Speltips: Space Soldiers - North

Windigo var ingen hit igår. Blev inte alls som det skulle bli och de själva är nog ganska besvikna över sin prestation i den matchen. Fulltilt, som det fina pokerbolaget hette, var även Windigo. Det gick bara utför.

Istället för att älta historia så riktar vi blicken mot framtiden och hela vägen till ESL Pro League där Space Soldiers, det gudomliga laget från Turkiet, ska möta North, Danmarks besvikelse. Halvt hårt sagt kanske om man tänker efter, men laget kommer ingenstans

North har potential, men mer än så blir det inte. MSL har misslyckats igen. Numera rockar man KJAERBYE och Mertz, två riktigt bra spelare förutom resterande tre ordinarie. Kvittar dock en del då laget i sig inte spelar speciellt bra. Man vinner lite när som, men inte mer än så. Det är en ganska stor besvikelse egentligen. Laget har bra potential, men spelarna utnyttjas inte på rätt sätt. Dessutom är dom väldigt unga. Det är ett väldigt ungt lag, med inte alltför mycket erfarenhet och rutin som man borde kunna tro att de har.

KJAERBYE gillar att spela under MSL då mycket av MSL's spel byggs runt omkring honom vilket gör att han får mycket frihet. En spelare som KJAERBYE behöver det eftersom han faktiskt är en stjärna, i grunden. Dessvärre har han tappat allt det stinget och hungern han en gång hade och gått till Danmarks B-lag. Hans självförtroende är inte det största eller bästa och han missar alldeles för mycket skott som han normalt ska sätta. Mertz är också en spelare som får väldigt mycket förtroende och som tar väl hand om det. Problemet är väl mer att han tar "för" mycket hand om det när han får luft under vingarna. Han är en oerhört skicklig och bra spelare, men ibland "ger" han för mycket vilket sätter både han och laget i dåliga positioner.

Resterande spelare vill man inte ens prata om. MSL är lika dålig som vanligt. Han är average liksom, han gör sitt jobb och hoppas att hans fyra andra kompanjoner kan trycka till motståndarna. Aizy har inte varit bra sedan början på FaZe-tributen. Valde är inte samma valde som i Heroic där han var stjärnan i laget. Alla dessa är egentligen utbytbara. Det är ett lag som inte kommer att komma någonstans. Kommunikationen finns där men kemin finns där inte. Erfarenheten finns inte heller. En del rutin finns där men spelarna är så himla unga att det inte spelar alltför mycket roll. Mentaliteten i laget är inte på den högsta nivån och det blir inte bättre när man vet hur ofta danska lag chokar. Det ligger liksom nästan i generna.

Form har man dock, trots allt det dåliga jag redan beskrivit. Laget har plockat ner G2 med 2-0, även om nu G2 spelar utan Shox som är G2's bästa spelare utan tvekan. De har även plockat en vinst mot FaZeOverpas**s, även om FaZe spelar utan Olofmeister som också är en väldigt bra spelare och definitivt bättre än ersättaren xizt**. Men trots allt har de vunnit lite och det är väldigt bra för dom. De behöver det mer än många andra lag.

Det som blir lite crazy nu är ju att dom befinner sig i Ukraina just nu och ska spela en turnering. Detta innebär att fokuset är lite skiftat om man får uttrycka det så. Logiskt sätt borde de största fokuset ligga på turneringen man är på och det mindre fokuset på vad som händer därefter. Detta innebär lite olika saker givetvis men kort och gott så kan det störa dom lite att de har en ESL Pro League match senare på kvällen samma dag. Givetvis vet dom om det då de bokat matchen själva, men det kanske biter dom i arslet imorgon.

Space Soldiers har jag hyllat så många gånger nu att ni som läser mina inlägg vet exakt vad jag kommer säga. De är ett riktigt topplag och de är så fruktansvärt farliga att möta. Många lag fruktar dom för deras sanslösa taktiker och snabba spel blandat med deras fantastiska individuella skickligheter. De har en gedigen map pool och en dedikation utan dess like. De har spelat ihop väldigt länge och är på god väg till att nå sin dröm som lag. De har redan kommit en lång bit på vägen, detta projektet som startades för ett bra tag sedan.

Spelarna lever på CS och kan fokusera fullt ut på just spelet. De är det största, och egentligen enda, turkiska laget och det enda laget i Turkiet någonsin egentligen, som varit så bra som detta Space Soldiers är. De har precis allt och lite till. Vilja, våld, vaselin - you name it, they have it. De är ett par skjutglada, vinnarangelägna, dramatiska och emotionella spelare och som lag bildar dom en mur som man sällan skådat.

Formen är väldigt bra. Väldigt många vinster i ryggen och väldigt få förluster. Har lyckats kvala till Dreamhack Marseille, där man faktiskt vann mot North med 2-1, på båda kartorna som spelas idag, men man har också vunnit mot GODSENT, Gambit och Virtus Pro där alla matcher har varit viktiga. Man krossar just nu sina motstånd rätt rejält, på nästan alla kartor. De är i en galen form just nu och det är egentligen svårt att se detta laget förlora framöver.

Turkarna är taggade till max. De är hemma, fullt fokuserade och helt inne i gamet. ESL Pro League är en viktig turnering för dom eftersom de vet om hur bra dom är och de vet om att de behöver dessa matcher för att utvecklas både som lag och som individer. Projektet rullar helt enkelt vidare och det finns inte mycket som kan eller ska stoppa dom framöver.

För att göra en summering av det hela så har vi två helt olika lag som möts imorgon. Ett, väldigt motiverat, erfaret, hungrigt och skickligt lag som heter Space Soldiers och ett, mindre erfaret, skickligt och mentalt nedslaget men framförallt ungt lag som heter North. Det ska kunna bli 2-0 för Space Soldiers imorgon men jag nöjer mig med att de tar Cobblestone som är karta/match två i detta mötet. En karta, Space Soldiers verkligen älskar och alltid varit riktigt dominanta på. En karta, de just nu har 5 vinster i rad på och 30-10 i W/L med en win rate på hela 75%.

Speltips: Space Soldiers ML Map 2 (Cobblestone)

Liga: ESL Pro League EU

Bolag: bet365

Units: 3/5

Odds: 1.83

Spelstopp: TORSDAG 20:20






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.