet också att de behöver poäng mer än någonsin i denna ligan och bör kunna lira på den hungern man känner. När man är på gång så är man ett ruskigt bra lag och det syns tecken på att det börjar komma tillbaka nu.

Speltips: AGO ML Map 1 (Cobblestone)

Liga: ESL Pro League EU

Bolag: bet365

Units: 2/5

Odds: 2.50 (nere på 2.37 just nu, fortfarande högst)

Spelstopp: TISDAG 21:30 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.