Speltips: SK - Rogue

ECS kör på hela helgen minsann. Verkar som det aldrig tar stopp i denna ligan och tur är väl egentligen det då man får en helg med lite extra spänning. En del lag som behöver börja vinna nu för att kunna ta sig vidare till slutspelet som de fyra bästa lagen i EU/NA får.

SK är ett av dom lagen. Sitter på 8 matcher spelade med 2 vinster och 6 förluster. Det är ganska katastrofalt och 4 av dessa förlusterna men även båda vinsterna har kommit sen de plockade in Stewie**2k från Cloud9 istället för TACO. Helt ärligt har jag inte förstått hur detta ska fungera i längden, om man pratar kommunikation, men de har väl en plan antar jag. Brassarna pratar inte den bästa engelskan, även fast de befunnit sig i USA i över två år och Stewie2k's** portugisiska vill jag inte prata för mycket om.

Laget ser ganska ojämnt och inkonsekvent ut. Kanske också något man ska förvänta sig när det är ett lag med en spelare av en annan nationalitet. Vill dock inte påstå att SK sett speciellt strukturerade eller organiserade ut de senaste halvåret heller, det har helt enkelt sett riktigt dåligt ut. Mycket har berott på personliga/interna problem i laget vilket kan betyda allt möjligt. Problemen ser dessvärre inte ut att vara helt lösta och jag tror inte att Stewie2k är lösningen på dessa problem heller.

SK har alltid varit ett lag att ränka med enda sedan de dök upp på allvar på kartan. Från skräll till kungar och sen har dom stannat där. Dessvärre är det inte samma lag längre. Vet inte om organisationsbytet påverkar laget en del, de ska ju nämligen inte heta SK så länge till, eller om det är något annat. Men vad det än är så påverkar det laget en del och nära nog lite för mycket.

Energin av att ta in Stewie2k ser inte ut att vara alltför stor. Sitter på 11 spelade matcher och har plockat 6 vinster vilket är värdelöst i mina ögon. Visst, man har mött bra motstånd som NRG, Liquid och Optic men man ska kunna plocka kartor av de lagen. Det har sett alldeles för slappt, alldeles för slumpmässigt, alldeles för ineffektivt ut och det ser inte alltför mycket bättre ut just nu. Man började med fem förluster i rad och har nu istället fem vinster i rad vilket förstås är något att lägga ögonen på. Om det räcker hela vägen är en annan femma. Svårt att säga.

Inatt möter man ett riktigt bra Rogue. Det är faktiskt så, man är riktigt bra. Nej, man är inte så bra som SK eller som NRG, Liquid, Optic, Cloud9 osv, nej. Däremot är man en contender, en utmanare - ett lag som kan skrälla till sig vinster på ett eller annat sätt. Mycket av detta bygger på Rogue's struktur och disciplin. De har tidigt valt att pracca väldigt mycket, mot bra lag, på många kartor. Detta har lett till att man haft och har en stadig map pool som på riktigt är utmanande mot bra lag.

Nyligen befunnit sig på CPH Games och har därefter haft vila och träning. Gick definitivt inte som väntat på CPH Games där man åkte ur A-turneringen och istället fick spela B-turneringen, som man faktiskt vann. Värsta är väl att prissumman där inte ens täcker flygbiljetterna, men det är en annan femma. Resultatet i denna turneringen var iallafall inte vad dom ville och de har med garanti åkt hem, gått igenom problemen och sett till att åtgärda dom.

Rogue är som tidigare nämnt väldigt dedikerade. De spelar många kartor, tränar väldigt mycket och möter väldigt bra lag hela tiden. De har även börjat hitta roller på allvar i sitt lag och kemin börjar även den se bättre och bättre ut. Det dyker upp ett och annat ifrågasatt individuellt taktiskt spel emellanåt men överlag ser dom faktiskt bra sammansvetsade ut och individuellt on-fire. Det är ett lag som är en fröjd för ögat att titta på ibland, speciellt när de är i form.

Kartorna som spelas inatt är Rogue's bästa. Train och Mirage ska spelas enligt källorna. Förhoppningsvis så ändras in detta i sista stund som det ibland gör. Tur för oss så ser jag inte så mycket mindre värde i spelet om det ändras kartor då SK inte haft mycket tid att pracca med Stewie medans Rogue's map pool är riktigt bra. Fördelen, sett till kartor och lagspel, är fortfarande hos Rogue.

SK har som sagt inte praccat mycket med Stewie och man har fått limiterad tid att gå igenom kartor. Det syns när de spelar ihop. Det är väldigt osammanhängade spel emellanåt, kommunikationen är inte riktigt där och rollerna är inte fullt satta ännu. Rogue är tvärtom vilket är en bra fördel. Största skillnaden mellan dessa lagen är givetvis individuella nivån på spelarna. SK är ju absolut mycket bättre än Rogue individuellt, även som lag, normalt sett. Däremot, just nu, är Rogue en riktigt utmanare om det där priset om vem som är det bättre laget mellan dessa två.

Fem gånger degen att Rogue ska plocka en vinst på två av deras bästa kartor mot ett SK som är allt annat än förberedda som lag? Nej.

Speltips: Rogue ML Map 1 & 2 (Train, Mirage)

Liga: ECS NA

Bolag: Betway

Units: 2/5 vardera

Odds: Map 1: 5.75 - Map 2: 5.25 -> Finns fortfarande hos bet365 till både 5x och 6x degen

Spelstopp: LÖRDAG NATT 02:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.