Speltips: Gambit - Space Soldiers

Det finns en till match på dagens agenda i GG Origin's direktkval till IEM Sydney, denna gång mellan Gambit - Space Soldiers. Två riktigt bra lag ska för en gångs skull möta varandra och den lär nog bli rätt tight. Vill ändå hålla turkarna som favoriter i detta mötet, dels pga deras riktigt fina lagmoral och spelstil men också för skillnaden i form mellan lagen just nu.

Gambit har precis kommit tillbaka in i hårdträning efter lite semester. Innan dess hade laget en helt okej form med lite vinster varsom, även om nu motståndet inte riktigt är av samma kaliber som laget själva. Egentligen ett tag sedan man såg detta laget på tapeten och det brukar alltid vara både gott och ont.

Haft seized i laget nu vilket gör en stor nytta för detta laget. Mycket erfarenhet, ledarskap(även om den var kritiserad i Na'Vi), rutin och en del skicklighet i denna spelaren. Mestadels så får Gambit tillbaka någon form va ledargestalt i sitt lag sedan Zeus abrupt lämnade direkt efter vinsten i Major**n**.

Nackdelen med seized i laget är dessvärre att hans självförtroende är fullständigt kört i botten enda sedan tiden i Na'Vi då han var och blev extremt kritiserad, dock med all rätt. Seized är i grund och botten en väldigt skicklig spelare och får han tid att hitta tillbaka till sin egna glöd, motivation och skicklighetsnivå så är han definitivt en spelare att räkna med. Frågan, tyvärr, är om det någonsin kommer hända igen.

Gambit som lag är attraktivt. Brukade vara väldigt organiserade och strukturerade och styrde och ställde hela tiden ute på banan. Nuförtiden är dom mer oorganiserade, lösa och ser lite halvt vilda och försvunna ut egentligen. Mycket skrivs ju till Zeus som inte är i laget längre och kan hålla stjärnorna på plats. Inget bra tecken för ett så bra lag som Gambit faktiskt är, de ser fruktansvärt svajiga ut.

Spelat två matcher efter deras uppehåll. En mot Hellraisers, där man lyckades vinna med 2-1 efter en rätt intensiv match. Bra vinst för laget, helt klart, då Hellraisers faktiskt är ett bra lag. Hellraisers är dock inte så pass organiserade som man skulle kunna tro och egentligen är det inte supersvårt att faktiskt ta ner ett sådant lag om man spelar korrekt, vilket Gambit lyckades göra.

Har efter den matchen mött Astralis där det gick åt ett helt annat håll. Förlust, 2-0, med inget direkt svar på Astralis offensiv och det hela blev bara kattskit. Gambit kom aldrig igång och de lyckades således inte skapa någonting av värde för att kunna ta matchen till sin fördel.

Det saknas liksom någonting och det här någonting är något som hemsöker dom än idag. Känns lite för tidigt för detta laget att briljera. Dels har de inte fått tillräckligt med träning efter det korta uppehållet de haft och dels så möter dom ett otroligt starkt Space Soldiers där det krävs både ett strukturerat spel och en jävla massa anamma för att vinna.

Ytterligare en nackdel Gambit har är ju att de inte trivs speciellt mycket alls online som offline. Deras resultat på internet är en stor skillnad gentemot deras resultat på LAN och det har varit så ett bra tag. Space Soldiers trivs på båda ställena vilket inte direkt gynnar Gambit speciellt mycket, även om det kan rankas som en bagatell.

Space Soldiers kör på för fullt. Rekade dom sist mot GODSENT i samma kval där det med all rätt skulle vunnit. Förlorade istället sin egna karta, som av någon anledning blev Nuke, och förlorade även sedan matchen. Ingen bra dag för det laget och de ansåg själva att de inte alls var med i matchen något nämnvärt.

Kom dock tillbaka, väldigt stort, och lyckades vinna 3-1 mot GODSENT efter att inte ha släppt en enda karta mot dom i vinnarmatchen. Anledningen att det blev 3-1 är enbart för att GODSENT hade 1-0 med sig in i matchen från start. Space Soldiers kunde gjort det mycket bättre, det slarvades en hel del men man lyckades ändå vinna som sagt, även om två vinster kom på övertid.

Gäller att ha koll på sitt slarvande i dagens match när man möter Gambit, för Gambit är betydligt bättre än GODSENT och kommer med garanti att straffa Space Soldiers direkt om de inte sköter sitt spel på rätt sätt. Space Soldiers gillar att spela aggressivt och utmanande och ibland blir det för mycket.

De har spelare av en sanslöst individuell nivå men ibland får de för mycket luft och glömmer att spela som ett lag. Detta gör att det tenderar i att bli en del onödiga rundor där de förlorar istället för att vinner eller vinner rundan och tappar oerhört mycket vapen vilket skadar ekonomin och ger motståndaren en chans till att komma tillbaka.

Har som tur var haft ett litet uppehåll sedan matchen mot GODSENT förra veckan och har haft tid att både vila lite, spela lite individuellt och jobba på sina misstag som lag. Detta projekt som turkarna har är snart i hamn och än är det inte klart. De vet om detta själva och IEM Sydney är ett mål på vägen till storheten.

Grabbarna är garanterat redo. De vet att de möter ett riktigt bra Gambit men de vet också om att de själva definitivt kan plocka ner detta Gambit med rätt medel. Space Soldiers har allt ett lag behöver och lite till och Gambit ska inte kunna stoppa dom när de är i sitt fulla bruk.

För mig är det svårt att se hur Gambit ska stoppa detta, speciellt i nuläget. Space Soldiers ska vara för bra.

Speltips: Space Soldiers ML

Liga: GG:Origin

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 1.74

Spelstopp: MÅNDAG 18:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt